Veiligheid Tanzania

Veiligheid Tanzania

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Tanzania?

Bepaalde gebieden in Tanzania zijn momenteel niet zo veilig en kun je beter vermijden. Buitenlanders lopen verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld of aanslagen.

Ook kun je traditioneel rond verkiezingen en andere belangrijke politieke evenementen Zanzibar en omringende eilanden beter mijden. Verkiezingen zijn daar altijd aanleiding voor onrust.

Bekijk voor vertrek altijd het reisadvies voor meer en actuele informatie over de veiligheidssituatie in Tanzania.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Tanzania?

De verkeersveiligheid op de openbare wegen in Tanzania is slecht. Vooral bussen verongelukken nogal eens met dodelijke afloop. Je wordt daarom aangeraden na zonsondergang geen gebruik meer te maken van de openbare wegen buiten de steden. Je ziet dan weinig door een gebrek aan straatverlichting.

In Tanzania wordt veelvuldig gebruik gemaakt van kleine vliegtuigen om grote afstanden te overbruggen. Het is aan te raden om met gerenommeerde chartermaatschappij te vliegen. Er komen relatief meer ongelukken voor met kleine vliegtuigen.

Tanzania ligt op een actieve breuklijn die zich uitstrekt van het noorden in het land tot in het zuiden. Aardbevingen kunnen een voorteken zijn van vulkanische activiteiten rond de vulkaan Lengai.

Wat is zijn de alarmnummers van Tanzania?

Het algemene alarmnummer in Tanzania is 112.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors