Like ons op Facebook

Rondreis Tunesië

Sawadee

Wie met Sawadee reist, kan rekenen op kennis en ervaring van ruim 30 kantoormedewerkers en meer dan 160 reisbegeleiders. Al 26 jaar gaan we daarbij verder dan alleen de bekende hoogtepunten. Sawadee is puur reizen. Niet alleen bieden wij actieve en avontuurlijke reizen naar Tunesië, met respect voor het land en haar bewoners, maar reizen in kleine groepen zodat je de grootste beleving hebt.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Tunesië

Veelzijdig Tunesië (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marian Boersma op 16 april 2017

Een reis door het zuiden is een geweldige ervaring. Bezoek een ksar in Medenine. Slaap in een grotwoning in Matmata zoals de berbers doen. Breng een bezoek aan Douz, de poort van de Sahara. Op donderdag een grote souk, ook met dieren. Of ga met een kameel de woestijn in en breng hier de nacht door. Via Chott el Djerid, het grootste zoutmeer van Afrika reis je naar Touzeur. Bezoek hier de grote oase en bekijk de indrukwekkende bouw- en metselwerken. Vanuit Touzeur kun je de drie bergoases bezoeken en naar Nefta voor een bezoek aan het Starwarsdorp, met een prachtige zonsondergang. Als er nog tijd over is, is het erg leuk om een treinreis met de Lizzard Rouge. Dit is alleen mogelijk van juni tot september en niet elke dag. Deze reis is het beste te doen met een huurauto of een lokaal reisbureau, die reizen op maat maken. Zij weten ook waar je wel en niet naartoe moet gaan en weten de leuke plekjes om te slapen en eten. Helaas is dit op het moment niet mogelijk met een Nederlandse touroperator, vanwege een negatief reisadvies. Het land is echter wel veilig (voor zover dat mogelijk is tegenwoordig) en de bevolking is enorm aardig en doet er alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. Met het openbaar vervoer is het een uitdaging, zeker als je geen Frans of Arabisch spreekt. Je kan naar Tunis of Djerba vliegen en van hier uit naar het zuiden gaan. Vanuit Tunis kun je de medina, Carthage, Sidi Bou Said en het Bardo museum bezoeken. Eventueel af te sluiten met een strandvakantie in een van de kustplaatsen om bij te komen van alle indrukken. Kortom, er is genoeg te beleven en je wordt een ervaring rijker.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • Avontuurlijk
 • betaalbaar
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Tunesië

 • Negatief reisadvies vanuit Nederland
Ultieme tip: Met een kameel de woestijn in bij Douz, slaap onder de sterrenhemel of in een nomadentent. Er wordt een maaltijd op vuur bereid en s`morgens een heerlijk brood in het zand gebakken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Adinda De Bijl - Heeres op 14 november 2016

We zijn al drie maal naar Tunesië geweest en wat is het mooi. Ik zou het vliegtuig zo weer willen pakken. De vriendelijkheid van de mensen, het klimaat en het eten geven je het gevoel alsof je thuiskomt van een lange reis. Souse was onze favoriete plaats om te verblijven.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
6 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • betaalbaar
 • liefdevol
 • klimaat

Minpunten Tunesië

 • verouderd
 • afval
Ultieme tip: Behandel mensen met respect (ook in je kleding!). Ga vooral ook op pad, pak een taxi of boek een excursie, er is zoveel moois.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Tunesië, een openbaring (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Nico Tetteroo op 08 oktober 2016

In een korte vakantie van 8 dagen heb ik een goede indruk gekregen van de variatie in klimaat en landschappen in Tunesië; de woestijn in het zuiden, de uitgestrekte vijgenteelt in het midden van het land, de inheemse, oorspronkelijke bevolking, het verleden (Carthago, de Romeinse overblijfselen), medina's én moderntoerisme (Port El Kantaoui), ja zelfs een filmset van Star Wars in een soort 'maanlandschap' op aarde... Ik ga er zeker nog eens op vakantie!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • Goede service
 • niet al te duur
Ultieme tip: Maak gebruik van door reisorganisaties aangeboden één- of meerdaagse (bus)reizen om snel een goede globale indruk van het land te krijgen.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Kaapverdië kenner
Reis van de maand
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie - va € 1808
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie

Tijdens de reis beleeft u de immense schoonheid, de bijzonder dierenrijk en cultuur van Zuid-Afrika en traditioneel Swaziland

 • Ontdek de prachtige wildparken als Waterbergen en Marakele National Park
 • Maak kennis met oorspronkelijke volkeren: de Venda's in de Soutpansbergen
Bekijk reis
Sponsors