Geld, Koers & Kosten Tanzania

Geld, Koers & Kosten Tanzania

Wat is de munteenheid van Tanzania?

De munteenheid van Tanzania is de Shilling. Het geld komt in briefjes van 500, duizend, 5.000 en 10.000 shilling. Munten zijn er van één, vijf, tien, twintig en vijftig, honderd en 200 shilling.

Hoe kan ik het beste betalen in Tanzania?

Alle banken in Tanzania hebben pinautomaten in grote steden als Dar es Salaam en op Zanzibar. Op het platteland kan geld pinnen lastig zijn.

De meeste pinautomaten in Tanzania accepteren alleen Visa creditkaarten. Een paar doen het ook met Mastercard creditkaarten en bankpassen met het Maestro logo. Maar zij zijn zeldzaam. Je doet er goed aan een Visa creditkaart mee te nemen.

In de meeste grotere hotels en restaurants kun je in Tanzania met alle soorten creditcards betalen. Dat geldt zeker voor de hotels in het noorden rondom de parken. Bedenk wel dat je om deze kaart te gebruiken ook in Tanzania steeds vaker een pincode nodig hebt.

Is Tanzania duur of goedkoop?

Het dagelijks leven in Tanzania is niet duur. Ga je echter de toerist uithangen, dan ben je wel veel geld kwijt. Parkentrees zijn bepaald niet gratis. Zanzibar is duur. Om over georganiseerde safari's nog maar te zwijgen. Budget reizen kan dus, maar je moe wel selectief zijn in de keuze wat je wilt doen.

Uitgave Voorbeeld Kosten in Shilling
Accommodatie Budgetkamer Zanzibar 20.000
Vervoer Vlucht Dar es Salaam naar Zanzibar 85.500
Alcohol Biertje 600
Drank Liter mineraalwater 600
Eten Bord ugali 550
Museum Mole National Park 75.00
Mobiele telefoon Simkaart 8.000
Internet Internet per uur 6.000
Souvenir T-shirt 10.000

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors