Klimaat Oeganda

Klimaat Oeganda

Wat voor klimaat kun je verwachten in Oeganda?

Oeganda ligt precies op de evenaar en kent een tropisch klimaat. Het hele land ligt op een plateau dat minstens één kilometer boven zeeniveau ligt. Dit zorgt ervoor dat het weer in Oeganda nooit echt heel heet is, daar ligt het te hoog voor. Het hele jaar door schommelt de temperatuur rond de 26 graden. Oeganda kent dus geen seizoenen als lente, herfst, zomer of winter, maar een regenseizoen en droge periodes.

Het regenseizoen is van maart tot april en van oktober tot november. Er valt dan veel neerslag, maar de buien zijn kort en krachtig. De droogste periode is ook de warmste periode. Dit is tijdens onze winter: van december tot februari. Ook in onze zomer is er een maandenlange droge periode in Oeganda.

Met welke natuurkrachten moet je rekening houden?

Oeganda ligt op een breuklijn. Dit betekent dat er af en toe kleine aardbevingen kunnen ontstaan.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Swaziland kenner
Sponsors