Feestdagen & Festivals Oeganda

Feestdagen & Festivals Oeganda

Op de nationale feestdagen in Oeganda zijn veel winkels en restaurantjes gesloten. Op Nationale Martelarendag hebben alle Oegandezen vrij. Ze herdenken dan de christelijke missionarissen die in de negentiende eeuw door de Oegandese koning Mwanga II zijn vermoord.

De missionarissen kwamen om de bevolking te bekeren tot het christendom. In de negentiende eeuw trokken ook veel moslimhandelaren door Oeganda om de bevolking juist te bekeren tot de islam.

Maand Dag Feestdag of festival Plaats
Januari 26 Bevrijdingsdag hele land
Februari
Maart
April
Mei
Juni 3
9
Oegandese Martelarendag
Nationale Heldendag
hele land
hele land
Juli
Augustus
September
Oktober 9 Onafhankelijkheidsdag hele land
November
December

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors