Groepsreizen Lesotho

Djoser

Maak kennis met Lesotho tijdens een van de goed georganiseerde groepsreizen van Djoser. Wij verzorgen al ruim dertig jaar rondreizen naar meer dan honderd landen en weten dus als geen andere hoe we je vakantie tot een groot succes kunnen maken. Je hoeft je geen zorgen te maken over vervoer of accommodaties; dat regelen wij. Verder heb je de vrijheid om Lesotho zelf te ontdekken.

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Sawadee

Vind je het fijn om tijdens een rondreis lekker je eigen gang te gaan, maar wil je ook de zekerheid en het gemak van een groepsreis? Dan is een groepsreis naar Lesotho van Sawadee echt iets voor jou. Onze reisbegeleiders zorgen ervoor dat de hele reis soepel verloopt en kunnen antwoord geven op al je vragen over Lesotho. Verder laten ze je lekker vrij en kun je zelf op pad gaan.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Reviews Lesotho

Lesotho (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door René Kolsteren op 08 november 2017

Het kleine koninkrijkje Lesotho heeft ons aangenaam verrast. Het ligt geisoleerd en is vrij moeilijk te bereiken. Rondreizen is hier nog een hele onderneming. Het ligt ingeklemd tussen hoge bergruggen en het grootste deel is een hoogvlakte. De meeste mensen op de hoogvlakte zijn ‘self-sustaining’, wat betekent dat zij zichzelf in leven proberen te houden. Met b.v. landbouw en veeteelt op huis-,tuin- en keukenschaal. Je ziet er herders met kuddes schapen. En verder is het rustig. De wind waait over de vlakte met altijd de bergen in de buurt. Er is veel natuurschoon, je kijkt hier altijd ver. In het dorpje Malealea, waarvoor je moet klimmen over een karrenspoor, staat de lodge Malealea. Deze lodge is de enige werkgever in dit dorp. Het dorp profiteert hier dan ook echt van jouw verblijf. Je kunt hier hikes die maken, van verschillende lengtes en verschillende moeilijkheidsgraden, of een ponytrekking doen. De eigenaren van de ponies kiezen voor de paden die zij gewend zijn, maar die vrij moeilijk zijn voor de buitenlandse bezoekers (zeer steil, zeer glad soms en vlak langs diepe afgronden). Het is dus zaak om goede afspraken te maken over de wat kortere en gemakkelijkere routes. Wat iedereen kan is natuurlijk gewoon wandelen. Loop door het dorp en de zonnige vallei met glooiende akkers, omringd door indrukwekkende vergezichten en bergruggen. Kom de herders tegen met hun kuddes. Geef een glimlach en krijg hem terug. Waan je ver van onze hectische wereld.

Pluspunten Lesotho

  • Authentiek
  • vriendelijke bevolking
  • rustig
  • niet toeristisch

Minpunten Lesotho

  • iets minder goed bereikbaar
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Safari Discover Kenia - va € 4409
Safari Discover Kenia

11-daagse privé rondreis

  • Ontdek de Big Five en de uitgestrekte savannes in de Masai Mara
  • Bezoek het schitterende Amboseli National Park
Bekijk reis
Sponsors