Vervoer Egypte

Vervoer Egypte

Wat zijn de vervoersmiddelen in Egypte?

Het openbaar vervoer is doorgaans prima geregeld in Egypte. Bussen zijn comfortabel en brengen je nagenoeg overal heen. Vliegverbindingen zijn weliswaar duur, maar snel en betrouwbaar. In de steden zijn er taxi's en paardenkoetsen. En op de Nijl kun je natuurlijk een boot nemen.

Vliegtuig

Je vliegt naar Caïro in vier en een half uur. Je komt dan hoogstwaarschijnlijk aan in Caïro, Alexandrië of Sharm el Sheikh. Egypt Air is de meest gangbare luchtvaartmaatschappij voor binnenlandse vluchten.

ZELF NAAR Egypte?

Bekijk alle 22 reizen naar Egypte

Binnenlandse vluchten zijn vaak duur. Zeker in verhouding tot andere vervoersmiddelen. Er bestaan nauwelijks kortingen en in het hoogseizoen zijn de vluchten vaak vol. Boek dus van tevoren.

Boot

Boten zijn er op de Nijl in alle soorten en maten: duur en goedkoop, groot en klein, snel en langzaam. Laat je vooraf voorlichten, en kies wat het best bij je past.

Op de goedkope boten zit je vaak tussen veel bier drinkend volk. Een duurder klein bootje heeft de voorkeur als je puur voor de cultuur komt. Maar dat moet je uiteraard wel kunnen betalen.

Trein

Er zijn spoorwegverbindingen in Egypte. Maar dat zijn overblijfselen uit de koloniale tijd. Je ziet dit terug in de kwaliteit. Bussen zijn veel beter, sneller en comfortabelen. Niet doen dus, de trein.

Bus

De bus is in Egypte een goed en goedkoop vervoersmiddel. De verbindingen zijn goed. Vrijwel elke stad, groot of klein, is bereikbaar via het openbaar vervoer.

Wel moet je Arabisch kunnen lezen om de busbestemmingen te ontcijferen. Met vragen kom je uiteindelijk echter ook heus wel in de goede bus terecht.

Vooral voor grote afstanden zijn de busverbindingen goed geregeld. De bussen zijn comfortabel en beschikken vaak over airconditioning. Superjet biedt de beste bussen.

Taxi

In de steden rijden veel taxi's. Spreek van tevoren wel een prijs af voor je rit. Veel taxichauffeurs doen niet aan meters.

Kijk ook niet gek op als de taxichauffeur stopt voor een nieuwe klant als jij al in de taxi zit. Vaak worden nog meer mensen opgepikt als de auto niet vol zit.

Gewone taxi's zijn meestal slecht onderhouden. Duurdere taxi's vind je voornamelijk bij de toeristenhotels. Chauffeurs spreken vaak wel een woordje Engels.

Je kunt ook voor een hele dag een taxi huren. Maar spreek ook dan van tevoren de prijs, tijdsduur en precieze route af. Anders blijkt het achteraf vaak allemaal een nogal dure aangelegenheid.

Paardenkoets

De paardenkoets is uiteraard een romantisch vervoersmiddel om de stad mee te verkennen. Ze heten in Egypte calèches.

Eenmaal in de koets blijkt het echter allemaal een stuk minder romantisch. De paarden zien er vaak slecht uit. Ook worden ze flink gemept om de vaart erin te houden. De chauffeurs vragen na afloop vaak meer geld dan van tevoren afgesproken. Liever niet dus.

Auto huren

Als je zelf een auto wilt huren in Egypte, moet je in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs. Je kunt deze voor 15 euro kopen bij de ANWB. Ook is een creditkaart handig.

In alle grote steden en toerismecentra zijn de gerenommeerde autoverhuurbedrijven als Europcar, Hertz en Avis aanwezig.

Reizen Egypte

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors