Beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

De beste tijd om Madagaskar te bezoeken is tijdens de winter in het land. De jaargetijden lopen uiteraard tegenovergesteld aan die van ons op het noordelijk halfrond. Van april tot november kun je er dus het best heen, tijdens onze zomer. Het is dan relatief koel en droog.

Vooral in februari en maart is het erg slecht weer in de meeste delen van Madagaskar. Er valt dan enorm veel regen en er komen in tropische stormen langs. Madagaskar is op zijn mooist direct na deze slechte periode. In april en mei staan alle planten en bloemen in een prachtige bloei.

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 40 reizen naar Madagaskar

Bovendien is het in deze maanden geen toeristisch hoogseizoen. Datzelfde geldt in september en oktober. Dat is immers na de zomervakantie op het noordelijk halfrond. Overigens is Madagaskar dusdanig groot dat je nooit echt het gevoel hebt dat het er druk is.

Wat is de beste reistijd om naar Antananarivo te gaan?

Houd je niet zo van koud weer, dan kun je het best niet in hartje winter naar Antananarivo gaan. De hoofdstad ligt namelijk op een hoogteplateau, waardoor het er het hele jaar door kouder is dan in de rest van Madagaskar.

In de warme zomermaanden is dit een zege. Als het in de rest van Madagaskar ruim boven de dertig graden is, voelt het in Antananarivo aan als een heerlijke lente met 25 graden.

In Antananarivo kan de temperatuur in juli echter dalen tot slechts een graad of tien overdag en nog kouder 's nachts. Dat is misschien toch niet helemaal waar je op zit te wachten tijdens je zomervakantie in Afrika.

Wat is de beste reistijd voor de Fenoarivo-Atsinanana en de rest van het noorden?

Wat voor Madagaskar als geheel geldt, gaat nog sterker op voor parken als Fenoarivo-Atsinanana in het noorden en noordoosten: ga in de koele maanden tussen april en mei.

Omzeil te allen tijde de maanden februari en maart, wanneer de tropische stormen voorbij komen. Ga ook bij voorkeur niet van juli tot september, wanneer er eveneens ontzaglijk veel water valt in het noordoosten van Madagaskar.

Wat is de beste tijd om aan het strand te liggen op Madagaskar?

Het zuiden van Madagaskar wordt kokend heet tijdens de zomermaanden. Als je lekker op het strand wilt liggen, is dat echter ideaal natuurlijk. Je kunt er dan het best voor kiezen tussen november en februari naar Madagaskar te gaan.

Wat is de beste tijd om te duiken op Madagaskar?

November is een goede maand om te gaan duiken bij Madagaskar. In deze maand worden de meeste walvishaaien gezien voor de kust van het eiland.

De slechtste duikperiode is die van december tot april. Dan is het bewolkt bij Madagaskar en is het zicht onderwater dus een stuk minder.

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors