Accommodaties Botswana

Accommodaties Botswana

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Botswana?

Botswana heeft een gebrek aan middenklasse hotels. Op Maun na zijn er nauwelijks backpackers hostels te vinden. Het is dus vaak een keuze tussen spotgoedkoop kamperen, of een luxe hotel.

Camping

Wil je budget reizen in Botswana, dan is kamperen meestal je enige optie. Veel luxe resorts, en ook de backpackers hostels in Maun, bieden plekken aan om je tent op te slaan.
In sommige gevallen is er zelfs al een tent voor je opgezet. Op deze manier blijven je kosten ruim onder de tien euro per nacht.

Hotels

Je moet goed zoeken, maar in de meeste grotere plaatsen is er toch wel een hotel voor handen waar je voor een euro of twintig per nacht kunt slapen.

Boek vanwege hun schaarste bij voorkeur wel vooraf een kamer. Zeker niet in het drukkere seizoen rond de maanden juli en augustus en in december.

De kwaliteit van de slaapplekken verschilt bovendien sterk. Als je een tentje bij je hebt, dan loont de besparing van het kamperen meestal. Verwacht namelijk niet al te veel luxe voor je geld in hotels in Botswana.

Luxe resorts

Botswana heeft er duidelijk voor gekozen een bestemming op stand te willen zijn. Vooral rond zijn toeristische trekpleisters als de Okavango Delta en het Chobe National Park stikt het werkelijk van de ultraluxe all-in resort, waar de nachtprijs gemakkelijk tot in de honderden euro's per persoon kan lopen.

Heb je het geld, dan zijn de prachtige luxehotels hun prijs meer dan waard. Goed eten, exotische sfeer en uitzicht op de Okavango of Chobe rivier zijn namelijk echt paradijselijk.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Botswana

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors