Accommodaties Tunesië

Accommodaties Tunesië

Wat voor soorten accommodatie zijn er in Tunesië?

In Tunesië kun je kamperen. Ook zijn er veel hotel, zowel langs de kust als in de steden landinwaarts. En je kunt natuurlijk overnachten in een nomadentent of onder de sterrenhemel in de zuidelijke Sahara gebieden.

Camping

Heel veel campings telt Tunesië niet. De meeste vindt je langs de kust van de Middellandse Zee. Toch doe je er goed aan een tentje mee te nemen. In de meeste dorpen krijg je van de grondeigenaren wel toestemming om je kamp op te slaan.

Hotels

De meeste steden in Tunesië hebben een zone touristique, waar veel hotels en restaurants bij elkaar op een kluitje staan. In minder toeristische steden is dit handig. In de badplaatsen langs de kust kan het vaak een beetje te veel van het goede.

Het grote voordeel van de hotelzones is wel dat zij er voor zorgen dat de oude centra van de Tunesische steden gevrijwaard blijven van hotelketens, mooier behouden blijven en niet erg toeristisch aandoen.

Goedkope hotels zijn vaak wat muffig en hebben niet altijd airconditioning. Ook kunnen vrouwen zich hier wat ongemakkelijk voelen. Kies je voor een hoger prijssegment, dan kun je overnachten in halve paleizen met zwembaden, prachtige tuinen en meer.

Tent in de woestijn

Ga je op kamelensafari, dan overnacht je hoogstwaarschijnlijk in de woestijn. Dit is wat koud, maar wel een hele belevenis. De sterrenhemel is prachtig, doordat er bijna nooit wolken zijn die je zicht beperken.

Is het in de openlucht toch te koud, dan kun je er voor kiezen een nomadententje te boeken. Die wordt voor je opgebouwd in het zand. Daarbinnen is het net iets warmer.

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Gambia kenner
Sponsors