Accommodaties Oeganda

Accommodaties Oeganda

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Oeganda?

In Oeganda zijn er veel mogelijkheden voor overnachtingen. Kenmerkend zijn natuurlijk de tentenkampen binnen de nationale parken. Je kunt het daar zo luxe maken als je zelf wilt.

Goede hotels vind je alleen in Kampala, Jinja en Mbarara. Verder zijn de hotels vaak van een mindere kwaliteit. Voor budgetreizigers is dit een uitkomst.

Ook zijn er een paar hostels waar backpackers bij elkaar komen. In de grote steden, maar ook de Ssese Islands en rond het mooie Lake Bunyonyi zijn populaire plekken.

Op veel plaatsen in Oeganda is er een mogelijkheid om te kamperen. In de nationale parken is dit meestal duurder, maar dan heb je wel goede faciliteiten zoals douches en toiletten.

Wat is een typische accommodatie?

De meeste nationale parken hebben luxe tentenkampen. Deze tenten zijn net echte huisjes, maar dan met een badkamer onder de sterrenhemel. Geniet van het spectaculaire uitzicht, terwijl je wordt omringd door de meest exotische dieren en geluiden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors