Tunesië

Tunesië

door Charlotte de Vries

Tunesië is grotendeels omlijst door een waanzinnige mediterrane kustlijn van 1.150 kilometer. En hordes zonaanbidders. Maar Tunesië biedt meer dan een luxe strandvakantie. Dichtbegroeide bossen en roze flamingo's sieren het noorden van Tunesië. Het zuiden tekenen de gouden zandduinen van de Sahara. En daartussen ligt een schat aan cultuur en geschiedenis.

Tunesië ontwikkelt zich als een Arabisch land, maar ook haar Ottomaanse invloeden zijn nog sterk te zien. In Carthago en Dougga staan de ruïnes van de tweede stad van het Romeinse rijk nog overeind. En Kairouan is voor moslims een van de heiligste plaatsen van Tunesië.

De mooiste bezienswaardigheden van Tunesië

Hoofdstad Tunis is een symbiose van Arabische, Moorse, Spaanse en Romeinse invloeden. In de jungle van haar medina sta je mozaïeken potjes af te dingen en bezoek je de Grande Mosquée. In de chique wijk Sidi Bou Said staar je vanuit een van de wit met blauwe huizen urenlang naar de schitterende zee.

Na de hectiek van de hoofdstad rijd je met een kamelenkaravaan naar de eindeloze zandduinen in de Sahara. Vooral het gebied Grand Erg Oriëntal is imponerend, waar duinen met elke lichtstraal verkleuren.

Badplaatsen en stranden in Tunesië

Terwijl de hitte van de Sahara nog uit je oren stoomt, trek je door naar een kustplaats om je over te geven aan de Mediterrane wateren. De bekendste kustplaats is Houmt Souk op het eilandje Djerba. Witgewassen strandhuizen, Arabische koffiecafeetjes en krijtwitte stranden tekenen dit pittoreske stadje.

In het noorden zoek je het populaire badplaatsje Hammamet op, waar de zon de regel is in de zomermaanden. En in het Arabische Sousse bezichtig je moskeeën, bazaars en olijfboomgaarden langs de stranden.

De oudste steden van Tunesië

Ben je een echte cultuursnuiver en wil je meer zien dan stranden en souvenirshops? Breng dan een bezoekje aan de tweeduizend jaar oude ruïnes van de Romeinse steden Carhtago en Dougga. Of verken de heilige stad Kairouan, die tot 2009 de islamitisch culturele hoofdstad was van de wereld.

Like deze pagina
Meer Tunesië

Reizen Tunesië

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Oeganda kenner
Sponsors
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Oeganda kenner
Reis van de maand
The Best of Namibia - va € 1491
reis-vd-maand-afrika.jpeg

Ontdek het mooiste dat Namibië te bieden heeft via deze avontuurlijke autorondreis

  • Ga leeuwen, cheetah's en luipaarden spotten in Etosha National Park
  • Bewonder de overweldigende flora en fauna van het Waterberg Plateau
Bekijk reis