Afrika.nl De drie gaafste festivals in Afrika

De drie gaafste festivals in Afrika

10 januari 2017 door Getaway Travel

Afrika is een muzikaal continent. En dus thuis van de meest waanzinnige festivals. Tegen de achtergrond van een natuurwonder of middenin de woestijn treden artiesten vanuit de hele wereld op. Wij zijn een heleboel festivals afgegaan en zijn door drie betoverd geraakt. Houd rekening met deze drie wanneer je je rondreis door Afrika plant. Hier wil je bij zijn!

Vic Falls Carnival, Zimbabwe 

 

We beginnen met het jongste festival in dit rijtje: het Vic Falls Carnival. Sinds 2011 luidt dit driedaagse festival het nieuwe jaar in met alternatieve muziek van internationale en Zimbabwaanse artiesten. En op één nacht brengt een stroomtrein je naar het hart van een natuurpark, waar je de sterren van de hemel danst op de creaties van fantastische DJ's.

Wat het Vic Falls Carnival helemaal afmaakt is dat het festival plaatsvindt in Victoria Falls Town, vlakbij de Victoria Falls. Zo kun je overdag gaan raften op de rivier of een bezoekje brengen aan het kolossale watergordijn, en ’s avonds genieten van de gaafste feestjes.

AfrikaBurn, Zuid-Afrika

 

Eén keer per jaar creëren duizenden creatievelingen een stad van kunst en muziek in de Zuid-Afrikaanse woestijn Karoo. Er is geen entertainment geregeld: de deelnemers zorgen zelf voor de kunstwerken, muziek en optredens. Het resultaat is ieder jaar weer spectaculair, en anders.

AfrikaBurn is geïnspireerd door het beroemde Californische festival Burning Man, maar doet er absoluut niet aan onder. Sterker nog, de benauwende drukte van Burning Man heeft het kleinere AfrikaBurn nog niet bereikt. Hier krijg je dus de ‘real experience’.

Lake of Stars, Malawi

Natuurlijk staat Lake of Stars in dit rijtje. Nog nooit gehoord van dit buitengewoon fenomenale muziekfestival? Dan werd dat hoog tijd! Lake of Stars wordt veelal gezien als het gaafste festival van heel Afrika. Er gebeurt elk jaar weer iets bizars. Van artiesten die optreden in bomen tot ministers die het festival in skydiven.

Al tien jaar is het Malawimeer het waanzinnige decor van Lake of Stars. Malawische artiesten treden op naast internationale DJ’s en muzikanten waarvan de meesten niet eens een vergoeding krijgen. Aanwezig mógen zijn bij Lake of Stars is voor veel performers al genoeg.

Wil jij een van deze festivals bezoeken? Bekijk hier de beste rondreizen door Afrika!

 

Fotocredits: Carine06 mrskyce | Jolene Thompson | Courtney Boyd Myers

Sponsors