Veiligheid Botswana

Veiligheid Botswana

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Botswana?

Botswana is een relatief veilig land. In hoofdstad Gaborone neemt de criminaliteit weliswaar wat toe, maar zij staat nog altijd in geen verhouding tot die in veel andere Afrikaanse landen en de criminaliteitscijfers van Zuid-Afrika in het bijzonder. Wegen zijn bovendien doorgaans goed geasfalteerd. Bekijk voordat je naar Botswana wel gaat altijd het actuele reisadvies.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Botswana?

Het grootste veiligheidsrisico in Botswana is het verkeer. Rijd liever niet na zonsondergang. Vooral niet rond Gaborone. Er zijn tegen die tijd veel beschonken chauffeurs op de weg.
Ook is het belangrijk je te realiseren dat Botswana een enorm groot en leeg land is. Ga dus elk uitstapje goed voorbereid op pad en neem altijd grote hoeveelheden water en reserveonderdelen voor de auto mee. Mocht er iets gebeuren, dan is hulp niet altijd meteen daar, of zelfs telefonisch bereikbaar.

Wat is zijn de alarmnummers van Botswana?

De alarmnummers van brandweer, politie en ambulance zijn respectievelijk 998, 999 en 997.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tunesië kenner
Sponsors