Veiligheid Madagaskar

Veiligheid Madagaskar

Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Madagaskar?

Sinds de verkiezingen voor een nieuwe president eind 2013 is het wat onrustig in Madagaskar. Ook is de criminaliteit in sommige steden toegenomen. Bekijk het reisadvies voor meer en actuele informatie over de veiligheidssituatie in Madagaskar.

Waar moet ik extra voorzichtig op zijn in Madagaskar?

Vanwege de instabiele politieke situatie kun je demonstraties en samenscholingen maar beter mijden. Ook wordt het afgeraden 's avonds de deur uit te gaan of te reizen.

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 41 reizen naar Madagaskar

Nederlanders die tijdelijk of permanent in Madagaskar verblijven wordt aangeraden zich te laten registreren bij de Nederlandse consul in Antananarivo.

Verder gelden in Madagaskar de gebruikelijke adviezen. Draag liever geen opzichtige sieraden en horloges en heb niet veel contant geld bij je. De schade is dan minder groot als je wordt bestolen. Berovingen en gewapende overvallen komen 's nachts ook wel eens voor op doorgaande wegen.

Het cycloonseizoen loopt van januari tot en met maart. Je wordt geadviseerd gedurende deze periode de berichtgeving in de media te volgen en je goed te laten informeren over de situatie ter plaatse voordat je afreist naar de betreffende bestemming.

Wat is zijn de alarmnummers van Madagaskar?

Er zijn in Madagaskar geen algemene alarmnummers voor ambulance, politie of brandweer. Zoek voor je ergens heen gaat op het reusachtige eiland altijd eerst de plaatselijke alarmnummers op.

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors