Nosy Be

Nosy Be

door Getaway Travel

Nosy Be is het tropische eilandje voor de noordkust van Madagaskar. Een plek waar alles langzaam gaat en waar de lucht licht en fris is door de geur van de vele specerijenplantages.

Je eet je visgerecht er op het strand. Je paperback ligt, gekreukt door je natte handen, in het witte zand naast je bord. De lucht kleurt langzaam paarsroze. Als een oranje lichtbal zakt de zon langzaam in de schaduw van de zee.

ZELF NAAR Nosy Be?

Bekijk alle 6 reizen naar Nosy Be

Robinson Crusoë

De ober van het strandrestaurantje brengt je een glaasje rum als dessert. De zon is bijna verdwenen. Het is een zwoele avond. Er zijn weinig andere mensen op het strand. Verschillende geuren vechten om voorrang: ylang ylang, vanille, cacao, kaneel en suiker.

Je sleept je, in het kruipende tempo dat je gewoon is geworden, terug naar je rieten strandhutje. Iets verderop. Veel luxe heb je er niet. Geen elektriciteit. Slechts een dun matje en een klamboe, als je geluk hebt. Het draagt alleen maar bij aan de sfeer.

Als je naar Nosy Be komt, wens je je de romantiek van Robinson Crusoe. Je wilt een combinatie van Cariben en Afrika. Je verlangt naar rust en naar een tropisch strand. Je wilt in slaap vallen te midden van al die geuren.

Parfumeiland

Nosy Be heeft vele bijnamen.'Parfumeiland' en 'eiland der geuren' zijn de meest treffende. Het eiland ruikt sterk naar al zijn plantages en kruidentuinen. Naar de bloemen en vruchten die op de vulkanische hellingen groeien. Geuren die zich vermengen met de tropische zilte zeelucht.

Het eiland is de populairste strandbestemming van Madagaskar. Daar merk je echter weinig van. Het eiland ligt ver van hoofdstad Antananarivo. De infrastructuur is bovendien simpelweg te gebrekkig om massatoerisme mogelijk te maken.

Gelukkig maar, zou je haast zeggen. Er is slechts één superluxe resort op het eiland. Dat richt zich op Italiaanse vakantiegangers, de enigen die vanuit hun thuisland rechtstreeks op het eilandje kunnen aanvliegen.

Mount Lokone

Het mooiste uitzicht heb je vanaf de 450 meter hoge vulkaan Mount Lokone. Je kijkt dan niet alleen over uit Nosy Be, met zijn begroeide heuvels en kratermeertjes, je overziet vanaf deze top ook de exotische Radama en Mitsio eilandjes.

Je ziet de tropische stranden waar helderblauw maagdelijk wit ontmoet. Onder het toeziend oog van een palmenhaag.

Je ziet het suikerriet wuiven in de zachte wind. Je stelt je voor hoe ze daar beneden rum uit distilleren. Cuba in Afrika. Je ziet de afgesloten baaien. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden. Met hun was of waar in potten op hun hoofd lopen ze langs de weggetjes die zich over het eilandje kronkelen.

Hell-ville

En je ruikt die geuren. Altijd en overal maar die geuren. Zelfs met je neus in de wind.Je daalt af en rijdt naar het centrale dorpje Hell-ville, met enkele duizenden inwoners. Daar ga je zitten op een terrasje van een koloniaal Frans pand. Je nipt er van je rum en kijkt rond.

Je ziet de mensen voortsjokken. Zelfs de auto's rijden traag. Je wilt nog wel weken blijven. Het is zo fijn als zelfs je gedachten eens rustig de tijd nemen, en niet telkens over elkaar heen buitelen. Op Nosy Be ga je als vanzelf langzaam leven. Het eiland zuivert je van alle stress.

Wat is er te doen in Nosy Be?

  • Beklim de 450 meter hoge vulkaan Mount Lokone en geniet van het uitzicht over Nosy Be.
  • Geniet van een glaasje rum in Franse koloniale sferen in het plaatsje Hell-ville.
  • Bezoek een specerijenplantage en geef al je zintuigen de belevenis van het jaar.
  • Onderzoek de onderwaterwereld voor de kust van Nosy Be, een mooie plek om te duiken.
  • Val al lezend onder de palmbomen in slaap, terwijl de zon langzaam verandert in een oranje bol.

Reizen Nosy Be

Meer Nosy Be

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors