Accommodaties Egypte

Accommodaties Egypte

Wat voor soort accommodatie is er in Egypte?

Je kunt in Egypte in elke stad of badplaats overnachten in een hotel. Ook zijn er ontelbaar budgethotelletjes. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Zo kun je slapen in een knus guesthouse, een traditionele Dahabiya of in een bedoeïenentent.

Bedoeïenentent

In de witte woestijn en Sinaï woestijn kun je slapen op de manier zoals de lokale nomaden dat al eeuwen doet: in een tentje.

ZELF NAAR Egypte?

Bekijk alle 22 reizen naar Egypte

Je kunt er zelfs ook voor kiezen helemaal geen dak boven je hoofd te hebben. Je boekt dan een zogenaamde 'desert sleep out'.

Je slaapt dan in de muisstille woestijn onder de prachtige sterrenhemel. Niet gehinderd door ook maar één wolkje aan de lucht. Neem wel een goede slaapzak mee. Woestijnnachten zijn fris.

Dahabiya

Een Dahabiya is een soort zeilboot op de Nijl, volkomen afhankelijk van de wind en stroming. Voor de zekerheid gaat er meestal een sleepboot mee. Deze wordt ingezet als er te weinig wind staat.

Tijdens je verblijf in een traditionele Dahabiya baad je in luxe. Onderweg kijk je bovendien je ogen uit. Een tocht over de Nijl belooft immer mooie foto's voor thuis.

Guesthouse

In de rustigere dorpjes van Egypte slaap je al gauw in een guesthouse. Zij worden gerund door locals. De kamers zijn redelijk comfortabel. Je hebt vaak je eigen badkamer en toilet.

Bij een guesthouse krijg je 's ochtends meestal ook ontbijt. Het verschilt per stad hoe veel je hier ongeveer voor betaalt. Meestal ligt de prijs tussen de vijftien en veertig euro per nacht.

Reizen Egypte

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors