Religie & Tradities Madagaskar

Religie & Tradities Madagaskar

Wat zijn de belangrijkste religies in Madagaskar?

De meeste mensen in Madagaskar geloven nog altijd in traditionele, inheemse religies. Zo'n 52 procent van de mensen op het enorme eiland vereert de doden, de voorouders en de natuur.

Vooral in de steden zijn echter ook religies van buitenaf doorgedrongen. Zo'n 41 procent van de bevolking heeft zich daardoor in de loop van de eeuwen bekeert tot het christendom. Voor zeven procent is de islam de enige ware godsdienst gebleken.

ZELF NAAR Madagaskar?

Bekijk alle 40 reizen naar Madagaskar

Wat zijn belangrijke tradities in Madagaskar?

Veel mensen op Madagaskar dragen elke dag een mutsje van riet. Ze zijn op vrijwel elke markt te koop en ze zijn er zelf voor de baby's en kleine kinderen.

Er is veel verschil in tradities tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Respect voor ouderen en een overwicht van mannen over vrouwen is echter in de meeste etnische groepen van Madagaskar de norm.

De inheemse geloven hebben elk hun eigen rituelen. Het gaat te ver die allemaal hier op te sommen en te verklaren. Vraag de lokale bevolking vooral naar hun geloof en gebruiken en zij zullen ze uitgebreid uit de doeken doen.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

Mannen des huizes wordt tijdens maaltijd doorgaans eerst opgeschept, tenzij de gast een zeer belangrijk heerschap is, dan krijgt die eerst. Als mannen en vrouwen gescheiden eten, krijgt de oudste van het stel de eerste portie.

Reizen Madagaskar

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors