Geld, Koers & Kosten Botswana

Geld, Koers & Kosten Botswana

Wat is de munteenheid in Botswana?

De munteenheid van Botswana is de Pula. Eén Pula is onder te verdelen in honderd Thebe. Je hebt briefjes van vijf, tien, twintig, vijftig en honderd Pula. Voor actuele koersinformatie kijk je op Wisselkoers.nl.

Hoe kan ik het beste betalen in Botswana?

Geld wisselen kan in alle grotere plaatsen in Botswana. De Zuid-Afrikaanse Rand, de Euro en de Amerikaanse Dollar zijn het meest gangbaar. Bij de kleine wisselkantoortjes krijg je meestal een iets betere koers dan bij de banken, maar je betaalt bij hen vaak wel een commissie van ten minste twee procent.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 55 reizen naar Botswana

Je kunt natuurlijk ook gewoon geld pinnen. Van belang is dan wel dat je een Visa-creditcard hebt. Nederlandse bankkaarten en ook Mastercard creditkaarten doen het bij negen van de tien banken in Botswana niet. Heb je een Visa-pas dan vind je in elke plaats van enige omvang wel een pinautomaat. Wil je per se met je bankpas of Mastercard pinnen, dan is één van de enige opties de Riverwalk Mall in Gaborone.

In hotels en restaurants kun je overigens wel gewoon met je Mastercard betalen. Met Visa kan uiteraard ook. Bankpassen zijn iets minder gangbaar.

Is Botswana duur of goedkoop?

Botswana is niet zo goedkoop als veel andere landen in Afrika. Het prijsniveau is nog het best te vergelijken met Zuid-Afrika, al is Botswana uiteindelijk net iets duurder.

Hoeveel geld je in Botswana uitgeeft, hangt echter voornamelijk af van je eigen reisstijl. Vooral de kosten voor accommodatie kunnen aardig oplopen als je geen tentje meeneemt. Uiteraard blijft Botswana nog altijd een stuk goedkoper dan Nederland.

Uitgave Voorbeeld Kosten
Accommodatie camping per persoon 40 Pula
Vervoer Ritje minitaxi in Gaborone 8 Pula
Alcohol St. Louis Bier 9 Pula
Drank Koffie 3 Pula
Eten Bream (vis) 50 Pula
Park toegang Chobe NP 70 Pula
Mobiele telefoon simkaart 20 Pula
Internet uur internet 30 Pula
Souvenir Ketting van struisvogelei 40 Pula

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ghana kenner
Sponsors