Vervoer Botswana

Vervoer Botswana

Wat zijn de vervoersmiddelen in Botswana?

Botswana is gigantisch groot en heel erg leeg. De wegen zijn goed en ook bestaat er een netwerk van binnenlandse vluchten en busverbindingen. In de steden moet je het vooral doen met minibusjes. De beste manier om Botswana te ontdekken is echter met je eigen (gehuurde) auto.

Vliegtuig

Het centrale vliegveld van Botswana heet Sir Seretse Khama International Airport en ligt vijftien kilometer ten noorden van hoofdstad Gaborone. Ook Maun (Okavango Delta) en Kasane (Chobe National Park) hebben een eigen, klein vliegveldje. Air Botswana is de nationale luchtvaartmaatschappij en vliegt ook op luchthavens in Zuid-Afrika, Zimbabwe en Namibië.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 64 reizen naar Botswana

Treinen in Botswana

Botswana heeft weliswaar een aantal spoorlijnen, maar deze worden niet gebruikt voor passagiersvervoer. Een treinvakantie zit er in Botswana dus helaas niet in.

Auto huren

Het wegennet van Botswana is in goede staat. Zeker in vergelijking tot de meeste andere Afrikaanse landen. Uiteraard gaat het dan wel alleen op de belangrijkste doorlopende wegen. Wijk je daar van af, dan is de kans groot dat je op een onverharde weg terecht komt, en zeker in het regenseizoen, kun je dan maar beter een 4x4 terreinwagen hebben gehuurd.

Toch is een eigen auto de beste manier om Botswana te verkennen. Het land leent zich prachtig voor een heerlijke roadtrip. Een auto huren kan uiteraard in Gaborone, maar ook in Maun. De meeste bezoekers van Botswana huren echter al een auto in Zuid-Afrika en rijden vervolgens Botswana in. De grensovergangen tussen beiden landen zijn prima georganiseerd en werken efficiënt.

Bus en minibusjes

De bus en vooral de frequent rijdende minibusjes zijn het meest voor de hand liggende vervoer als je zelf geen auto hebt.
Nadeel is echter dat zij alleen de grotere steden aandoen (die kunnen ver uit elkaar liggen) en de kleinere dorpjes aan de doorgaande weg. Ook rijden er een stuk minder bussen in het westen van het land dan in het oosten, waar de meeste steden liggen.

Voordeel is dan weer wel dat je niet vooraf hoeft te boeken. Kaartjes zijn gewoon te koop in de bus.
Houd er wel rekening mee dat er in het enorme Botswana slechts anderhalf miljoen mensen wonen. Het openbaar vervoer is dus in het hele land wel degelijk beperkter dan in dichter bevolkte gebieden.

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors