Accommodaties Botswana

Accommodaties Botswana

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Botswana?

Botswana heeft een gebrek aan middenklasse hotels. Op Maun na zijn er nauwelijks backpackers hostels te vinden. Het is dus vaak een keuze tussen spotgoedkoop kamperen, of een luxe hotel.

Camping

Wil je budget reizen in Botswana, dan is kamperen meestal je enige optie. Veel luxe resorts, en ook de backpackers hostels in Maun, bieden plekken aan om je tent op te slaan.
In sommige gevallen is er zelfs al een tent voor je opgezet. Op deze manier blijven je kosten ruim onder de tien euro per nacht.

ZELF NAAR Botswana?

Bekijk alle 57 reizen naar Botswana

Hotels

Je moet goed zoeken, maar in de meeste grotere plaatsen is er toch wel een hotel voor handen waar je voor een euro of twintig per nacht kunt slapen.

Boek vanwege hun schaarste bij voorkeur wel vooraf een kamer. Zeker niet in het drukkere seizoen rond de maanden juli en augustus en in december.

De kwaliteit van de slaapplekken verschilt bovendien sterk. Als je een tentje bij je hebt, dan loont de besparing van het kamperen meestal. Verwacht namelijk niet al te veel luxe voor je geld in hotels in Botswana.

Luxe resorts

Botswana heeft er duidelijk voor gekozen een bestemming op stand te willen zijn. Vooral rond zijn toeristische trekpleisters als de Okavango Delta en het Chobe National Park stikt het werkelijk van de ultraluxe all-in resort, waar de nachtprijs gemakkelijk tot in de honderden euro's per persoon kan lopen.

Heb je het geld, dan zijn de prachtige luxehotels hun prijs meer dan waard. Goed eten, exotische sfeer en uitzicht op de Okavango of Chobe rivier zijn namelijk echt paradijselijk.

Reizen Botswana

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors