Like ons op Facebook

Rondreis Tunesië

Sawadee

Klim op de rug van een kameel en maak een tocht door de Sahara, bezichtig de Grand Mosquée in Tunis en proef de dadels uit de stad Tozeur. Groepsreisspecialist Sawadee zorgt ervoor dat jouw rondreis door Tunesië één groot avontuur wordt. Doe inspiratie op via onze website of bezoek een van onze infodagen en kom alles te weten over onze reizen en de mensen achter Sawadee.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Tunesië

Korte vakantie in Tunesië (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Lisette van Peenen op 11 december 2017

Ik was in de gelukkige omstandigheid om met vrienden dit prachtige land te bezoeken.Er zijn bijna geen westerse toeristen meer ,dus was ik zeer benieuwd naar de sfeer. In het hotel zaten veel mensen uit Tunesië en de beveiliging was zeer streng. Dat gaf wel een geruststellend gevoel.De mensen zijn zeer vriendelijk, het eten goed en het klimaat heerlijk ( in oktober)

8,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • goed eten
 • Aardige mensen
Ultieme tip: Bezoek Sidi bou said, wat een lief plaatsje.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Een vriendelijk volk (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Erie van der Molen op 15 november 2017

Na een aantal jaren niet te zijn geweest, i.v.m. Negatief reisadvies, zijn we nu weer naarTunesie geweest. Het was heerlijk weer, mooi strand en vriendelijke mensen. Met de trein is spotgoedkoop en heeft grote vooruitgang geboekt qua reisgenot.

Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers

Nooit meer (bezocht in juli 2013)

Review geschreven door Janine Triepels op 14 november 2017

Dorre omgeving.
Geen goed welkom in het hotel, dit was volgeboekt en zonder enig uitleg in een ander hotel geplaatst voor 1 nacht. Dag erna gehele dag moeten wachten tot een kamer vrij was.
Vrouw onvriendelijk land.
Goedkoop gaan en alleen bij het hotel willen zijn? Dan is dit wel iets om te doen.

Pluspunten Tunesië

 • geen

Minpunten Tunesië

 • vrouw onvriendelijk
Ultieme tip: Ik heb de reis niet als positief ervaren en heb daarom helaas geen tips
Aangeraden voor: Luxe reizigers

Veelzijdig Tunesië (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Marian Boersma op 16 april 2017

Een reis door het zuiden is een geweldige ervaring. Bezoek een ksar in Medenine. Slaap in een grotwoning in Matmata zoals de berbers doen. Breng een bezoek aan Douz, de poort van de Sahara. Op donderdag een grote souk, ook met dieren. Of ga met een kameel de woestijn in en breng hier de nacht door. Via Chott el Djerid, het grootste zoutmeer van Afrika reis je naar Touzeur. Bezoek hier de grote oase en bekijk de indrukwekkende bouw- en metselwerken. Vanuit Touzeur kun je de drie bergoases bezoeken en naar Nefta voor een bezoek aan het Starwarsdorp, met een prachtige zonsondergang. Als er nog tijd over is, is het erg leuk om een treinreis met de Lizzard Rouge. Dit is alleen mogelijk van juni tot september en niet elke dag. Deze reis is het beste te doen met een huurauto of een lokaal reisbureau, die reizen op maat maken. Zij weten ook waar je wel en niet naartoe moet gaan en weten de leuke plekjes om te slapen en eten. Helaas is dit op het moment niet mogelijk met een Nederlandse touroperator, vanwege een negatief reisadvies. Het land is echter wel veilig (voor zover dat mogelijk is tegenwoordig) en de bevolking is enorm aardig en doet er alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. Met het openbaar vervoer is het een uitdaging, zeker als je geen Frans of Arabisch spreekt. Je kan naar Tunis of Djerba vliegen en van hier uit naar het zuiden gaan. Vanuit Tunis kun je de medina, Carthage, Sidi Bou Said en het Bardo museum bezoeken. Eventueel af te sluiten met een strandvakantie in een van de kustplaatsen om bij te komen van alle indrukken. Kortom, er is genoeg te beleven en je wordt een ervaring rijker.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • Avontuurlijk
 • betaalbaar
 • vriendelijke bevolking

Minpunten Tunesië

 • Negatief reisadvies vanuit Nederland
Ultieme tip: Met een kameel de woestijn in bij Douz, slaap onder de sterrenhemel of in een nomadentent. Er wordt een maaltijd op vuur bereid en s`morgens een heerlijk brood in het zand gebakken
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Adinda De Bijl - Heeres op 14 november 2016

We zijn al drie maal naar Tunesië geweest en wat is het mooi. Ik zou het vliegtuig zo weer willen pakken. De vriendelijkheid van de mensen, het klimaat en het eten geven je het gevoel alsof je thuiskomt van een lange reis. Souse was onze favoriete plaats om te verblijven.

8,4
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
6 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • betaalbaar
 • liefdevol
 • klimaat

Minpunten Tunesië

 • verouderd
 • afval
Ultieme tip: Behandel mensen met respect (ook in je kleding!). Ga vooral ook op pad, pak een taxi of boek een excursie, er is zoveel moois.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Tunesië, een openbaring (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Nico Tetteroo op 08 oktober 2016

In een korte vakantie van 8 dagen heb ik een goede indruk gekregen van de variatie in klimaat en landschappen in Tunesië; de woestijn in het zuiden, de uitgestrekte vijgenteelt in het midden van het land, de inheemse, oorspronkelijke bevolking, het verleden (Carthago, de Romeinse overblijfselen), medina's én moderntoerisme (Port El Kantaoui), ja zelfs een filmset van Star Wars in een soort 'maanlandschap' op aarde... Ik ga er zeker nog eens op vakantie!

7,9
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Tunesië

 • Goede service
 • niet al te duur
Ultieme tip: Maak gebruik van door reisorganisaties aangeboden één- of meerdaagse (bus)reizen om snel een goede globale indruk van het land te krijgen.
Aangeraden voor: Stellen, Budget reizigers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie - va € 1619
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie

Tijdens de reis beleeft u de immense schoonheid, het bijzondere dierenrijk en de cultuur van Zuid-Afrika en traditioneel Swaziland

 • U reist uiteraard ook naar het beroemdste wildpark van Zuidelijk-Afrika, Kruger National park
 • Maak kennis met de Venda's in de Soutpansbergen!
Bekijk reis
Sponsors