Like ons op Facebook

Rondreis Madagaskar

Riksja Travel

Kies de rondreis die bij jou past of maak een combinatie van twee met Riksja Madagaskar. Je reist individueel met privéchauffeur. Hike door tropische jungle, langs bizarre rotsformaties en over rode zandpaden. Je bent in een uniek stukje Afrika en elke dag maak je wat anders mee; de ene dag omarm je reusachtige baobabbomen, de andere dag krult een kameleon zijn staart om je vinger.

bekijk alle reizen van Riksja Travel Best geboekte reizen

Djoser

Een rondreis van Djoser door Madagaskar laat je kennis maken met de unieke flora en fauna, die het land dankt aan haar geïsoleerde ligging in Afrika. We bezoeken verschillende nationale parken en gaan snorkelen en duiken bij het voormalige pirateneiland Ile Saínte Marie. Benieuwd naar het volledige reisschema? Je vindt het op onze website!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

Better Places

Better Places is gespecialiseerd in individuele rondreizen op maat. We brengen je rechtstreeks in contact met Frank, onze reisspecialist in Madagaskar. Hij kent Madagaskar erg goed en is ervaren in het organiseren van maatwerk reizen. Je reist op een actieve manier, al wandelend en fietsend ervaar je veel meer van Madagaskar dan vanuit een bus. Frank heeft ook veel ervaring in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen.

bekijk alle reizen van Better Places Best geboekte reizen

Jambo Safari Club

Wilt u het pure Afrika ervaren, maak dan een rondreis over het eiland Madagaskar met Jambo Safari Club. Op Madagaskar wachten u bijzondere ontmoetingen met inheemse diersoorten, wandelingen door tropische regenwouden en excursies naar plaatselijke marktjes. Laat u inspireren en verrassen door de reisspecialisten van Jambo Safari Club!

bekijk alle reizen van Jambo Safari Club Best geboekte reizen

Sawadee

Een rondreis over Madagaskar, het op drie na grootste eiland ter wereld, brengt je naar een aantal bijzondere diersoorten, zoals de lemuur en de komeetstaartvlinder. Daarnaast is ook de natuur zeer de moeite waard en zorgt Sawadee ervoor dat je tijdens de rondreis in contact komt met de traditionele bevolking die in stammen leeft.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Undiscovered

Ontdek de afwisselende rondreizen naar Madagaskar van Undiscovered. Al onze reizen zijn op basis van privé vervoer, waardoor je tijdens je reis veel vrijheid hebt om zelf op ontdekking te gaan! Wandel dwars door rijstvelden, uitgestrekte savannes en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki's. Geniet optimaal van de natuurlijke schoonheid van Madagaskar!

bekijk alle reizen van Undiscovered Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Madagaskar

Madagascar, het achtste continent! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Hans Peeters op 10 december 2017

Madagascar is een land met een unieke flora en fauna. De meeste planten en diersoorten die je hier vindt komen alleen op Madagascar voor. Dit, in combinatie met een zeer vriendelijke bevolking, maken van Madagascar een unieke reisbestemming die niet aan je bucketlist mag ontbreken.

Pluspunten Madagaskar

 • unieke flora en fauna
 • zeer vriendelijke bevolking

Minpunten Madagaskar

 • Madagascar behoort tot de 10 armste landen ter wereld
 • Hierdoor een gebrekkige infrastructuur
Ultieme tip: geef geen snoep aan kinderen. Je wakkert het bedelen aan, ze krijgen door dat snoepen rotte tanden, en jij bent er niet om een tandarts te betalen, zo die er al is.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooiste avontuur ooit (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 09 december 2017

Madagaskar is een van de mooiste eilanden ter wereld. Dit geldt zowel voor de flora en de fauna, maar zeker ook voor de mensen. Er is veel te zien en te beleven. De Bounty Eilanden voor de kust zijn zowel boven- als onderwater prachtig.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Regel je reis zelf, daar wordt het ook ineens heel betaalbaar van.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Madagaskar - west en zuid! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Suzanne Doeland op 08 december 2017

Samen met mijn beste vriendin ben ik een maand op pad gegaan met onze gehuurde lila Renault 4. Wij hadden een route in ons hoofd en de rest van de planning volgde gedurende de reis.
Al op dag één valt op wat een bijzonder land dit is, alles is anders dan thuis! De gaten in de weg, de creativiteit van de mensen wat transport betreft (vol is niet vol hier), politieagenten die ook volstaan als de ANWB en de brede glimlach van de wegwerker bij 40 graden Celsius.
In twee volle dagen rijden zijn wij naar de westelijke stad Morondava gereden. Dit is een stad aan de kust. Heerlijk, even afkoelen want wat is het warm hier! Vlakbij Morondava is de Allée des Baobabs. Vooral erg mooi om bij zonsopkomst of zonsondergang te bezoeken. Na twee dagen terugrijden richting Antsirabe konden wij onze reis richting het zuiden vervolgen. Het landschap wisselt erg. Van groene rijstvelden in de bruine heuvels naar dicht tropisch regenwoud en enkele uren later het gevoel alsof je in Texas, USA rijdt. Logeren in een klein familiehotel, wandelen tussen de maki's, hiken in L'isalo NP en zwemmen in een prachtig meertje. Zo ziet een reis door het zuiden eruit. Aan het einde van de reis is een paar dagen in Anakao een heerlijke afsluiter, met een beetje geluk zie je hier zelfs walvissen! Als het toch niet zo mocht zijn dan heb je in ieder geval een heerlijke dag op het eilandje Nosy Ve, snorkelen, je eigen gevangen visje eten.....

Ultieme tip: Logeren bij Peter Pan in Anakao! :)
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De ruwe diamant van Afrika. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Kiki Bont op 08 december 2017

Madagascar is het meest bijzondere land waar ik ben geweest. Het is een land dat heel veelzijdig is en veel te bieden heeft. Denk aan stranden, jungle, rijstvelden, bijzondere dieren die nergens anders ter wereld voorkomen (lemuren!), authentieke dorpjes etc. Omdat het geen gangbare bestemming is zul je afgezien van een aantal bekende nationale parken weinig andere toeristen tegen komen. Je moet er wel rekening mee houden dat hierdoor de reisafstanden lang kunnen zijn, faciliteiten onderweg en in sommige hotels basic zijn (geen toiletten onderweg, koude douche) en dat er veel kinderen zijn die nieuwsgierig zijn naar toeristen en dat het voor kan komen dat er 30 kinderen om je heen staan. Als je je hier niet door van je stuk laat brengen zul je een onvergetelijke vakantie hebben!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • Betaalbaar
 • Ongerepte natuur
 • veelzijdig land
 • Niet toeristisch

Minpunten Madagaskar

 • Slechte wegen
 • Geen faciliteiten onderweg
Ultieme tip: Spiny Forest bij zonsondergang.
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Unique animals (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 03 december 2017

Het bezoek aan Madagaskar was er vooral op gericht om zoveel mogelijk unieke dieren te spotten. Dat kost in Madagaskar overigens weinig moeite. Zowel boven als onder water is het aanbod gigantisch en speciaal.

9,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat
Ultieme tip: Bezoek het eiland Ile St Marie en ga dan ook nog even naar het zuidelijkste puntje Iles des Nattes.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Madagaskar (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Leo van Veen op 03 december 2017

Op eigen gelegenheid een vakantie boeken naar Madagaskar geeft veel voorpret en is heel goed te doen.
Prachtige ervaring, bijzondere mensen, unieke flora en fauna. Een rondreis met chauffeur en afsluiten op een van de bounty-eilanden.

9,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Île aux Nattes
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Terug in de tijd (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Annemarie van der Wal op 03 december 2017

Wanneer je naar Madagaskar reist ga je terug in de tijd. Geen auto’s, nauwelijks stroom en ruilhandel op de markten. Een eiland vol unieke flora en fauna waar je kan genieten van verschillende halfapen die in de jungle spelen en waar hele families op het land werken om de rijst te laten groeien.
Wil je reizen door het regenwoud, de steppe en de woestijn? Wil je dieren en planten zien die nergens anders in de wereld voor komen? Wil je terug naar de basis van ons bestaan?
Geniet dan van een reis door een van de grootste eilanden ter wereld, Madagaskar.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
9 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Madagaskar

 • betaalbaar
 • vriendelijke mensen
 • unieke flora en fauna
Ultieme tip: 20 lunch zakjes bij een lokaal straat stalletje kopen voor €3 en uitdelen aan de lokale zwervers. Dit lijdt tot blije gezichten en mooie gesprekken met de lokale bevolking.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch land met prachtige mensen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Charlotte van der Graaf op 29 november 2017

Bijzonder land. Wij hebben een prachtige rondreis gemaakt. Vooral aan te raden als je van avontuur houdt. De natuur, mensen en dieren zijn er zo bijzonder. Madagaskar is met geen ander land te vergelijken. Geweldige belevenis.

Pluspunten Madagaskar

 • prachtige natuur
 • lekker eten
 • aardige locals

Minpunten Madagaskar

 • armoede
Ultieme tip: Wees niet bang om 's avonds op pad te gaan. 's Nachts is madagaskar heel bijzonder!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een rondreis door zuid Madagaskar (bezocht in november 2011)

Review geschreven door Elisabeth Veenhuis op 22 november 2017

Geweldige reis. Veel gezien. Een zeer vriendelijke bevolking. Er is een groot verschil tussen de stedelingen en de plattelanders. Daar leven de mensen nog in grote armoede. Daar zie je ook dat madagaskar een ontwikkelingsland is.

Pluspunten Madagaskar

 • zeer betaalbaar
 • vriendelijke bevolking
 • zeer hulpvaardig
Ultieme tip: Vooral een boottrip maken op het kanaal. Een reis met de trein. Neem aspirines mee, en/of schriften en potloden voor de lokale bevolking
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Immense natuur en mooie mensen (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Susan Van Asten op 15 november 2017

Alles is mooi aan Madagaskar, maar vooral Isalo National Park. Immense vergezichten, rotsformaties en dan na 2 uur hiken een groene oase in de middle of nowhere.
Qua dieren telt de kwaliteit meer dan de kwantiteit, maar zo bijzonder om oog in oog te staan met de lemuren.

Pluspunten Madagaskar

 • uniek
 • meerdere landen in 1

Minpunten Madagaskar

 • lange reistijden
Ultieme tip: Flexibele instelling
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Go Namibië! - va € 1246
Go Namibië!

Een betaalbare fly drive langs de highlights van Namibië

 • Reis met je huurauto naar de zandduinen van de Sossusvlei
 • Speur in Etosha National Park naar brullende leeuwen en tetterende olifanten
Bekijk reis
Sponsors