Religie & Tradities Oeganda

Religie & Tradities Oeganda

Wat zijn de belangrijkste religies in Oeganda?

De belangrijkste religie in Oeganda is het christendom. De groep valt uiteen in katholieken en anglicanen (door de Britse kolonisatie). Ongeveer 80 procent van de Oegandese bevolking is christen en gaat naar de kerk. Een klein deel is moslims en er zijn ook nog Afrikaanse stammen met hun eigen geloof.

Wat zijn belangrijke tradities in Oeganda?

De christenen in Oeganda zijn streng gelovig. Homo's worden bijvoorbeeld niet geaccepteerd en ook abortus is verboden.

Per regio zijn er verschillende tradities, maar overal houden de Oegandezen van dansen, zingen en feesten. Elke stam heeft zijn eigen muziek die ze overgeven van generatie op generatie.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Het wordt in Oeganda als onbeleefd beschouwd als je doorloopt terwijl iemand een praatje met je wil maken. Daarom komen Oegandezen vaak te laat voor afspraken. Op straat moeten ze met iedereen even babbelen.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Oeganda

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors