Religie & Tradities Botswana

Religie & Tradities Botswana

Wat zijn de belangrijkste religies in Botswana?

Bijna driekwart van de mensen in Botswana is christelijk. Veel van hen combineren het christendom echter met hun traditionele geloven. Deze traditionele geloven richten zich veelal op de voorouders en de natuur.

Wat zijn belangrijke tradities in Botswana?

Praten is belangrijk in Botswana. Begroetingen vormen daarin een kernpunt. Voor je iets vraagt, bijvoorbeeld de weg, dien je altijd uitgebreid te informeren hoe het met de ander is en vertellen hoe het jou vergaat. Daar blijft het voor toeristen meestal mee. Inwoners van Botswana onderling kunnen het welzijn van hele families afgaan, voor ze to the point komen.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 64 reizen naar Botswana

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Op zondagen ligt het leven in Botswana stil. Bijna iedereen gaat dan naar de kerk. In meer toeristische gebieden merk je hier minder van. Winkels zijn echter bijvoorbeeld ook daar vaak de hele dag gesloten op zondag.

Vooral op het platteland is het volwassen vrouwen aan te raden hun dijen bedekt te houden. Dus geen te korte rokjes. Ook strakke broeken worden op sommige plekken ver van de steden raar en ordinair gevonden. De bovenbenen van de vrouw staan in grote delen van Afrika, en ook in Botswana bekend als het meest lustopwekkend. In de steden zijn de etiketten al lang niet zo streng en stug meer.

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors