Klimaat Tanzania

Klimaat Tanzania

Wat voor klimaat heeft Tanzania?

Tanzania kent een tropisch klimaat. Het weer in Tanzania is het hele jaar warm. Het klimaat langs de warmere kust wordt bepaald door de moessonwinden. Die brengen veel regen in de maanden rond april en in mindere mate ook rond december.

In deze natte perioden kan het erg drukkend heet worden. Het zweet gutst in die dagen van je lichaam af.

Tanzania is op sommige plekken echter ook bergachtig. Zoals overal geldt ook in dit Afrikaanse land: hoe hoger je zit, hoe koeler het weer. In de bergen kan de temperatuur in juni en juli zelfs onder de vijftien graden duiken 's nachts.

Op zeeniveau reikt het kwik het hele jaar door tot ronde de dertig graden, vaak er iets boven. Gemiddeld valt er in Tanzania ongeveer evenveel neerslag als in Nederland.

De regen is echter veel ongelijker verdeeld over het jaar. In sommige maanden regent het twee keer zo veel als bij ons en tussen mei en augustus regent het praktisch nooit.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors