Paspoort en visum Madagaskar

Paspoort en visum Madagaskar

Reis je binnenkort naar Madagaskar, of via Madagaskar naar een andere bestemming? Dan heb je in de meeste gevallen een visum nodig. Hier lees je alles wat je moet weten voor het aanvragen van je visum voor Madagaskar.

Heb ik een visum nodig voor Madagaskar?

Blijf je maximaal 15 dagen op Madagaskar? Dan heb je geen visum nodig. Blijf je langer dan 15 dagen? Dan heb je een toeristenvisum nodig. Dit visum moet je voorafgaand aan je reis naar Madagaskar aanschaffen via het consulaat van het land in Rotterdam, of via de ambassade in Brussel. Een toeristenvisum voor Madagaskar is drie maanden geldig vanaf de afgiftedatum van het visum en geeft, afhankelijk van je keuze, recht op een enkele inreis, dubbele inreis of meerdere inreizen.

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 40 reizen naar Madagaskar

Visum aanvragen Madagaskar

Om succesvol een visum voor Madagaskar aan te vragen, moet je een aantal gegevens aanleveren bij het consulaat van Madagaskar in Den Haag of de ambassade van het land in Brussel. Zo moet je onder meer een bewijs van je reisarrangement (kopie vluchtschema of uitdraai e-ticket) kunnen overleggen. Je moet je vliegticket dus regelen vóórdat je een visum voor Madagaskar aan kunt vragen. Meer informatie vind je op VisumCentrale.nl.

Als je alle gevraagde gegevens aanlevert bij het consulaat of de ambassade van Madagaskar, is het meestal mogelijk om je visum nog dezelfde dag op te halen. Je kunt er voor kiezen om de visumaanvraag uit te besteden aan VisumCentrale.nl. Dit bespaart je tijd en werk.

De tarieven van de ambassade en van VisumCentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Madagaskar

Je paspoort moet minstens tot zes maanden na je vertrek uit Madagaskar geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten. Als je het paspoort naar het consulaat of de ambassade van Madagaskar stuurt, mogen er in het paspoort geen hoesjes, omslagen en losse inhoud zitten. Kijk voor meer informatie op VisumCentrale.nl.

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors