Klimaat Egypte

Klimaat Egypte

Wat voor klimaat heeft Egypte?

Egypte kent een typisch woestijnklimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden. In het zuiden heerst een subtropisch klimaat. Niet ver daaronder beginnen de tropen al. In heel Egypte valt nauwelijks regen.

Het weer in Egypte kent alleen zomer en winter. De seizoenen duren beide een half jaar. De zomer duurt van mei tot november en is zeer heet. Temperaturen stijgen door het hele land gemakkelijk tot veertig graden. In de woestijn ben je in deze periode zeker liever niet. Daar loopt het kwik in de zomer soms zelfs wel op tot vijftig graden.

ZELF NAAR Egypte?

Bekijk alle 21 reizen naar Egypte

De winter loopt van november tot april. De temperaturen zijn dan nog steeds niet onaardig. Overdag schommelt de temperatuur tussen de twintig en dertig graden. 's Avonds koelt het niet verder af dan vijftien graden. Behalve in de woestijn. Daar daalt de temperatuur 's nachts al snel naar vijf graden.

De zon schijnt in Egypte gemiddeld tien uur per dag - op een theoretisch maximum van elf. In de meeste gebieden van Egypte valt minder dan tachtig millimeter neerslag per jaar. Dat is negen keer zo weinig als in Nederland.

Het droogst zijn de Nijlvallei en de woestijn. De meeste regen valt langs de kust. Toch valt ook in Alexandrië slechts zo'n 200 millimeter neerslag per jaar, tegen bijna 800 millimeter in Nederland.

Reizen Egypte

Specialisten Egypte

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors