Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania

Wat is de beste reistijd voor Tanzania?

De beste tijd om Tanzania te bezoeken is de maanden mei tot en met september. Dan valt er de minste neerslag. Wel is het in deze periode erg druk. Vooral in de wildparken.

De dieren hebben in deze droge periode weinig groen om achter te schuilen en minder drinkplaatsen om hun dorst te lessen. Bovendien is het in deze periode niet zo verstikkend heet in Tanzania.

ZELF NAAR Tanzania?

Bekijk alle 98 reizen naar Tanzania

Van maart tot mei regent het erg veel in Tanzania. Ook in november en december valt meer regen dan in de rest van het jaar.

Wat is de beste reistijd om naar het Serengeti Park te gaan?

Wil je veel wilde dieren zien, dan kun je het best in juni of juli naar Tanzania gaan. Niet alleen is het dan droogseizoen en is het zicht op de wilde beesten dus het best. Belangrijker is nog dat in deze twee maanden de grote Serengeti trek richting het Masai Mara park in Kenia plaatsvindt.

Een miljoen gnoes en ander wild verplaatsen zich dan in reusachtige kuddes over het savanne land. Een werkelijk fantastisch gezicht, één van de grootste natuurwonderen ter wereld.

Wat is de beste reistijd voor Zanzibar?

Zanzibar is op zijn mooist en lekkerst tijdens het droogseizoen. Dat loopt van december tot februari en van juni tot oktober.

In januari en februari is het over het algemeen wat warmer dan tijdens onze zomervakantie. Ook is het buiten Kerstmis en Nieuwjaar in deze periode rustiger op Zanzibar dan in de drukke zomervakantiemaanden juni, juli en augustus.

Reizen Tanzania

Specialisten Tanzania

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors