Win dvd BBC Earth: Expedition Congo

12 juni 2013 door Lana Leach

BBC Earth: Expedition Congo neemt je mee naar het hart van het meest onontdekte land van Afrika. Van de 4.700 kilometer lange rivier de Kongo die alle rivieren opslokt, beland je diep in de jungle bij oeroude Pygmee volken. De reis eindigt in de Kongobekken waar gorilla’s, chimpansees en bonobo’s de dienst uitmaken. Bij Afrika.nl win je de dvd BBC Earth: Expedition Congo!

Vissen die op het land leven en dwergherten die diep onder water duiken. Wie de Kongo rivier volgt komt dieren tegen die zich tegen de regels van de natuur lijken te hebben ontwikkeld. De Kongo brengt je van een 250 meter hoge waterval naar verlaten plantages en het enorme zoetwater Tanganikameer.

De camera treedt in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als David Livingstone. Maar constante vraag is: wie zet zijn leven op het spel voor deze onvoorspelbare rivier?

Geesten

In het noorden van Kongo vrezen de Pygmeeën de Mokele-Mbembe, ofwel ‘hij die de rivierstroming stopt’. Een 10 meter lang wezen dat half draak half olifant is en zich schuil huilt in moerassen en meren.

Al meer dan twee eeuwen gaan verhalen de ronde over dit dier. En hoewel zijn bestaan voor Westerlingen onwaarschijnlijk lijkt, zou hij kunnen bestaan. Het grootste gedeelte van het Noorden van Kongo is nog nontdekt. 

Voetafdrukken

In de Kongobekken leeft de grootste groep (niet menselijke) primaten. En vooral het leven van de bonobo’s en chimpansees fascineert de mens al sinds jaar en dag.

Hoewel de dieren enorm op elkaar en op ons lijken, zijn hun samenlevingen totaal verschillend. Waar de chimpansees functioneren bij een agressief rangenstelsel, werken bonobo’s in harmonie samen.

De mens heeft nog veel kennis te vergaren. Helaas wordt ook in Congo het leefgebied van deze en andere dieren constant verkleind. Houtkap, vervuiling en jacht zijn de belangrijkste oorzaken.

Win dvd BBC Earth: Expedition Congo

Wil jij de dvd BBC Earth: Expedition Congo winnen? Post hieronder op Afrika.nl of Facebook welk dier jij in Congo zou willen spotten!

3de329afdb83e5487fb0b932cd84fb4c8ac6feeb.jpg
ad471ac2e98399511d3e72af8b4a04aa9e4c8e9d.jpg
Sponsors