Beste reistijd Tunesië

Beste reistijd Tunesië

Wat is de beste reistijd voor Tunesië?

De beste tijd om Tunesië te bezoeken is van maart tot en met november, de zomer, het najaar en de lente. In de winter kan het weer, zeker in het noorden van het land, grauw en soms zelfs een beetje kil zijn.

In de zomermaanden juni, juli en augustus dien je wel rekening te houden met enorme drukte langs de kust. De stranden van Middellandse Zee stromen dan vol met Europeanen op zoek naar de zon.

Deze drukte straalt ook af op de culturele bezienswaardigheden. De meeste zonaanbidders trekken ook één of twee dagen de binnenlanden in. Dat maakt ook rustig rondlopen in de zandduinen of prachtige Arabische stadjes vaak onmogelijk in deze periode.

Wat is de beste reistijd om naar de Mediterrane stranden te gaan?

Mei tot en met september zijn de warmste maanden in Tunesië. Het is er dan altijd zonnig en de temperaturen stijgen vaak tot wel boven de veertig graden. Wie dus echt alleen maar op het strand wil bakken en geen problemen heeft met drukte zit dus perfect in deze periode.

Ook lekker is het om juist net buiten dit hoogseizoen naar Tunesië te gaan. De maanden oktober en april zijn warmer dan in Spanje of Griekenland, en het weer is dan weliswaar wisselvalliger dan in hartje zomer maar doorgaans nog altijd perfect voor het strand. En veel minder druk.

Wat is de beste reistijd voor de zuidelijke woestijn?

Hoe meer richting de winter, hoe draaglijker de temperaturen in het zuiden van Tunesië zijn. Al is het in januari 's nachts dan weer vaak ijskoud in het zuiden van Tunesië. De maanden oktober, november, maart en april zijn daardoor misschien wel het meest ideaal.

In de zomermaanden is het in het noorden van de Sahara, en dus ook in het zuiden van Tunesië, nauwelijks uit te houden. Het is er dan zo onwaarschijnlijk warm dat een kamelentocht bepaald niet meer de lol is die je had verwacht.

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Mozambique kenner
Sponsors