Reviews Oeganda

Reviews Oeganda

8,5
8,9 Algemene ervaring
9,1 Beziens­waardigheden
7,5 Steden of plaatsen
8,6 Locals
8,0 Veilig
9,5 Natuur
7,0 Stranden
8,3 Klimaat
 • Aantal reviews: 66
 • Aantal waarderingen: 39

Van Kampala naar Kitgum (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Jillin Verheijen op 19 december 2019

De wegen zijn natuurlijk niet zoals je gewend bent, maar dat maakt het wel avontuurlijk! Kampala heeft 2 souvenirmarkten die je zeker moet bezoeken. Ook raad ik Murchison Falls National Park aan, prachtige dieren en natuur kan je hier spotten! Ook de moeite waar is Murchison Falls, hiervoor moet je met de pond over en een stukje rijden over een erg hobbelige weg, voordeel is dat je niet in slaap zult vallen ;)

Pluspunten Oeganda

 • Locals
 • betaalbaar
 • natuur
Ultieme tip: Geniet van hetgeen wat je om je heen ziet, en leg contact met de locals.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Eva Röben op 11 december 2019

Enorm interessant land met veel prachtige natuur te bieden! Nog wat minder toeristischer, dat maakt de reis ook wat uitdagender! Lekker back to basic opzoek naar de wilde dieren. Raad het zeker aan! Zelf reizen zo der organisatie of iets is wel echt een uitdaging maar gelukkig is er wel al genoeg te vinden

Ultieme tip: Ga back to basic. Wil niet te luxe, de natuur is al geweldig. Met een tentje langs het water als er hipo’s in dobberen of de zonsondergang en de sterren die geweldig zijn
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige natuur in Oeganda (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Wiebe de Graaf op 08 december 2019

Oeganda heeft ontroerend mooie natuur. Aan te bevelen zijn Murchison Falls, Sipi met zijn watervallen, Kidepo met de Karamojong-stam en natuurlijk ook de ontzettend drukke hoofdstad Kampala met een groot verschil tussen rijk en arm.

Ultieme tip: De watervallen van Sipi en het zuidoosten van Oeganda.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Pearl of africa (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Puck Peute op 17 november 2019

Groenste land dat ik ooit heb gezien! Oeganda heeft heel veel. Veel mooie natuur, hele vriendelijke en leuke mensen. En fantastische safari mogelijkheden. Vooral buiten de steden om reizen, is mijn tip. Masaka is een leuk stadje wat zeker aan te raden is. Verder zou ik zeker Lake Bunyonyi op je lijstje zetten en de Murchison Falls

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar
 • mooie natuur
 • vriendelijke mensen
 • goed bereisbaar
 • safari
 • gorilla trekking

Minpunten Oeganda

 • savonds niet snel alleen over straat gaan als blanke
Ultieme tip: Lake Bunyonyi. Helemaal geen telefoon bereik maar optimaal genieten.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Meer dan gorilla's (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Gunar Lustermans op 18 mei 2019

Vergeet niet Kidepo Valley NP in je reisplannen op te nemen, het landschap is erg mooi én er zitten veel wildlife!
Tip 2: Kazinga Channel, een boottocht langs oevers met olifanten, buffels, vele watervogels, ander wildlife en honderden bonte ijsvogels die hun nesten in gaten in de oeverwand hebben. Pak de kleinere boot, die is sneller en komt dichterbij.

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • mooi groen land

Minpunten Oeganda

 • soms slechte wegen
Ultieme tip: Blijft toch de ontmoeting met de gorilla's, de track er naartoe kan al een avontuur zijn, fantastische ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Hemel op aarde (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Nina Van Borsel op 04 januari 2019

Al heel veel afrikaanse landen aangedaan, maar oeganda is en blijft onze topper.

Heel veel natuur, en dieren. Vriendelijk en behulpzaam is er van klein te groot. Nooit bang geweest, het land helemaal doorgereisd met alleen een jeep.

Ultieme tip: Smijt je erin en geniet, het is het paradijs
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig warm land

Review geschreven door Breg Brillenburg op 14 november 2018

Oeganda is een prachtig warm land, met veel mooie natuur. Van Gorilla's tot Nijlpaarden ze hebben het allemaal. Zeker een aanrader! Het verblijf is daar over het algemeen super geregeld. Je al kan een prachtig verblijf voor nop tussen de nijpaarden, apen of zebra's.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar
 • aardige mensen
 • verblijf is super

Minpunten Oeganda

 • armoede
 • slechte wegen
 • gevaarlijk verkeer
Ultieme tip: Ga naar de jungle en bekijk de gorilla's! Wat ook heel leuk is, doe een safari en zie de giraffen, leeuwen, zebra's, etc. van heel dichtbij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk Oeganda (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Irene Voigt op 11 november 2018

Wat een prachtig land! Indrukwekkende wildparken, adembenemende natuur, heel veel wild, van leeuwen tot olifanten, chimpansees en natuurlijk gorilla's. Vriendelijke mensen, prima accommodaties, zowel hotels en lodges als campsites. Absoluut een aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • Prachtige natuur
 • wildleven

Minpunten Oeganda

 • Verklaarbaar maar wel een obstakel zijn de hoge kosten van de gorilla trekkings.
Ultieme tip: Gorilla trekking. Ontroerend om zo dichtbij een gorilla familie te kunnen komen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Han Staas op 11 november 2018

Oeganda is een prachtig land. Doordat de Nijl er doorheen kronkelt is het erg vruchtbaar. In het enige omheinde park hebben we neushoorns gespot, die 24/7 bewaakt worden. In Murchison Falls zagen wij heel veel giraffes die toch op de bedreigde diersoorten lijst staan. Ook vele andere dieren gespot. In Kibale hebben we de chimpansee trekking gedaan. Was geweldig. Wel moeilijk te fotograferen. 'S middags nog door de jungle gelopen en wat bewoners bezocht. Veel apen en vogels gezien. Daarna naar Queen Elizabeth NP waar we weer erg veel dieren gezien hebben, waaronder 2 luipaarden. (In Murchison Falls NP ook 2 gezien, maar niet kunnen fotograferen, ging te snel) Ook hier weer (net als in Murchison Falls NP) geweldige boottochten gemaakt. Daarna naar Kisoro voor de gorillatrekking, waar wij een birdwatchtour hebben gedaan. Veel bijzondere vogels gezien, waaronder de toerako. Verder naar Lake Mburo waar je wel zebras, elandantilopes en impalas kunt spotten. Erg veel dieren gezien overal. Oeganda is met meer dan 1000 vogelsoorten het land voor de vogelliefhebbers. 9 of 10 soorten gezien van arend, ooievaar elk en ook veel gieren en kraanvogels. Verder wevers, kingfishers en sunbirds. De aantallen dieren zijn weer goed op peil. Eigenlijk alles gezien qua apen, vogels en overige dieren, behalve de shoebill. 1 keer net een paar minuten te laat. Is wel te zien bij een extra dag in Entebbe. Verder is er onderweg ook genoeg te zien als, plantages met bananen en thee. Dorpen met leuke winkels en markten. De grens met Congo is één rij vulkanen. Wij zaten in de eigen hotels en tented lodges van Habari Travel waar wij geboekt hadden. Was allemaal voortreffelijk en goed geregeld.

Pluspunten Oeganda

 • natuur

Minpunten Oeganda

 • niets
Ultieme tip: Ga met Habari Travel, dan is het goed geregeld en betaalbaar.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda de parel van Afrika (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Han Staas op 11 november 2018

Oeganda is een prachtig land. Doordat de Nijl er doorheen kronkelt is het erg vruchtbaar. In het enige omheinde park Ziwa, hebben we neushoorns gespot, die 24/7 bewaakt worden. In Murchison Falls zagen wij heel veel giraffes die toch op de bedreigde diersoorten lijst staan. Ook vele andere dieren gespot, waaronder leeuwen, olifanten, buffels kobs, waterbok, oribi etc. In Kibale hebben we de chimpansee trekking gedaan. Was geweldig. Wel moeilijk te fotograferen. 'S middags nog door de jungle gelopen en een paar bewoners bezocht. Veel apen en vogels gezien. Daarna naar Queen Elizabeth NP waar we weer erg veel dieren gezien hebben, waaronder 2 luipaarden. (In Murchison Falls NP ook 2 gezien, maar niet kunnen fotograferen, ging te snel) Ook hier weer (net als in Murchison Falls NP) geweldige boottochten gemaakt. Daarna naar Kisoro voor de gorillatrekking, waar wij een birdwatchtour hebben gedaan. Veel bijzondere vogels gezien, waaronder de toerako. Ook een bisbuffel en een bushbok gezien. Verder naar Lake Mburo waar je wel zebras, elandantilopes en impalas kunt spotten. Erg veel dieren gezien overal. Oeganda is met meer dan 1000 vogelsoorten het land voor de vogelliefhebbers. 9 of 10 soorten gezien van arend, reiger en ooievaar. Ook veel gieren en kraanvogels. Verder wevers, kingfishers en sunbirds. De aantallen dieren zijn weer goed op peil. Eigenlijk alles gezien qua apen, vogels en overige dieren, behalve de shoebill. 1 keer net een paar minuten te laat. Is wel te zien bij een extra dag in Entebbe. Verder is er onderweg ook genoeg te zien als, plantages met bananen, koffie en thee. Dorpen met leuke winkels en markten. De grens met Congo is één rij vulkanen. Wij zaten in de eigen hotels en tented lodges van Habari Travel waar wij geboekt hadden. Was allemaal voortreffelijk en goed geregeld.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar
 • natuur
 • weinig toeristen

Minpunten Oeganda

 • niets
Ultieme tip: Ga met Habari Travel, dan wordt het goed geregeld. Fantastische lodges.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een emotionele ontmoeting (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Conny van den Enden op 11 november 2018

Afrika fans, deze reis moet op je bucket list! Wat een prachtig mooi onontdekt land, wat een lieve mensen en wat een schitterende verschillende landschappen. En de ontmoeting met de chimps en berg gorilla's, wauw. Een ervaring om nooit te vergeten!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis Oeganda (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Han Staas op 11 november 2018

Oeganda is een prachtig land. Doordat de Nijl er doorheen kronkelt is het erg vruchtbaar. In het enige omheinde park hebben we neushoorns gespot, die 24/7 bewaakt worden. In Murchison Falls zagen wij heel veel giraffes die toch op de bedreigde diersoorten lijst staan. Ook vele andere dieren gespot. In Kibale hebben we de chimpansee trekking gedaan. Was geweldig. Wel moeilijk te fotograferen. 'S middags nog door de jungle gelopen en wat bewoners bezocht. Veel apen en vogels gezien. Daarna naar Queen Elizabeth NP waar we weer erg veel dieren gezien hebben, waaronder 2 luipaarden. (In Murchison Falls NP ook 2 gezien, maar niet kunnen fotograferen, ging te snel) Ook hier weer (net als in Murchison Falls NP) geweldige boottochten gemaakt. Daarna naar Kisoro voor de gorillatrekking, waar wij een birdwatchtour hebben gedaan. Veel bijzondere vogels gezien, waaronder de toerako. Verder naar Lake Mburo waar je wel zebras, elandantilopes en impalas kunt spotten. Erg veel dieren gezien overal. Oeganda is met meer dan 1000 vogelsoorten het land voor de vogelliefhebbers. 9 of 10 soorten gezien van arend, ooievaar elk en ook veel gieren en kraanvogels. Verder wevers, kingfishers en sunbirds. De aantallen dieren zijn weer goed op peil. Eigenlijk alles gezien qua apen, vogels en overige dieren, behalve de shoebill. 1 keer net een paar minuten te laat. Is wel te zien bij een extra dag in Entebbe. Verder is er onderweg ook genoeg te zien als, plantages met bananen en thee. Dorpen met leuke winkels en markten. De grens met Congo is één rij vulkanen. Wij zaten in de eigen hotels en tented lodges van Habari Travel waar wij geboekt hadden. Was allemaal voortreffelijk en goed geregeld.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • met Habari betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • niets
Ultieme tip: Ga met Habari Travel. Dan is het goed geregeld.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda, van alles te beleven (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 11 november 2018

Oeganda is een land dat veel mensen niet op hun netvlies hebben staan. Het is echter een geweldig land. Hele mooie overnachtingsplekken, lekker eten, Afrikaanse cultuur en heel veel mooie natuur. Van natuurlijk de gorilla's tot kleine apen, giraffen en leeuwen. In 1 woord geweldig!!!

7,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Afwisselend
 • natuur

Minpunten Oeganda

 • armoede
Ultieme tip: Doe de gorilla trekking!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mzungu in the mist! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Gunar Lustermans op 25 september 2018

Ruim 3 weken in dit prachtige land mogen verblijven. Zoveel natuurschoon en wildlife is nauwelijks te bevatten en dan moet nog opgemerkt worden dat de aantallen dieren en diversiteit nog zal toenemen in de toekomst als bijv. de neushoorn weer een plek krijgt in 1 of meerdere natuurgebieden. Gorilla's in Bwindi, chimpansees in Kibale forest, olifanten drinkend aan de oevers van het Kazinga kanaal, leeuwen in Kidepo NP, Schoenbekooievaar in Mabamba swamp, luipaard in Murchison falls NP en zo zo zoveel meer, schitterend.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Nog niet massaal bezocht
 • Eten en drinken zeer betaalbaar
 • natuurschoon
 • Wildlife

Minpunten Oeganda

 • Af en toe nog zeer slechte wegen
Ultieme tip: Sla Kidepo National Park NIET over, combinatie van mooie landschappen en wildlife maakt dit tot wellicht hét mooiste natuurgebied van het land.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bijzonder mooi en gevarieerd land (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Erna Grotentraast op 18 augustus 2018

Wat een prachtig land. Ik heb veel gezien van de natuur en cultuur. Mensen zijn erg vriendelijk en ik heb mij er niet onveilig gevoeld. Door het bezoek aan Oeganda ben ik me er zeer bewust van geworden dat wij het zo slecht nog niet hebben, elke dag een warme douche, ontbijt, lunch en diner maar de bevolking daar weet niet beter en de mensen zijn tevreden met wat ze hebben al is dat meestal bitter weinig

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Betaalbaar
 • aardige en behulpzame mensen
 • prachtige natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch land met mooie natuur en vriendelijke mensen (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Tessa Bos op 25 december 2017

Oeganda is een fantastisch land, waar het uiteraard ook draait om de safari. Deze is prima betaalbaar en je kan er behoorlijk wat dieren spotten. Met een eigen auto is dit heel goed te doen en kan je zelf je tijd indelen. Uiteraard kan je ook een gids meenemen voor een dagdeel. Ga vooral het avontuur aan en plan niet te veel van te voren. Zo kom je bij bijzondere verblijfplaatsen zoals bijvoorbeeld Boomu Woman aan de rand van Murchison Falls National Park en in Queen Elizabeth National Park ga voor de Banda's. Kamperen in de nationale parken zijn echt een aanrader, geniet van de rust en de mogelijke dieren om je heen. Een en al avontuur!

8,1
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • vriendelijke mensen
 • prachtige omgeving
 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • niet altijd even goede wegen
Ultieme tip: Huur een auto bij Roadtrip Oeganda en ga zelf het avontuur aan. Op deze manier zul je het land beleven zoals het daadwerkelijk is, en hoe mooier wil je het hebben?!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

In één woord geweldig! (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Fernand Bijman op 16 december 2017

Oeganda is een bezoek meer dan waard. We hebben een rondreis gemaakt van Entebbe, via Kampala naar Murchison Falls in het noorden, daarna naar het oosten langs alle nationale parken en de chimpansees, tot slot naar het zuiden en daar de gorilla tracking gedaan. Het was een prachtige reis die we iedereen kunnen aanraden. Oeganda is nog niet gewend aan toeristen en dat maakt het land extra aantrekkelijk.

Pluspunten Oeganda

 • De Oegandese bevolking is ontzettend aardig en behulpzaam.

Minpunten Oeganda

 • Er zijn geen minpunten te bedenken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een geweldige levenservaring in de parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Laura Metselaar op 03 december 2017

Voor mijn opleiding ben ik ruim drie maanden in Oeganda geweest. Ik liep stage bij een social work organisatie en verbleef in een guesthouse in de stad Jinja, gelegen op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Kampala. Jinja is een erg groene, relatief rustige omgeving waar ik de toerist heb kunnen uithangen én het echte Oegandese leven heb mogen ervaren. Door middel van mijn stage ontmoette ik de lokale, onzettend gastvrije en behulpzame bevolking. Ik at typisch Oegandees (chapati en rolex zijn aanraders!), ging op huisbezoeken om mensen te ondersteunen en reed dagelijks rond op hét Oegandese vervoersmiddel, de boda boda. Onderweg waren overal kinderen, volgepakte vervoersmiddelen en mensen, dieren en kleine marktjes te zien. In Jinja en omgeving is vanalles te beleven. Wanneer je van avontuurlijke activiteiten houdt is het een aanrader om te gaan raften op de Nijl. Dit was ontzettend spannend en ging er wild aan toe, maar gaf zo'n kick! Ook het ziplinen in Mabira Forest is aan te raden voor actievelingen. In dit regenwoud zijn verschillende ziplines aanwezig, oplopend in hoogte. Voor meer ontspannen activiteiten ben je in Jinja ook aan het juiste adres. Het nabijgelegen Hairy Lemon Island is een must wanneer je aan een relaxed weekend toe bent. Het eilandje, gelegen in de Nijl, is rustig en groen en perfect om te zonnen, kayakken of heerlijk een boek te lezen in hangmatten. Wanneer je in Oeganda bent, mag een bezoekje aan de hoofdstad Kampala niet ontbreken. Deze grote, ongeorganiseerde en drukke stad is indrukwekkend. De taxiparken met honderden matatu's bij elkaar zijn tekenend voor het Oegandese straatbeeld. Op grotere afstand van Jinja liggen de zogeheten Sipifalls: prachtige watervallen waar je langs kunt wandelen en één van de indrukwekkendste plaatsen die ik heb gezien. En tot slot: ga op safari! Ik was in Murchison Falls National Park en heb ik me laten verassen door de bijzondere wilde dieren. Oeganda is geweldig en met recht "de parel van Afrika!"

Pluspunten Oeganda

 • gastvrije bevolking
 • betaalbaar
 • groen
 • klimaat
 • bereikbaarheid
 • ruime keuze bezienswaardigheden
 • weinig toeristisch

Minpunten Oeganda

 • ongedierte
 • in het middelpunt omdat je blank bent
 • risico op ziektes
Ultieme tip: Neem je camera mee en geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Echt een parel (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Yrjo van der Meijden op 03 december 2017

Beleef het echte Afrika met nog niet veel toeristen. Niet voor niets de parel van Afrika. The Big Five en de machtige berggorilla's zijn hier allemaal te vinden. Jungles, savannes, vulkanen, mooie meren en de oh zo vriendelijk bevolking. Elke echte reisliefhebber zou hier ooit een keer heen moeten.

8,1
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • weinig toeristen
 • mooie natuur

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Bwindi national park, Murchison en raften op de mooie woeste Nijl.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door Oeganda (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Betsy Marsman op 03 december 2017

Een fantastisch vakantieland met veel natuur. Vooral in het noorden is er nog weinig toerisme.
Bezoek dorpjes. De bewoners vinden het erg leuk om alles te laten zien. Eet een keer Matoke, een lekkernij daar.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Aardige bewoners
 • betaalbaar
Ultieme tip: Ga naar het noorden van het land.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda, land van de berggorilla. (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Doetie Terpstra op 20 november 2017

Oeganda. Prachtig groen land met fantastische natuur en vriendelijke mensen. De accomodaties zijn goed tot super. Een bezoek aan de berggorilla is een must. Wat een prachtige dieren. Tijdens ons bezoek stond een jonge berggorilla papa na te doen door op zijn borst te kloppen. Zo schattig!

Pluspunten Oeganda

 • Nog niet erg toeristisch
 • (nog) betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • geen
Ultieme tip: Ga naar de berggorillas. De kosten voor dit bezoek zijn hoog, maar komen volledig ten goede aan het beschermen van deze fantastische dieren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Eerste reis buiten europa (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Puck Peute op 20 november 2017

Dit was de eerste keer buiten Europa. Mooiste ervaring die ik heb meegemaakt! Mensen heel vriendelijk en nergens echt onveilig gevoeld. Zo veel om te zien en te doen. Komend jaar weer terug om de rest van het land te zien.

Pluspunten Oeganda

 • masaka

Minpunten Oeganda

 • mensen kunnen slecht engels
Ultieme tip: Masaka slapen in Villa Katwe! Savonds soort markt waar je kunt eten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch ervaring (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pieta Roorda op 20 november 2017

3 weken Oeganda met een groepsreis, een combi van vrijwilligerswerk en het land verkennen. Wauw, de uitzichten, de mensen, de reisgenoten en de projecten. Alles was een fantastische ervaring. Genoten van alles en zeker voor herhaling vatbaar!

Pluspunten Oeganda

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • temperatuur

Minpunten Oeganda

 • criminaliteit
 • veiligheid
Ultieme tip: Geniet, de wereld is zo verschillend van hier en daar. Neem een boda boda en geniet van alles om je heen!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda is een mooi groen stuk natuur (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Blanca Paulissen op 15 november 2017

In Oeganda kijk je je ogen uit. Er is veel natuur en vele soorten dieren. Je ziet grote en kleine dieren, van vogels tot leeuwen.
Het ultieme Oeganda-gevoel is toch wel de gorilla-trekking. Erg raar om te doen, maar zeker de moeite waard. De bevolking is erg vriendelijk. Kortom van alle markten thuis!!

7,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Gorilla
 • dieren
 • natuur

Minpunten Oeganda

 • armoede
Ultieme tip: Doe een gorilla-trekking!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Marjan Buter op 14 november 2017

Oeganda wordt de parel van Afrika genoemd. Dit kunnen wij van harte onderschrijven. Wat een prachtig land. Door het vele water is het erg groen. Prachtige vaartochten over de rivieren, waarbij je de vele dieren en vogels vanaf het water kunt bewonderen. Ook een bezoek aan de gorilla's is zeer aan te raden. Spannend maar amazing.

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • afwisselende landschappen

Minpunten Oeganda

 • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek aan de Kyaninga Lodge en een bezoek aan de Pygmeeën.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Gemengde gevoelens (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Breg Brillenburg op 12 november 2017

Oeganda is een prachtig land, met veel natuur. In de meren van Queen Elisabeth National Park bevinden zich de nijlpaarden, krokodillen en andere gevaarlijke beesten. Op het land zijn de apen, olifanten, leeuwen, zebra’s, giraffen, etc. juist heel actief. In het national park zijn ook veel arme dorpen, waar dit soort kinderen wonen. Ze hebben niet veel eten en wassen in de rivier.

Pluspunten Oeganda

 • veel bijzondere dieren
 • prachtige natuur
 • veel te beleven

Minpunten Oeganda

 • arm land
 • krottenwijken
 • veel hoogtes
Ultieme tip: Doe een safari!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Uganda! (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Stephanie Rouwenhorst op 12 november 2017

6 oktober 2017 begon ons grote reis avontuur naar Oost Afrika. Een maand lang rondtrekken door Uganda, Kenya en Tanzania. Wauw. Wat was dit gaaf! We begonnen in Kampala en vanuit daar hebben wij de meest debiel mooie plekken bezocht. Een ontmoeting met de chimpanchee familie in Kibale Forest, bootje varen @ Murchion falls en op safari in Queen Elizabeth NP. De mooiste variatie aan wildlife gespot. De hele dierentuin Emmen stond vrolijk, ontspannen en VRIJ in het groen. De meest mooie vogelsoorten (google even The lilac breasted roller) en bizarre reptielen. Met als hoogtepunt ons bezoek aan Bwindi NP. Het zuid-west gelegen stuk regenwoud van Uganda. Via smalle, rode zandweggetjes reden we naar de bergtoppen om oog in oog te kunnen staan met een groep berggorilla's. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Verpakt in regenkleding, 3 paar sokken en charmante tuinhandschoenen van de action begon onze wandeling in het mistige regenwoud. We trotseerden glibberige takken, bijtende killer ants en graaide elke minuut wel aan een struik om te voorkomen dat je de grond ging kussen. Maar na ruim 2 uur ploeteren hoorden wij het luide geschreeuw van een groep berggorilla's. A-ma-zing! Een uur lang mochten wij genieten van deze bijzondere primaten. Op 1 a 2 meter afstand. De zon brak door, om je heen enkel groene bomen, struiken en geluiden van vogels en geheimzinnige dieren. 1 uur lang samen met vriendlief de meest bijzondere ervaring uit mijn leven beleefd. Op mijn hurken oog in oog staan met de black silverback, die op zijn gemakje voor mij gaat zitten en takken verorbert. Groot, machtig en sterk. Een kleintje wat speelt en "dapper" op zijn borst slaat. Tijd om te gaan.
De indrukwekkende cultuur en natuur! De Nijl stroomt dwars door het land en overal staan mensen vers fruit te verkopen. Grote, witte tanden komen tevoorschijn wanneer wij, white walkers, voorbij komen. Overal felgekleurde kraampjes en kleding. De tijd staat hier stil. Little house on the prairie, in Uganda.

Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Oeganda (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Femke van Wees op 10 november 2017

Wat een mooi land! Je blijft steeds nieuwe dingen zien. We zijn met Matoke Tours op reis geweest. Super goed! Zij laten je van alles zien hebben de meest groene resort/lodges waar ook bijna geen toerisme is en vaak alleen met je groepje daar zit. Heerlijk!
Eten in Oeganda is heerlijk. De mensen zijn super lief soms heb je wel het gevoel dat ze zich onderdanig voelen tegenover de blanke mensen. Daar moeten ze nog aan werken want ze mogen trots zijn op zichzelf en hun land!

8,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
5 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • lekker eten
 • veel moois te zien
 • vriendelijke mensen

Minpunten Oeganda

 • bedelende kinderen die om geld vragen is jammer
Ultieme tip: Als je een gorillatracking gaat doen vraag naar een gorilla-groep die dichtbij zit. Dan hoef je niet heel die bergen door en overheen en dan kan je echt genieten van ze.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Dieudonnee Bouwman op 08 november 2017

Afgelopen maart ging ik naar mijn tante in Oeganda. Zij is genesteld in Jinja. Ze heeft jaren geleden een organisatie opgericht, genaamd Creation Afrika. Omdat ik als styliste/reisstoryteller werk en veel reis voor mijn werk, besloot ik naast dat ik mijn tante een tijdje ging helpen een documentaire maken. Het is een enorm gastvrij land, maar de tijd lijkt wel 40 jaar stil gezet te zijn. Ikzelf ben een enorme fan van Afrika, en raad ook echt iedereen aan om dit prachtige land te bezoeken! Neem vooral de tijd om ook naar het National Park te gaan, echt een fantastische ervaring. Het kan ook wat onstuimig zijn, helaas zijn wij in een strike terechtgekomen waar de militairen letterlijk om zich heen schoten met traangas. Iets minder vrolijk werden we daarvan, maar zulke dingen kunnen altijd gebeuren in dit soort landen en is niet iets om bang voor te zijn. Je krijgt er ongelofelijk veel moois voor terug.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Ga lekker achterop een brommer en betaal omgerekend 5 euro per rit.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
 • wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorillatrekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda ( Parel van Afrika) (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Debby Muis op 05 november 2017

Oeganda wordt terecht de parel van Afrika genoemd! Het land is prachtig, de mensen zijn ontzettend gastvrij en lief.
Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Het moment dat je oog in oog staat met deze prachtige (en helaas extreem bedreigde) berggorilla’s is een ervaring om nooit te vergeten.

Pluspunten Oeganda

 • avontuurlijk
 • , bevolking
 • , natuur
 • , wildlife

Minpunten Oeganda

 • prijzig maar elke euro waard
Ultieme tip: Mijn ultieme tip voor Oeganda is de gorilla trekking in het Bwindi Impenetrable National Park.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Uganda, the pearl of Africa (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Leo van der Brugge op 05 november 2017

Oeganda, een land voor vriendelijke mensen en schitterende natuur. Onvergetelijke Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest en ook de Chimp-tracking maakte indruk. Wij reisden met zijn drieën en reden zelf. Auto gehuurd via RoadTrip Uganda (een Oegandese reisorganisatie, waar men Nederlands spreekt) en die verzorgden ook de boekingen voor de prima lodges en tented camps en voor de tracking passen. We hebben in drie weken tijd het gehele land rondgereden over bijna altijd prima wegen. Kortom voor mensen die in zijn voor een Afrikaans avontuur is Oeganda echt een aanrader.

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • aardige mensen
 • betaalbaar
 • Goede wegen

Minpunten Oeganda

 • veel armoede
Ultieme tip: Gorilla tracking in Bwindi Impenetrable Forest
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mooi, groen land met een prachtige natuur en vriendelijke mensen (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Jan Noordegraaf op 11 juli 2017

De doorgaande wegen zijn over het algemeen goed. Er zijn ook veel wegen (ook in de steden) die bestaan uit klei, heel Oeganda bestaat uit rode klei lijkt het. In de zomer betekent dit heel veel stof, in mei valt er wel wat regen over het algemeen. De temperaturen zijn in mei tussen de 21 en 27 graden Celsius.

Pluspunten Oeganda

 • betaalbaar

Minpunten Oeganda

 • water uit de kraan als je dat hebt
 • absoluut niet in je mond nemen
Ultieme tip: Bezoek een van de safariparken: het is geweldig om te zien wat een prachtige natuur en verscheidenheid aan dieren er leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Op bezoek in de Parel van Afrika (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door L Arink op 30 juni 2017

Bij Oeganda denk je aan het land van de apen en natuurlijk vooral de berggorilla’s. Maar er is nog zoveel meer. Het is een schitterend mooi land met heel veel afwisselende landschappen. Van bergen tot tropisch regenwoud en van savannes tot theevelden. Daarnaast heeft het een paar prachtige natuurparken waar je veel wild tegenkomt (Queen Elizabeth NP / Murchinson Falls NP).

Je wordt compleet ondergedompeld in een andere cultuur, waar vooral de kinderen enthousiast zijn en zwaaiend naar de weg komen rennen als er een auto aankomt. Soms ook heel goed wetende dat die blanken mensen snoepjes of kleine kadootjes bij zich hebben.

Het aantal toeristen is op een paar handen te tellen en druk is het dus nergens. Maar dit heeft ook een keerzijde. Om ergens te komen, moet je afzien. Veel wegen zijn slecht en de reisdagen zijn soms best lang. Het rode zand zit tot achter je oren en het is een ware aanslag voor je billen en soms zelfs je hoofd bij de wel hele diepen kuilen. Maar bij aankomst van de altijd mooi gelegen (eco-)lodges ben je dit al snel vergeten. De service in de lodges en safarikampen was eersteklas en het eten erg lekker (zij het niet erg lokaal). Dat hier beperkt luxe en stroom is (en geen WiFi ) heeft zeker zijn charmes.

We waren heel blij met onze keuze om een gids annex chauffeur in te huren. Niet alleen reed hij alle lange uren op lastige wegen, hij weet ook de weg (wat zonder bewegwijzering best een uitdaging is), weet de bijzondere plekjes, vertelt veel, spot dieren tijdens de safari’s en regelt de activiteiten.

Dat wij uiteindelijk een 4x4 met open dak meekregen was een super bonus tijdens de safari’s en dit zorgde voor veel beter zicht en mooie fotomomenten. De ervaring met de apen was vooral bij de berggorilla’s een bijzondere ervaring, waarbij we de aanblik van de jonge gorilla die wild op zijn borst trommelde niet snel zullen vergeten. Een uitrust vakantie is het niet, wel een mooie vakantie met veel highlights en unieke momenten.

7,4
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
4 Steden of plaatsen
7 Locals
8 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Heel veel mooie natuur en natuurlijk de berggorillas
Ultieme tip: Huur een eigen auto maar met een driver / guide. Hierdoor kan je veel meer genieten van de mooie uitzichten en bezoek je de bijzondere plekjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

19 daagse groepsreis (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door gerrie hiddink op 31 mei 2017

Oeganda is een verschrikkelijk mooi en afwisselend land. Er zijn zo veel verschillende landschappen te zien, de mooie vlaktes in Noord Oeganda, de Bergen in Zuidwest Oeganda en de vele meren en moerasgebieden. Zeker de chimps en berggorilla`s bezoeken, de wandelingen er naartoe zijn geweldig
Ook de vele kratermeren zijn een wandeling waard. De mensen zijn er erg vriendelijk. Kortom een land in ontwikkeling en zeer de moeite waard om te bezoeken.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Ga georganiseerd dan weet je zeker dat je op de mooiste plekjes komt en Matoke tours uit Den Bosch is hier erg goed in.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Uganda Wildlife Education Centre: Uganda's only zoo (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Robin Josso op 30 mei 2017

Uganda Wildlife Education Centre, is de enige dierentuin in Oeganda. Waarom zou je naar een dierentuin gaan in een land waar de dieren ook in het wild lopen, hoor ik je vragen. Nou dat zal ik je uitleggen! Hoewel een dierentuin wellicht niet heel enthousiast klinkt in de oren, was dit bezoek toch wel heel speciaal. De dierentuin werkt met veelal vrijwilligers met een passie voor dieren. Vaak zijn dit studenten die jou als personal tourguide rondleiden in het park en dan een eurootje proberen te verdienen. Ik raad het ook aan om een tourguide mee te nemen aangezien het park nauwelijks bordjes met informatie over de dieren heeft.
Het is niet zomaar een dierentuin, het park bestaat uit dieren afkomstig uit de safariparken in Oeganda. Deze dieren zijn niet gevangen om tentoon te worden gesteld in de dierentuin, nee ze zijn gevonden in ernstige omstandigheden: gewond of bijvoorbeeld achtergelaten. Wanneer een gewond dier gevonden is, wordt deze zo snel mogelijk geholpen bij de dierenarts in de dierentuin. Wanneer het dier binnen een week geholpen kan worden wordt deze weer uitgezet in het wild. Wanneer het dier langer bij de dierenarts moet blijven, heeft hij een nieuw leven gevonden in de dierentuin: hij is nu namelijk gewend aan mensen en teruggezet worden in het wild is geen oplossing meer!
Niet alleen dieren die gewond of zijn achtergelaten: ook dieren die te gevaarlijk zijn voor de gemeenschappen die langs de wildparken leven worden opgevangen in het park. Zo zijn er twee grote krokodillen gevangen die samen al meer dan negen mensen hebben vermoord...
De tourguides en verzorgers weten alles over de dieren en kunnen jou de hele geschiedenis van de beesten vertellen, zo voelt het net alsof je de dieren al jaren kent! Echt een aanrader!
Naast dat het park erg leuk is om een middagje te vertoeven ligt het ook aan het welbekende en grootste meer van Afrika: Het Victoria Meer. Heerlijk om na je bezoek even aan het strand te liggen en te genieten van het uitzit.

8,9
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
7 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Groene natuur
 • Aardige locals
 • Niet veel toeristen

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ultieme tip: Wil je wildlife zien? Ga naar Murchison Falls, altijd kans om dieren te zien. Nog betere tip: zet altijd een helm op, op de boa (lokale taxi-scooter)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Oeganda (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 21 mei 2017

Wat een fantastisch land! Heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten. De natuur is heel afwisselend, uitgestrekte vlaktes vol met zebra's en gnoes, watervallen en prachtige (krater)meren. Als hoogtepunt toch wel het bezoek aan de chimpansees en de berggorilla's.

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • afwisselend
 • avontuurlijk
 • bevolking
 • natuur
Ultieme tip: Bezoek de chimpansees en de berggorilla's! Murchinson falls is ook zeker een bezoek waard.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen, begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
9 Locals
6 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onze reis door Oeganda - safari in Kidepo Parc (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Kristi Visscher op 16 mei 2017

Oeganda, wat een prachtig land. Hoewel er veel armoede is, is de natuur tegelijkertijd zo prachtig! Toen we bij Kidepo Parc aankwamen begon het uit het niets ineens keihard te regenen en te bliksemen. Op het moment dat we aankwamen bij onze slaapplek in het park werd het weer beter en kwam langzaam de zon tevoorschijn. Niet veel later dit mooie beeld van een dubbele regenboog (als je goed kijkt zie je er twee). En dan met een landschap als deze maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af. Wat hebben wij genoten, ik zou het zo weer over doen!

Pluspunten Oeganda

 • gastvrij locals
 • mooie natuur
 • goed weer

Minpunten Oeganda

 • veel slechte wegen
 • in de nacht gevaarlijk om buiten te zijn
 • armoede
Ultieme tip: Zorg ervoor dat je een lokale gids hebt die de weg weet en de taal spreekt en die je kunt vertrouwen. Dat heeft ons zoveel gebracht. En Ohja: Wij hebben de klok, Afrikanen de tijd!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dead action wildlife (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Wijnant Menschaart op 12 mei 2017

Prachtig land met vele opties van safari tot raften van gorilla's tot malariamuggen, vriendelijke mensen, super gastvrij en goed bereisbaar. Leuk om met de lokale bevolking in aanraking te komen, dit laten zij zeer makkelijk toe en zijn zeer geïnteresseerd in jou, nemen de tijd voor je en je hoeft ze niet te bellen om een afspraak te maken;) Ga de lokale markten op, proef al het eten, bezoek kleine organisaties die iets doen voor de wezen, de vrouwen en straatkinderen. Je zult een zeer dankbare reis hebben als je je open stelt voor dit prachtige Afrikaanse land.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Minpunten Oeganda

 • soms nog slecht imago vanuit het verleden wat niet meer terecht is
 • wachten
 • dat je weer naar huis moet na een reisbelevenis in Oeganda
Ultieme tip: Ga delen met de lokale bevolking, elkaars verhalen, ideeen, gevoelens, wensen en dromen!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Oog in oog met de berggorilla (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Iris Baalhuis op 08 mei 2017

Er zijn nog maar zo'n 700 berggorilla's op de hele wereld en hoe gaaf is het dan dat jij dit avontuur ook mee kan maken. Wij bezochten Bwindi Impenetrable National Park. Op eigen houtje waren we al door Oeganda aan het reizen en hadden maar weinig toeristen onderweg gezien. Wij hadden voor die tijd de permits geregeld om deze Gorilla Tracking te kunnen doen.

Bij het 'verzamelpunt' kregen wij een uitleg over hoe deze Gorilla Tracking eruit zou zien. Daar kregen we een uitleg over de Gorilla's en hoe de tocht er uit zou komen te zien. Alle toeristen werden verdeeld in groepen van maximaal acht man en met deze personen ga je dan de tracking beginnen. Afhankelijk van leeftijd en conditie wordt je in een bepaalde groep ingedeeld.

Goede wandelschoenen, goede wandelbroek & een regenjas is echt een vereiste, want je gaat regelrecht de jungle in. In eerste instantie liepen we heuvel op, heuvel af. Ongeveer drie uur later vertelden ze ons dat we er bijna waren. Maar als ze je vertellen dat je er bijna bent; dan valt dat nog wel tegen; want vanaf dan wordt er een pad gemaakt middels een manchete en dan ga je echt het ondoordringbare bos in.

Een half uur later stonden we daar; oog in oog met dit reusachtige beest. Ik had het overigens nog niet eens door, maar de gids stond echt op zo'n drie meter van de echte Silverback. Hij vroeg of ik even wat dichterbij wilde komen en dat wilde ik uiteraard wel! Maar net toen ik goed en wel op een enorm steile heuvel stond achter de gids, de camera net overhandigd was; sprong de Silverback op en begon te schreeuwen. Nou ik kan je vertellen; ik stond niet meer niet achter de gids maar was zo'n paar meter van de heuvel afgegleden. Deze Silverback wilde even laten zien dat hij de baas was.

Echt hoe gaaf is het, om dit goed bewaarde stukje natuur met je eigen ogen te bekijken! Ik kan het iedereen aanraden, het is echt de moeite waard!

Pluspunten Oeganda

 • Berggorilla
 • Mooie natuur
 • Niet toeristisch

Minpunten Oeganda

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Wil je echt eens iets anders; huur je eigen auto in Oeganda en ga er op uit! Vaak worden er groepsreizen naar Oeganda geregeld, maar je kunt prima op eigen houtje.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongerept, verrassend Oeganda (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Danielle Gouverneur op 04 mei 2017

Oeganda is een land waar je geen enkele toerist tegen komt, heerlijk voor de echte ontdekkers onder ons. Voor natuurliefhebbers een fantastisch land. Gorilla's, Chimpansees en safari's. Maar ook als je van avontuur houdt ben je hier op de juiste plek: raften, abseilen. Prachtige wandelingen maken tussen de koffieplantages en watervallen in Sipi Falls. Een veelzijdige aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • veelzijdig
 • natuur
 • safari

Minpunten Oeganda

 • Duur
 • minder cultuur
 • bewoners niet heel vriendelijk
Ultieme tip: Sipi Falls! Het ligt wellicht iets uit de route maar het is het echt waard. Verwacht: wandelen, waanzinnige vergezichten, abseilen, watervallen en koffieplantages.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bijzonder Oegada (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door C Petter op 08 april 2017

Twee weken rondreizen door Oeganda. Wat een ervaring! Elke vijf minuten een ander landschap. Het ene moment de vlakke savanne, het volgende moment zit je in de groene bergen. Vriendelijk zwaaiende mensen langs de kant van de weg, je kijkt je ogen uit. Zelfs een hele dag in een auto om van de ene hotspot naar de andere te komen is geen straf! Telkens is er wat anders te zien.
De natuur is prachtig, we hebben ontzettend veel wildlife gezien van zebra's tot aan berggorilla's.
Oeganda heeft voor natuurliefhebbers echt alles. In plaats van de Big5, gingen wij voor de Big7! (chimps en gorilla's) Helaas wilde het luipaard ons niet ontmoeten maar de andere zes hebben we van ons lijstje af kunnen strepen.
Oeganda staat voor ons op de nummer 1 reisbestemming!

Pluspunten Oeganda

 • Geweldige natuur
 • vriendelijke mensen
 • heerlijk eten

Minpunten Oeganda

 • Prijzig (maar het is het waard)
Ultieme tip: Ook al is de permit prijzig, het maken van een gorillatrekking is goud waard!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Oeganda..het land van de paradoxen (bezocht in december 2015)

Review geschreven door Donna Koetsier op 13 maart 2017

Wil je wat anders dan anders, ga dan naar Oeganda. Je vind er prachtige natuur, authentieke cultuur en prachtig weer. Daarnaast zie je ook de hardheid van het leven en het vechten voor het leven. Je kunt uiteraard naar de toeristische trekpleisters gaan, deze zijn prachtig. Maar wat Oeganda, Oeganda maakt, zijn de mensen. Niet altijd even vriendelijk, maar wel minstens zo puur.

Pluspunten Oeganda

 • de boda

Minpunten Oeganda

 • het eten
Ultieme tip: Mijn ultieme tip. Ga van de standaard paden af en ga in gesprek met de lokale bevolking. Dan ontmoet je pas echt Oeganda.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mijn stage in Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Dylan Winselaar op 12 maart 2017

In het begin wist ik niet wat ik moest verwachten van Oeganda, maar toen we waren geland was alle spanning eigenlijk al weg. De mensen zijn zo aardig en je voelt je meteen thuis tussen de bevolking. De kinderen vinden een blanke helemaal geweldig, wanneer je gaat spelen met de kinderen, komt zowat de hele bevolking langs om te kijken. De lach van deze kinderen in niet te beschrijven, ze zijn blij met het minste. Ik heb het geweldig gehad in Oeganda en veel vrienden gemaakt.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • Behulpzame bevolking
 • Betaalbaar
 • Prachtige natuur

Minpunten Oeganda

 • Lichte crimininaliteit
Ultieme tip: Wees niet bang om bijvoorbeeld naar de stad te gaan (pas wel op met Kampala), de mensen helpen je graag en er zijn genoeg Nederlanders, waarmee je je reisverhalen kan delen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Nina Van Borsel op 20 februari 2017

Al veel Afrikaanse landen bezocht, maar oeganda staat wel op nummer een bij mij. De ontmoeting met de gorrila's was de max, van zo dichtbij ze kunnen zien in eigen habitat. Overal ook super lekker eten. De wegen zijn wel in slechte staat, maar voor mij geen probleen dan kon je extra genieten van al het moois

Pluspunten Oeganda

 • heeeeeel vriendelijk
 • adembemenend mooi
Ultieme tip: Queen elisabeth national park, bwindi,
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Eerste verre reis (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Puck Peute op 24 januari 2017

Het was de eerste reis die ik heb gemaakt buiten Europa en ik heb er geen andere woorden voor dan geweldig! Door deze reis weet ik zeker dat ik vaker buiten Europa wil gaan backpacken. Iedereen die twijfelt over zo een reis, ik zeg: doen!!

7,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
9 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Oeganda

 • vriendelijke mensen

Minpunten Oeganda

 • muggen
Ultieme tip: Bescherm jezelf tegen muggen
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Knowledge for children (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Puck Peute op 24 januari 2017

Ik ben in Oeganda geweest om kinderen les te geven. Dit was een geweldige ervaring!
De kinderen zijn allemaal zo blij en luisteren geweldig. Ik heb door het land gereisd en het land is super mooi en je ziet hoe gelukkig die mensen zijn terwijl ze bijna niks hebben. Deze ervaring was zeker de moeite waard en als ik de kans heb ga ik ook weer terug!!!

Pluspunten Oeganda

 • goedkoop
 • mooie natuur
 • vriendelijke en betrouwbare mensen

Minpunten Oeganda

 • 'S avonds niet alleen over straat gaan
Ultieme tip: Laat de mensen je helpen. De mensen willen je met alles helpen, maar het is onbeleefd om die hulp niet aan te nemen.
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Berggorilla's in Oeganda (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Lianne Driebergen op 20 november 2016

Een van de redenen waarom ik al jaren naar Oeganda wilde, de berggorilla's!
Dit stond al heel lang op mijn verlanglijstje en in oktober was het dan eindelijk zo ver!

Wat een geweldige ervaring!
Wat een fantastische beesten, zo machtig, zo puur, zo mooi! En wat straalde ze een rust uit!

Nog steeds ben ik diep onder de indruk van deze ontmoeting en zal dit niet snel vergeten.

Maar niet alleen om de berggorilla's is Oeganda prachtig. De natuur, bergachtig, groen, afwisselend, en niet te vergeten; de mensen! Zo vriendelijk en dankbaar.

Een geweldige reis en zeker een aanrader!

Pluspunten Oeganda

 • Vriendelijke bevolking
 • prachtige accomodaties

Minpunten Oeganda

 • prijzig
Ultieme tip: Berggorilla's en de chimpansees.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

2,5 maand vrijwilligerswerk in Bukomansimbi, Uganda (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Ellen Nijhof op 19 oktober 2016

In een dorpje met onverharde wegen kennis gemaakt met de cultuur en de mensen. Kinderen zijn sociaal, energiek en hard werkend. Hygiene en watergebruik is niet al te goed. Mijn mooiste momenten was het schoolfeest op de primary school, de tree lions in Ishasha en de berg gorilla's. Vooral de berggorilla's waren geweldig! Liepen vlak langs je heen en hebben zoveel menselijke trekken en gezichtsuitdrukkingen. Verder een geweldige natuur en een heerlijk klimaat.

Ultieme tip: Eet in het lokale restaurant, kost niets en is typisch oegandees
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers