Vervoer Tunesië

Vervoer Tunesië

Wat zijn de vervoersmiddelen in Tunesië?

Tunesië is een relatief gemakkelijk te bereizen land. Je hebt de keuze uit de auto, het vliegtuig, de trein, de bus of je duim. Liften kan goed in de kustgebieden.

Vliegtuig

De meeste reizigers komen met het vliegtuig naar Tunesië. Je landt dan bij Tunis. Er is een heel scala aan luchtvaartmaatschappijen dat vluchten aanbiedt. Duur is dat allerminst. Binnenlands vlieg je met Tuniner van Tunis naar Djerba, Sfax en Tozeur.

Boot

Een kleiner deel van de reizigers komt, al dan niet samen met hun auto, per boot naar Tunesië. Er zijn verbindingen met Marseille, Genua en Palermo.

Ook kun je in Tunesië met de boot langs de kust varen en afstappen bij de grotere badplaatsen. Het eiland Djerba is met het vasteland verbonden door een pontje dat 24 uur per dag op een neer gaat. De overtocht duurt ongeveer vijftien minuten.

Trein

Het treinnetwerk in Tunesië is niet groot, maar de kwaliteit is goed. Daardoor is het op veel routes het beste vervoersmiddel in het land, bijvoorbeeld als je van Tunis naar Sidi Bou Said, Sousse of Sfax wilt.

Bus

Bussen brengen je in Tunesië van Tunis naar vrijwel elke grotere stad in het land. De bussen zijn comfortabel, hebben airconditioning en rijden meestal op tijd. Ze zijn niet buitensporig duur, maar kunnen wel druk zijn in de zomermaanden. Boek dan dus je reis vooraf.

Auto huren en liften

Auto's huren is nagenoeg overal in Tunesië mogelijk. Grote namen als Europcar en Avis zijn aanwezig in Tunis, de grotere badplaatsen en de meeste steden van enige omvang.

Heb je geen geld om een auto te huren, dan kun je ook gaan liften. In het noorden, vooral langs de kust, is dat veilig. In het zuiden, dichter naar de woestijn toe, is het af te raden. Ook al kun je zelfs bij Tozeur nog wel je duim opsteken. Vrouwen kunnen beter niet alleen liften.

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors