Afrika.nl Jouw vakantie naar Afrika begint hier!

Reviews Kenia

8,7
9,1 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,6 Steden of plaatsen
8,8 Locals
7,6 Veilig
9,7 Natuur
8,8 Stranden
8,8 Klimaat
  • Aantal reviews: 96
  • Aantal waarderingen: 41

Uniek (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Rosalie Lemmen op 08 oktober 2016

Kenia is een land apart. Aan mijn ervaringen in backpacken in Azië had ik niet veel. Maar nadat ik een eerste cultuurschok had verwerkt, kon ik niks anders dan genieten. De natuur is prachtig, de steden groot en vies. Mijn eerste tip is dan ook: blijf niet te lang hangen in Nairobi. Het heeft zeker zijn charme, maar vooral zijn drukte en onveiligheid. Men probeert je hier voornamelijk op te lichten en zoveel mogelijk geld te laten besteden. De kleinere stadjes en dorpjes voelen wat oprechter aan. De armoede is hier echter ook groot en daar moet je wel op voorbereid zijn. De kleine kuststadjes (diani beach) bij Mombasa zijn fijn om uit te rusten. Grote resorts bieden toegang voor het zwembad tegen een kleine vergoeding. Dat is zeker aan te raden. Zomaar in badkleding liggen op het strand wordt niet altijd gewaardeerd. Echter, voor overnachten raad ik hier de hostels aan. Hier zit je toch wat dichter bij de Afrikaanse cultuur, waar in de ressorts die niet te vinden is. Wat niet te missen is, is een safari. Meerdaagse safari is aan te raden, omdat je zo meer kans hebt op het zien van alle dieren. Nog een laatste tip: het Afrikaanse eten is heerlijk, zeker proberen! Maar houd er wel rekening mee dat je er snel ziek van kunt worden. Zoek zoveel mogelijk locale bevolking op en laat je meeslepen door hun enthousiasme.

Pluspunten Kenia

  • eten
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Kenia

  • duur
  • onveilig
Ultieme tip: Diani beach, backpackers stilts hostel.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vrijwilligerswerk in Nairobi (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Susanne Rasing op 08 oktober 2016

Muziek, geuren en felle kleuren... dat was het beeld wat ik van Kenia had! Tijdens mijn vrijwilligerswerkreis kwam ik o.a. op een project in Nairobi, Kenia terecht. Samen met 15 andere vrijwilligers uit Nederland organiseerden we veel activiteiten voor kinderen die nu op het project wonen, maar oorspronkelijk van de straat komen. Heel mooi was het om te zien, hoe de kinderen met ons omgingen. Dankbaar dat we helemaal uit Nederland kwamen voor hun, maar net zo gefascineerd over ons leven in Nederland! De Kenianen zijn op mij over gekomen als hele vriendelijke en behulpzame mensen. Overal op straat heb je aanspraak van allerlei mensen op een fijne manier. Natuurlijk willen ze ook dingen aan je verkopen, maar zolang je duidelijk bent wordt er weinig opgedrongen. De omgeving van Nairobi is heel bijzonder, aangezien er enorme gebouwen in het centrum te vinden zijn en enorme sloppenwijken ernaast waar miljoenen mensen wonen. Deze combinatie is erg interessant, omdat er nog veel cultuur is, maar het land daarnaast ook mee is gegaan met de moderne ontwikkelingen!

Pluspunten Kenia

  • Aardige mensen
  • Cultuur
  • Natuur
Ultieme tip: Mijn tip voor Kenia is: Naivasha! Dit is een natuurpark waar je overal wilde dieren kunt zien, maar die niet heel toeristisch is. Zeker een aanrader en redelijk dichtbij Nairobi!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het prachtige Masai Mara in Kenia (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Femke Alsemgeest op 05 oktober 2016

Kenia is een land waar het toerisme momenteel op een relatief laag pitje staat. Mega zonde! Het is zo'n prachtig land! Maar in o.a. Nederland word je gewoon een beetje bang gemaakt, je mag niet zus, pas op met zo en ga niet naar.. In welk land moet je tegenwoordig niet meer uitkijken? Een trip naar Kenia is echt de moeite en het geld (want het kost wel wat) meer dan waard!!
In juni 2016 reisden mijn vriend en ik af naar Kenia we verbleven in hoofdstad Nairobi bij familie. Vanuit Nairobi zijn we op een drietal grote trips gegaan: naar Samburu (Intrepids Camp), Masai Mara (Kilima Camp) - allebei echte aanraders, prachtige accomodaties, super vriendelijk personeel, de beste gidsen én safari auto's, goed eten, super romantisch en speciaal - en naar Diani beach (Baobab resort). We hebben enorm veel geluk gehad op al onze trips, de big five kunnen afvinken, de Samburu special five, Kilimanjaro gezien, mount Kenia, veel dieren met jongen en zelfs (hier was het eigenlijk veel te vroeg in het jaar voor) The Great Migration!!! Als ik morgen terug zou mogen gaan, zou ik er geen seconde over twijfelen! Elke keer zie je weer zoveel nieuwe dingen en dieren op safari, dat zal nooit gaan vervelen!
In Nairobi hebben we meerdere dingen bezocht, waaronder: giraffe center (leuk, je vooral laten zoenen door de giraffe!), David Sheldrick elephant orphanage (aanrader; hier hebben we ons baby olifantje Roi geadopteerd), Nairobi national museum (ze doen hun best...), Karen Blixen house (leuk, maar kijk eerst de film out of Africa!) en Karura Forest (regenwoud in Nairobi, leuk voor wandelingen naar grotten, de waterval en klein wild spotten - route is hier en daar best lastig).
Resumé: Kenia écht een aanrader! Heel veel plezier op jouw reis!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • dieren
  • aardige locals

Minpunten Kenia

  • duur
Ultieme tip: Bij Masai Mara vragen naar de gids Martin, hem de groetjes doen van ons, en natuurlijk vragen of je je ontbijt mee mag nemen op alle safari's! Vroeg zie je de meeste dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Als je ooit de kans krijgt om dit land te bezoeken.. Doen! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Naomi Visscher op 04 oktober 2016

In het oosten van Afrika ligt het bijzonder mooie land Kenia. Het is een land met veel contrasten. Er zijn namelijk spierwitte zandstranden, leuke steden, een azuurblauwe zee en een overweldigende natuur. In die natuur leven natuurlijk bijzondere dieren die je als toerist maar al te graag wilt zien. De wildparken en nationale parken zijn hiervoor de uitkomst. Overnachten in een sfeervolle lodge met overdag een geweldige safari door een van de nationale parken.

Pluspunten Kenia

  • prachtige lodges

Minpunten Kenia

  • bevolking
Ultieme tip: Voi Wildlife Logde: prachtige lodge met infinity-pool uitkijkend op een waterplas waar 24/7 dieren staan te drinken
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Tsavo national park, kenya (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Kim Laros op 03 oktober 2016

Top vakantie gehad in Kenia afgelopen augustus 2016. Erg mooi land, wisselende temperatuur in augustus. Nairobi ong 18 graden overdag, Masai Mara ong 25 graden overdag en de kust (Kilifi) ong 30 graden overdag.
De bevolking is ontzettend vriendelijk, landschap is droog en heel weids. Aan de kust juist weer tropisch, veel groen en prachtige heldere zee.

8,8
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • betaalbaar
  • klimaat
  • dieren
  • eten

Minpunten Kenia

  • slechte wegen
Ultieme tip: Absoluut slapen bij Lions Bluff, zo mooi!!! Matamu erg leuk relaxed dorpje aan de kust en dan slapen hij Treehouse, fantastisch mooi!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Amazing Kenia (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Nicole Ophuis op 03 oktober 2016

Wat een geweldig land! Prachtige natuur en een fijne bevolking. Overal langs de weg prachtige wilde dieren. De bevolking is behulpzaam en vooral in de kleinere plaatsen vinden ze het geweldig dat je er bent! Met name op het platteland geweest, een klein uurtje vanaf Eldoret. Genoten van het simpele maar toch fijne leven daar.

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • bevolking
  • weer
Ultieme tip: Zoek de 'niet toeristische' plekken op. Dan pas zie je hoe mooi Kenia werkelijk is.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Juf in Kenia (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Chantal Wiering op 03 oktober 2016

In 2015 ben ik in Kenia geweest, in het zuidwesten. Het plaatsje heet Iten vlakbij Eldoret. Dit is het walhalla voor marathonlopers. De mensen zijn onwijs aardig, ik heb me geen moment onveilig gevoeld. De armoede is enorm, ik heb op een basisschool les gegeven samen met een student van daar. Deze tijd heeft zoveel indruk op mij gemaakt, de kinderen waren in het begin heel terughoudend. Maar zijn na enige tijd mijn grootste vrienden geworden. Die schaterlachjes en twinkelende ogen ga ik nooit vergeten. Zeker een aanrader voor mensen die open staan voor een levensveranderende ervaring.

8,7
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
nvt Klimaat

Pluspunten Kenia

  • gastvrije locals

Minpunten Kenia

  • armoede
Ultieme tip: Reis vanuit Nairobi met de bus naar Iten, je ziet onderweg een geweldige verandering in landschap plaats vinden. Stop in Nairobi voor een safari.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mijn hart verloren (bezocht in oktober 2011)

Review geschreven door Jacintha Arts op 03 oktober 2016

Ik ben gevlucht op mijn vijftigste verjaardag naar Afrika. Daar heb ik mijn hart verloren aan dit continent. De natuur, de mensen, het klimaat... I'm in love. Wat een geluk heb ik daar gevoeld. Ik zag in dat je elke dag gelukkig kunt zijn met niets.

Pluspunten Kenia

  • Mensen
  • cultuur
  • natuur
Ultieme tip: Ultieme tip heb ik niet. Het is allemaal overweldigend. Je moet het voelen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kenia, wat een mooie natuur en wat mooie mensen (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Evelyn De Vlieger op 02 oktober 2016

Kenia is een fantastisch mooi vakantieland. Wat een ervaring. De mensen zijn er super en je kijkt je ogen uit in Masai Mara. We hebben ook Lake Naivasha bezocht waar we met een bootje tussen de nijlpaarden vaarden. Amboseli brengt je rust, de vele olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro zijn prachtig.
Een echte aanrader, een levenservaring...

Ultieme tip: Genieten! En u laten meevoeren met de sfeer!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Olifanten opzoek naar een schuilplaats (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Dennisvar Simónson op 02 oktober 2016

Op mijn rondreis door Kenia kwamen we veel rode olifanten tegen. Hier zie je goed dat olifanten families zijn, ze blijven namelijk altijd bij elkaar. Zelfs met de aankomende regenbui in het verschiet zijn ze met zijn allen opzoek naar een plek om te schuilen. De enige plek op aarde waar je rode olifanten tegenkomt is in het Tsavo National Park. Ze zijn niet echt rood, maar heten zo door het zand waarmee ze zich wassen.

Pluspunten Kenia

  • natuur
  • olifanten
  • schoonheid
  • vriendelijke mensen

Minpunten Kenia

  • gevaarlijk
  • duur
Ultieme tip: Zorg voor malariatabletten! Zeker als je over de Savannah rondzwerft word je snel gestoken door muggen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Kenia, natuur en cultuur (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Angelina van der Laan op 02 oktober 2016

De eerste week waren we in Nairobi. Een drukke stad met wel wat mooie plekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. We waren uitgenodigd in de kathedraal van Nairobi voor een trouwerij van een Keniaanse vriendin. Na de week zijn we doorgevlogen naar Mombasa. Hiervandaan hebben we drie dagen Tsavo west en oost gedaan en ook nog andere excursies. Hoogtepunten in deze reis waren een bezoek aan de stad Mombasa en daarbij de markt en een dorp waar houtsnijwerk gemaakt werd door de lokale bevolking. Tevens hebben we een bezoek gebracht aan de burcht van Mombasa. Verder is Haller park, snorkelen en duiken en snorkelen op de grens met Tanzania een aanrader. We hebben naast tropische vissen ook zeeschildpadden, dolfijnen en prachtig riffen gezien. Tsavo was natuurlijk een grote belevenis. Een mooi land, vriendelijke mensen (sommige wel opdringerig, maar als je duidelijk maakt dat je daar niet van gediend bent, dan laten ze je wel met rust). We zijn nog een dag bij de Masai geweest. Een vakantie die mijn kinderen zeker niet gauw zullen vergeten!

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • de ervaring van een totaal andere cultuur
  • de Natuur
  • lokale bevolking is erg vriendelijk

Minpunten Kenia

  • Infrastructuur
  • veiligheid vooral savonds
  • vuilnis wat overal ligt
Ultieme tip: Als je rond Mombasa verblijft zijn de excursies die je wilt doen goed te doen met een tuktuk.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari in Kenia... (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Milka Adamczyk op 02 oktober 2016

Met Nomads heb ik een reis gemaakt door Kenia en Oeganda.
Voor de natuur en dierenliefhebbers is Kenia echt een Walhalla. Ik heb nergens zoveel safari dieren bij elkaar gezien. Wat ik jammer vond is de manier waarop ze in Kenia door de safari parken heen rijden. Er lijkt weinig respect te zijn voor de dieren en de natuur. Dit is echter mijn ervaring, voor anderen kan dat natuurlijk anders zijn. Het landschap is erg mooi en de kleuren van de kleding van de masai zijn prachtig.
Oeganda heft echter mijn voorkeur omdat ik de mensen daar veel vriendelijke vond.

Pluspunten Kenia

  • Dieren
  • natuur

Minpunten Kenia

  • Opdringerige locals
Ultieme tip: Masai Mara
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooi kenia (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Els Wijker op 02 oktober 2016

Niet ver vliegen naar dit prachtige land, vriendelijke mensen, mooie natuur ook in de Masai Mara. Heel veel wilde dieren gezien, veel verschillende soorten. Had nog wel langer willen blijven, een week is echt veel te kort.

Ultieme tip: Ga op safari en naar Wasini eiland. Daar kan je prachtig snorkelen bij een rif en zwemmen met dolfijnen die daar vrij zwemmen door de zee.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

safari kenia /tanzania (bezocht in januari 2010)

Review geschreven door frans delgman op 02 oktober 2016

Prachtig land en zeker Tanzania is schitterend, houd je van wilde dieren is dit zeker een must. Kenia is zeer uitgestrekt en op elk moment kun je wild spotten. wij zijn er 4 keer geweest en altijd extreem veel wild gezien.

Ultieme tip: doe liever een korte prive safari dan een langere met meerdere mensen. en zeker een luxe tent bij de migration is fabelachtig mooi.
Aangeraden voor: Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig land, aardige bevolking, rijke cultuur en natuur. echte aanbeveler. (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Willem Zweers op 02 oktober 2016

Geweldig land, prachtige natuur, rijke cultuur en uiterst vriendelijke bevolking. wij willen graag weer naar Kenia! De Big 5 gecombineerd met mooie lodges en uitstekende tentenkampen. Zeer vriendelijke bevolking, heerlijk eten en een beleving om niet te vergeten!

8,6
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Kenia

  • Big 5!

Minpunten Kenia

  • soms erg warm.
Ultieme tip: Must see! Must Do!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari door Afrika (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Jan En VTeeffelen op 02 oktober 2016

Wij hebben onze pleegolifant bezocht in Nairobi. Van daar zijn wij naar Tsavo gegaan om naar nog een olifantenopvang te gaan. Verschillende game drive's gemaakt en veel dieren gezien waaronder een jachtluipaard. Volgens onze gids was dit zeer uniek omdat hij vlak langs onze auto liep. Wij kunnen het iedereen die op safari wil het aanraden. En zoals ze in Afrika zeggen: één keer geweest, dan wil je terug, zoals wij ook nog een keer terug willen.

9,3
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Ga op safari en overnacht in de bush.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Alice De Boer-Mous op 16 jul. 2020
9,3

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Steden of plaatsen

10

Locals

9

Veilig

8

Natuur

9

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Mieke Smits op 10 jul. 2020
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

7

Steden of plaatsen

8

Locals

8

Veilig

10

Natuur

10

Stranden

9

Klimaat
Waardering door Peter Hendriks op 29 mrt. 2019
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

10

Veilig

10

Natuur

nvt

Stranden

10

Klimaat
Waardering door Jet van Och op 16 jan. 2017
9,5

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Steden of plaatsen

10

Locals

8

Veilig

10

Natuur

9

Stranden

9

Klimaat

Reizen Kenia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Kenia kenner
Sponsors