Accommodaties Egypte

Accommodaties Egypte

Wat voor soort accommodatie is er in Egypte?

Je kunt in Egypte in elke stad of badplaats overnachten in een hotel. Ook zijn er ontelbaar budgethotelletjes. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Zo kun je slapen in een knus guesthouse, een traditionele Dahabiya of in een bedoeïenentent.

Bedoeïenentent

In de witte woestijn en Sinaï woestijn kun je slapen op de manier zoals de lokale nomaden dat al eeuwen doet: in een tentje.

Je kunt er zelfs ook voor kiezen helemaal geen dak boven je hoofd te hebben. Je boekt dan een zogenaamde 'desert sleep out'.

Je slaapt dan in de muisstille woestijn onder de prachtige sterrenhemel. Niet gehinderd door ook maar één wolkje aan de lucht. Neem wel een goede slaapzak mee. Woestijnnachten zijn fris.

Dahabiya

Een Dahabiya is een soort zeilboot op de Nijl, volkomen afhankelijk van de wind en stroming. Voor de zekerheid gaat er meestal een sleepboot mee. Deze wordt ingezet als er te weinig wind staat.

Tijdens je verblijf in een traditionele Dahabiya baad je in luxe. Onderweg kijk je bovendien je ogen uit. Een tocht over de Nijl belooft immer mooie foto's voor thuis.

Guesthouse

In de rustigere dorpjes van Egypte slaap je al gauw in een guesthouse. Zij worden gerund door locals. De kamers zijn redelijk comfortabel. Je hebt vaak je eigen badkamer en toilet.

Bij een guesthouse krijg je 's ochtends meestal ook ontbijt. Het verschilt per stad hoe veel je hier ongeveer voor betaalt. Meestal ligt de prijs tussen de vijftien en veertig euro per nacht.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors