Klimaat Tunesië

Klimaat Tunesië

Wat voor klimaat heeft Tunesië?

Tunesië kent een mediterraan klimaat langs de noordelijke kust en een woestijnklimaat in het zuiden. Dit betekent dat het weer in Tunesië droog is, maar dat het zuiden in dit kader de kroon spant.

In het noorden van Tunesië valt ongeveer de helft van de regen die in Nederland valt. In het zuiden regent het bijna niet. De nachten zijn daar, zoals het hoort in een woestijn, koud en de dagen snikheet.

Langs de noordkust komt de temperatuur van juni tot oktober gemiddeld gemakkelijk boven de dertig graden uit. In het zuiden is het overdag in die periode meestal wel veertig graden.

In hartje winter koelt het in het noorden ook overdag af tot een graadje of zestien, net iets warmer dan de gemiddelde temperatuur in oktober in Nederland.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors