Klimaat Madagaskar

Klimaat Madagaskar

Wat voor klimaat heeft Madagaskar?

Het weer in Madagaskar kent twee duidelijke seizoen: een koele, zonnige winter en een warme regenachtige zomer.

In de zomer komt het kwik op de meeste plekken in het land gemakkelijk boven de dertig graden uit. Uitzondering is het hoogplateau in het centrum van het land waar ook hoofdstad Antananarivo op ligt. Daar is het wat koeler.

In juni en juli ligt het aantal zonuren per dag op een gemiddelde van zes. Dat is minder dan in veel andere Afrikaanse landen, maar nog altijd meer dan in de Nederlandse zomer.

De zon schijnt bijna nooit van december tot februari. In deze periode komt de regen met bakken uit de hemel. Het regent in deze drie maanden niet alleen in het tropische noorden, maar ook in Antananarivo meer dan in Nederland in een heel jaar.

In het zuiden valt minder regen dan in het noorden. Het is er zomers minder broeierig, maar wel warmer en zonniger. Van april tot oktober regent het op de meeste plekken in Madagaskar nauwelijks.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Madagaskar

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Kaapverdië kenner
Sponsors