Vervoer Tanzania

Vervoer Tanzania

Wat zijn de vervoersmiddelen in Tanzania? Tanzania is een groot land met echt Afrikaanse transportmogelijkheden. Bussen dus in alle soorten en maten, treinen die vaak kapot zijn, bootjes, vliegtuigen en natuurlijk de taxi's.

Vliegtuig

Tanzania's belangrijkste luchthaven voor internationale vluchten is Dar es Salaam International Airport. Van hier kun je onder meer met Air Tanzania vliegen naar Mwanza, Zanzibar, Kilimanjaro en Mtwara.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 100 reizen naar Tanzania

Ook zijn er vele andere vliegmaatschappijen als Precision Air, ZanAir en Air Excel. Niet allen zijn zij even betrouwbaar. Vlieg dus liever met meer gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen.

Bus

Je hebt op de meeste routes de keuze tussen gewonen bussen en express bussen. Die laatste stoppen minder en zijn dus sneller, maar uiteraard ook duurder. Ook zitten ze minder vol. Sommige hebben zelfs airconditioning.

Normale bussen zijn vaak overvol, vies en langzaam. Ze komen echter wel op meer plaatsen dan de express bussen, die uiteraard niet op elk dorp of stadje rijden.

Busmaatschappijen die redelijke tot goede bussen gebruiken zijn: Dar Express, Royal Coach en Scandinavian Express.

Trein

Tanzania heeft twee treinverbindingen. Tazara verbindt Dar es Salaam met Kapiri Mposhi in Zambia, via Mbeya en Tunduma. Central Line verbindt Dar es Salaam met Kigoma en Mwanza, via Morogoro.

Tazara is iets luxueuzer, maar verwacht ook hier niet al te veel. Er is nogal eens pech onderweg en vertragingen kunnen met gemak oplopen tot twaalf uur of meer.

Gedeelde taxi en minibusjes

Minibusjes en gedeelde taxi's zijn het belangrijkste vervoersmiddel op korte trajecten. De minibusjes bieden vaak plaats aan zo'n dertig mensen. Meestal krijg je er ook wat kippen en een enorme hoeveelheden bagage bij.

Zowel de taxi's als de minibusjes rijden niet op vaste tijden, maar vertrekken simpelweg wanneer zij vol zijn. Erg veilig zijn ze ook niet. Er gebeuren nogal wat ongelukken mee.

Boot

Op de meren Victoria, Tanganyika en Nyasa (het Malawi meer) kun je reizen per boot. De pontjes vertrekken een paar keer per week en zijn niet al te comfortabel, maar wel goedkoop.

Er zijn verschillende bootmaatschappijen die vanuit de haven van Dar es Salaam richting Zanzibar vertrekken. In principe moet je elke dag wel een overtocht kunnen regelen. Boeken doe je in de haven zelf.

Auto huren

Een auto huren doe je bij voorkeur in Dar es Salaam. Daar zitten de meeste verhuurbedrijven. Huur bij voorkeur een 4x4 terreinwagen als je de stad uit wilt. Met een normale passagiersauto heb je veel kans ergens vast te komen te zitten. Lang niet alle wegen in Tanzania zijn verhard.

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors