Paspoort en visum Tanzania

Paspoort en visum Tanzania

Reis je binnenkort naar Tanzania, of via Tanzania naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Tanzania.

Heb ik een visum nodig voor Tanzania?

Om als toerist naar Tanzania te kunnen reizen, heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Tanzania aanschaffen via het consulaat van Tanzania in Nieuwerkerk a/d IJssel of de ambassade in Brussel.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 100 reizen naar Tanzania

Een toeristenvisum met enkele inreis is drie maanden geldig. Je kunt ook kiezen voor een toeristenvisum met dubbele inreismogelijkheid. Dit type visum is zes maanden geldig. Een visum met meerdere inreizen heeft een geldigheid van twaalf maanden. De toeristenvisa met enkele en dubbele inreis voorzien in een verblijfsduur van maximaal negentig dagen. Een visum met meerdere inreizen voorziet in een maximale verblijfsduur van 120 dagen. Echter mag je, in dit laatste geval, nooit langer dan negentig dagen aaneengesloten in Tanzania verblijven.

Visum aanvragen Tanzania

Om succesvol een visum voor Tanzania aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat of de ambassade van Tanzania. Zo moet je ondermeer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Tanzania aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

De aanvraagduur van een visum voor Tanzania bedraagt doorgaans ongeveer vier werkdagen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk. De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Tanzania

Bij het aanvragen van een toeristenvisum met enkele inreis, moet je paspoort tot minstens zes maanden na aankomst in Tanzania geldig zijn. Bij een visum met dubbele inreis moet je paspoort tot minstens negen maanden na de uitgiftedatum van je visum voor Tanzania geldig zijn. Het paspoort moet minstens twee lege, tegenover elkaar liggende lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar de ambassade van Tanzania stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors