Accommodaties Tanzania

Accommodaties Tanzania

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Tanzania?

Het kan in Tanzania geen kwaad een tentje mee te dragen. Vooral niet als je van de gebaande paden af wilt trekken. Ook is kamperen in en rondom de parken een goed alternatief voor de soms peperdure hotels en lodges. In de grote steden is er onderdak in alle prijsklassen.

Camping en bandas

Je kunt in alle nationale parken kamperen. Ook al kost dat al snel een kleine twintig euro per nacht, het is een schijntje in vergelijking met een hotelkamer op deze populaire plekken.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 128 reizen naar Tanzania

De meeste campings hebben zeer sobere voorzieningen: een kraantje met koud water en een toilet. Meer afgelegen campings ontberen zelfs vaak deze primaire voorzieningen. Bovendien moeten ze van tevoren worden geboekt. Druk zijn ze echter nooit.

Veel parken bieden naast campings ook bandas aan. Dat zijn zeer simpele hutjes waar je kunt overnachten. Sommige parken verhuren ook hostelkamers met stapelbedden.

Hotels en parklodges

Het woord hotel of hoteli refereert in Swahili meer aan eten en drinken dan aan onderdak. De meeste hotels die je in Tanzania aangekondigd ziet, zijn dus eigenlijk restaurants. Ben je op zoek naar een slaapplaats, dan kun je beter vragen naar een nyumba ya kulala wageni. Een guesthouse.

Het aantal hotels in Tanzania breidt zich snel uit, vooral in het noorden bij de populaire parken en in het oosten langs de kust. Je kunt daar overnachten in alle prijsklassen en maten van luxe die je je voor kunt stellen. Datzelfde geldt op Zanzibar. Al zijn de meeste hotels daar iets duurder dan op het vaste land.

De meeste parklodges rekenen eten en excursies in bij de overnachting. De prijzen kunnen daardoor stevig oplopen.

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors