Beste reistijd Egypte

Beste reistijd Egypte

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Egypte is in de zomer bloedheet. Het is dan echt niet altijd een pretje om rond te sjokken in het land. Het toeristisch hoogseizoen valt bovendien ook nog eens zomer.

De beste reistijd in Egypte loopt dan ook van november tot eind februari. Dan ligt de temperatuur rond een prettige 25 graden en is het alleen rond de feestdagen en Nieuwjaar druk.

ZELF NAAR Egypte?

Bekijk alle 22 reizen naar Egypte

Wat is de beste reistijd om naar de Luxor te gaan?

Luxor ligt middenin de woestijn. Alles was voor Egypte als geheel geldt, gaat dus nog sterker op voor dit archeologisch paradijs. In de zomer is het er met temperaturen ruim boven de veertig graden meestal niet uit te houden.

Bezoek Luxor dus bij voorkeur in hartje winter, bijvoorbeeld in de tweede helft van januari, of begin februari. Het is dan koel. 's Nachts kan het zelfs heerlijk fris zijn. En het is een stuk minder druk dan in de zomer ook.

Wat is de beste tijd om te duiken in de Rode Zee?

Duiken kan in de Rode Zee bij Egypte het hele jaar rond. De meeste voorkeur lijkt uit te gaan naar de periode september tot december. Onder meer omdat je dan meer kans hebt hamerhaaien te zien. De watertemperatuur is echter het hele jaar aangenaam, het is er altijd zonnig en heftige stormseizoenen en hoge golven zijn in de Rode Zee niet gangbaar.

Reizen Egypte

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors