Kenia

Reviews Kenia

8,6
9,1 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,7 Locals
7,5 Veilig
9,8 Natuur
8,7 Stranden
8,7 Klimaat
  • Aantal reviews: 75
  • Aantal waarderingen: 30

Kenia,Combinatiereis strand en safari (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Ineke Bultstra op 29 december 2018

Wat een mooi land met tegenstrijdigheden..prachtige rijkdom in natuur,,wildlife, en stranden. Indrukwekkende Masaidorpen,prachtige mensen.. Indrukwekkende ,maar armoedige dorpen. Een reis om niet te vergeten

Ultieme tip: overnachten in prachtige lodge op palen in Taita Hills, waar de wilde dieren onder je door lopen...indrukwekkend..
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Berdien Faber op 28 december 2018

Een prachtig land voor safari's. Boek vooral via lokale bureaus in plaats van via touroperators, dan heb je de ultieme beleving!
Wij hebben een combinatie gemaakt van Tsavo East en Taiti Hills. Tsavo East is veel groter en oogt daardoor exclusiever. Maar het landschap van Taiti Hills is weer veel mooier (glooiend, net the Lion King).

Pluspunten Kenia

  • Betaalbaar
  • Uniek

Minpunten Kenia

  • Beachboys
Ultieme tip: Satao camp in Tsavo East. De dieren worden hier niet tegen gehouden door een hek, dus overal dieren om je tent. En ontelbaar veel olifanten bij de waterplaats.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Puur! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Jeanette Van de Krol op 16 december 2018

Kenia is geweldig, puur en rauw. Oneindig ver weg kunnen kijken, de mooie zonsondergang, de mensen, nieuwe en oude culturen maar vooral de dieren. Ademloos toekijken hoe een familie olifanten aan komt lopen met Kilimanjaro op de achtergrond. Zien hoe een cheetah een antilope grijpt maar ook de liefde van een leeuwenwelp voor haar moeder....

Pluspunten Kenia

  • wildlife
Ultieme tip: Zorg voor een goede gids, neem de tijd en geniet! Slaap in tenten voor het ultieme out of Afrika gevoel... Niet alles missen omdat je de mooiste foto wilt maken... Je bent er bij
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Kenya (bezocht in november 2018)

Review geschreven door anneke hartkoorn op 11 december 2018

Wij zijn na een safari van 8 dagen van Nairobi naar Mombasa gevlogen.
Wij zijn een week in Resort Leopard Diani beach geweest
Prachtig resort en mooie locatie.
Na 8 dagen safari in Samburu park en Masa Mara was het hier heerlijk bijkomen

Pluspunten Kenia

  • Vriendelijke mensen
Ultieme tip: Tot rust komen
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep

Prachtig land! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Steffany Heeringa op 27 november 2018

Kenia is een super mooi land. Als je een cultuurshock wilt ervaren is het zeker aan te raden om een kijkje te nemen bij een Masai dorp en er zelfs te slapen. Doe dit niet in een toeristisch dorp, maar probeer te regelen dat je in een écht Masai dorp terecht komt. Ook kunnen de safari's natuurlijk niet missen. Op de mountainbike door het Hells gate national park is zeker een aanrader. Hier is ook de mogelijkheid om in het park te kamperen.

7,9
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Betaalbaar

Minpunten Kenia

  • vaak pech met openbaar vervoer
Ultieme tip: Bij Mothers kitchen in Naivasha kan je heel goedkoop en veel lekker eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Natuur, dier, mens en cultuur maken dit land zo bijzonder. (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Femke van den Bos op 17 november 2018

Fantastisch reis gemaakt. Wanneer u zich in Kenia bevindt ga vooral op safari! Geweldige landschappen en prachtige dieren. Daarnaast het bezoeken van een school/weeshuis kan voor de mensen daar zo’n verschil maken. De blijdschap en dankbaarheid zal goed op uw netvlies blijven staan. Zoek daarbij wel goed uit welke school wordt bezocht, sommige scholen krijgen al veel bezoeken en subsidies.

Pluspunten Kenia

  • de mensen
  • cultuur
  • diverse activiteiten

Minpunten Kenia

  • in de avond niet buiten resort treden
Ultieme tip: Zorg voor een locale reisgids zij kunnen u zoveel moois vertellen en laten zien van Kenia.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Lydia Van de Kuilen-Neleman op 14 november 2018

Fantastisch land , mooie safari gehad met luxe lodges. Hotelkamer gelijk aan het strand . We hadden een hele lieve chauffeur tijdens de safari. Veel natuur gezien. Heerlijk warm. Goed eten. Buitengewoon geweldig

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • vriendelijk
  • gastvrij
  • zonnig
  • natuur
  • big five
  • killamanjaro
Ultieme tip: Safari , en the big five spotten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Kenia 2017 (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ilona Van de Laar op 13 november 2018

Een fantastische reis gehad. Was altijd al een droom. Ontzettend mooi land lieve mensen en prachtige natuur. Natuurlijk de Big Five gezien.en een bezoek aan de Massai Stam wat ik mens onteerd vond. Kinderen die op 3 jarige leeftijd al gebrandmerkt worden e.d.

Pluspunten Kenia

  • prachtige natuur
  • heerlijk eten
  • geweldige zandstranden

Minpunten Kenia

  • armoede
  • , criminaliteit
Ultieme tip: 4 daagse Safari en bezoek aan Mombassa
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Safari Kenia (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Greetje Grit op 13 november 2018

Op safari in Kenia is echt de moeite waard, prachtige ervaring. Al vroeg in de ochtend op pad met een ervaren reisgids, wij hebben een leeuwenfamilie gezien en geslapen in tenten vlakbij de olifanten. Een kudde buffels vlakbij de lodge die kwamen drinken was ook een prachtig gezicht.

Pluspunten Kenia

  • Vriendelijke locals
  • heerlijk eten
  • betaalbaar

Minpunten Kenia

  • Niet overal even veilig
  • slechte wegen.
Ultieme tip: The mushrooms, lodge op palen is een echte aanrader. De olifanten lopen er onder door en prachtig uitzicht over de savanne met tal van dieren.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Kenia 2018 (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Tristan Dordoy op 13 november 2018

Ik heb een poos in Nakuru gewoond omdat een vriendin van me daar vrijwilligers werk deedt. Een kleine stad in centraal Kenia, het eten was erg lekker! De groente tuin van kenia! Lake Nakuru national park is een must! Daarna een landrover gehuurd en naar het zuiden gereisd om de masaii mara te bezoeken. Hier mijn verjaardag gevierd bij de masai, een ervaring om nooit te vergeten! De masai mara was ongelofelijk! Zo-veel dieren! Hierna naar Nairobi gereisd en een air bnb gedaan. Super netjes, super veilig. En de trein gepakt van Nairobi naar Mombasa. Super moderne trein, gebouwd door de Chinezen. 2e klas gereisd. Was super schoon, super veilig en heel stil. Mombassa was iets chaotisch, maar vrij snel een taxi geregeld die eerlijk was. V.a hier door gereisd naar Tanzania. Kortom Kenia is een must voor elke avonturier!

8,3
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • super gast vrij
  • aardige locals
  • geweldige natuur
  • heerlijk eten

Minpunten Kenia

  • touristisch ingesteld cq. duur voor touristen
  • slechte wegen
Ultieme tip: Go with the flow! Neem een air bnb, leer de mensen kennen! En Polé Polé! Betekend zo veel als langzaam, doe rustig in het swahili
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis kenia (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Mike Regeling op 12 november 2018

Vooral de parken masai mara en lake navaisha vond ik mooi. 8 dagen op safari en 4 dagen strand is de perfecte combi. Slapen in de nationale parken is een must. Je wordt wakker van de wilde dieren. Mooi groen land met veel dieren en mooie natuur.

8,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • wild
  • lodges
  • ervaring

Minpunten Kenia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Boek een gids/ chauffeur en slaap ik de parken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastische reis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Ilona Van de Laar op 11 november 2018

Mijn droom kwam uit . Kenia incl safari . Prachtig ressort en een onvergetelijke safari. Ontzettend lieve mensen ondanks de armoede. Ga zeker nog een keer terug. En vrienden voor het leven ontmoet .

Pluspunten Kenia

  • bevolking
  • prijzen
  • het weer

Minpunten Kenia

  • de ronzelaars
  • drugs
  • smerigheid
Ultieme tip: Safari trip.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Jim Vegter op 11 november 2018

Kenia is een prachtig land om door te reizen. De parken waren echt prachtig om te zien. We hadden een geweldige chaffeur en die maakte onze reis helemaal top!
We hebben op de parken zelf geslapen in lodges dat was iets om nooit te vergeten!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • gastvrijheid
  • prachtige natuur

Minpunten Kenia

  • de rommel in de steden
  • vervelende strand verkopers
Ultieme tip: Neem veel oude kleren mee wat je kan achter laten daar kun je de mensen heel erg blij mee maken.
Aangeraden voor: Stellen

Buitenlandse stage (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Tamar Withagen op 11 november 2018

In mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gekregen om stage te gaan lopen in Kenia. Hier ben ik 3 maanden geweest. Deze foto is gemaakt bij het weeshuis waar ik de eerst 7 weken zat. Het jongetje heeft een groeistoornis waardoor hij nu op zijn 5e even groot is als de kinderen van 2/3 jaar. Hij heeft mij zo geïnspireerd door hoe stevig hij in z’n schoenen staat.

Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia is een prachtig land (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Chitra van Schaik op 11 november 2018

Prachtig land, fantastische natuur, zoveel mooie plekken en lieve mensen. Iedereen is vriendelijk en wil je overal bij helpen. Je hebt kans om zoveel moois te zien. De natuur laat je zoveel prachtige dieren zien.

Ultieme tip: De safari moet je eigenlijk gewoon echt doen. Mooiste dieren kom je tegen. Je hebt kans dat je leeuwen, olifanten en giraffen ziet.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtig land (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Sabine Van Sloten op 11 november 2018

Wij vlogen naar Mombasa, aangekomen op de airport reden we door de stad. Natuurlijk geen problemen opzoeken, maar ik voelde mij geen enkele keer onveilig. De stranden zijn prachtig, de zee is heerlijk en daar ook valt veel te ontdekken. Wij zijn later binnenlands gegaan om op safari te gaan. Super gaaf! 3 parken bezocht in 3 dagen en we hebben alles gezien! Zelfs de neushoorn!!! Ik kan dit land iedereen aanraden!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Aardige mensen
  • Goed weer
  • Safari
  • Zee
  • Mooi strand

Minpunten Kenia

  • Armoede
  • Vervuiling in stad
Ultieme tip: Ga niet alleen op safari. Kenia is ook een prachtig lang om te duiken en snorkelen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wandelsafari Naivasha (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Bart Hendriks op 11 november 2018

Tijdens mijn rondreis een wandelsafari gedaan in Cresent Lake park bij Naivasha. Het grootste voordeel is dat je bijna alleen zonder het lawaai van een ronkende motor. Je staat op ooghoogte met zebra's, giraffes en veel meer wild. De groene omgeving geeft een schitterend beeld.

Pluspunten Kenia

  • Pak elke kans die je kunt pakken en ga er opuit

Minpunten Kenia

  • drukte op wegen
Ultieme tip: Ga naar de onbekende plekken
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Kenia (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bart Hendriks op 11 november 2018

Rondgerezen door dit prachtige land. Ik ben begonnen in Nairobi. Het is een aanrader om naar het David Sheldrick Wildlife Trust te gaan. Sla het giraffe center echter over. Vervolgens naar het schitterende Lake Nakuru National Park gegaan wat de beste plek is om neushoorns te zien. In een ochtend hebben we 14 neushoorns gezien! Zwart en wit!! Vervolgens naar Naivasha gereisd om daar een fiets, wandel en bootsafari te doen. Allemaal zeker de moeite waard. Het landschap is schitterend en met geluk kom je de mooiste dieren tegen. Mijn reis heb ik afgesloten in de Masai Mara. Als je hier tijdens de great migration komt is er overal wel iets te zien. Bijna 2 miljoen wildebeesten en nog veel meer wild. Dit zorgt er ook voor dat het gebied vol zit met grote predatoren. Ook de olifanten ontbreken niet in dit park. Na hier een geweldige tijd te hebben gehad weer terug naar Nairobi. Blijf onderweg goed kijken want Kenia is een bruisend land waar altijd iets te zien is.

Ultieme tip: Uber is handig en veel goedkoper voor kleine maar ook voor grote afstanden.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tsavo (bezocht in augustus 2010)

Review geschreven door Willem van Heteren op 11 november 2018

Als je een zonvakantie hebt geboekt aan de kust van Kenia en je bent gek van olifanten dan móet je naar Tsavo gaan. Niet alleen heel veel olifanten, maar ook prachtige vlaktes waarop je bijv. ook grote groepen zebra’s kan aantreffen.

Ultieme tip: Als je niet het geld hebt voor een rondreis, boek dan een resort in Mombassa en boek dan een driedaagse safari in Tsavo!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wildlife in Kenia is onvergetelijk (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 11 november 2018

9 dagen lang gamedrives door alle parken in Kenia. Wat heeft mijn hart sneller geklopt. Wat geweldig. Ik zou dit ieder jaar kunnen doen. Alle parken zijn erg verschillend. In ieder park is weer een andere highlight. Geweldig!

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • wildlife
  • avontuur

Minpunten Kenia

  • armoede
Ultieme tip: Gamedrives
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors