Vervoer Madagaskar

Vervoer Madagaskar

Wat zijn de vervoersmiddelen in Madagaskar?

Madagaskar is een enorm land. Afstanden zijn bijzonder groot. Daar komt nog eens bij dat verreweg de meeste wegen niet verhard zijn. Gelukkig zijn de belangrijkste doorgangswegen dat wel. En anders is er uiteraard nog het vliegtuig.

Vliegtuig

Je zult hoogstwaarschijnlijk aankomen met het vliegtuig op Madagaskar. Je landt dan op Ivato airport, twaalf kilometer ten noorden van Antananarivo.

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 33 reizen naar Madagaskar

Eenmaal op Madagaskar vlieg je binnenlands met Air Madagascar, dat een vrij breed aanbod aan verbindingen aanbiedt in het land. Vliegen in Madagaskar is over het algemeen niet duur en veel comfortabeler dan reizen over de weg. Om nog maar niet te praten over de snelheid.

Bus

Je kunt als alternatief voor het vliegtuig kiezen voor langeafstandsbussen als MadaBus. Deze bussen zijn comfortabeler en meer punctueel dan de taxi-brousses die je ook kunt nemen.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Taxi-brousses zijn kleine busjes die worden volgestouwd met mensen, dieren en bagage. Je zit er de hele reis in dubbelgevouwen.

Niet heel erg comfortabel dus, maar toch de meest gebruikelijke vorm van vervoer op het eiland. Het is immers goedkoop. En bovendien rijden deze taxi-brousses op meer trajecten dan de langeafstandsbussen.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Trein

Er bestaat een spoorwegnet op Madagaskar. Maar alleen de Fianarantsoa - Manakara verbinding reed ook daadwerkelijk in het jaar 2010.

Er zouden echter plannen bestaan om op termijn ook de Antananarivo -Toamasina en Antananarivo - Andasibe treinverbindingen te herstellen. Wie weet… ooit.

OOK LEUK

Stuur je mooiste reisfoto in en win twee vliegtickets

Huurauto

Uiteraard kun je op Madagaskar een auto huren. Huur dan bij voorkeur wel een 4x4 terreinwagen. Dat is duurder uiteraard, maar slechts vijftien procent van de wegen op Madagaskar is geasfalteerd.

Elders treft je halfverharde en onverharde wegen aan. Die zijn meestal uitsluitend met een terreinvoertuig berijdbaar zijn.

Let tijdens het rijden wel op. Er loopt nogal wat wild over de weg en andere bestuurders halen op Madagaskar soms de meest halsbrekende toeren uit achter het stuur.

Pousse-pousse

Pousse-pousse's zijn een soort trektaxi's in felle kleuren. Je kunt er in gaan zitten en wordt dan voortgetrokken door de lopende chauffeur.

Voor veel Europeanen neigt dit gevoelsmatig wat te veel naar slavernij. Maar aan politiek correct schuldgevoel heeft de eigenaar van een pousse-pousse helemaal niets. Aan het geld dat jij hem betaalt voor een ritje juist weer wel.

Like deze pagina

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors