Geld, Koers & Kosten Tunesië

Geld, Koers & Kosten Tunesië

Wat is de munteenheid van Tunesië?

De munteenheid van Tunesië is de Dinar (TD). Die is opgedeeld in duizend millimes. Eén euro is ongeveer twee dinar waard. Kijk voor een actuele koers echter op Wisselkoers.nl.

Hoe kan ik het beste betalen in Tunesië?

Alle banken in Tunesië hebben pinautomaten door het hele land. Met name in de steden zijn pinautomaten talrijk. Op het platteland kan geld pinnen lastiger zijn. Maar grote probleem zou het eigenlijk nooit moeten geven. Behalve middenin de Sahara uiteraard.

De meeste pinautomaten in Tunesië accepteren zowel Visa als Mastercard creditkaarten en Nederlandse bankpassen met het Maestro logo.

In bijna alle hotels en restaurants van Tunesië kun je met creditcard betalen. Bedenk wel dat je om deze kaart te gebruiken ook in Tunesië steeds vaker een pincode nodig hebt.

Is Tunesië duur of goedkoop?

Tunesië is niet goedkoop. Het is één van de meest welvarende landen in Afrika en dat zie je aan het prijs niveau. Toch is Tunesië nog altijd een stuk goedkoper dan Nederland en hangen de prijzen sterk samen met de tijd van het jaar. In het hoogseizoen is alles een stuk duurder dan daarbuiten.

Uitgave Voorbeeld Kosten in Dinar
Accommodatie Budget hotel in Sousse 25
Vervoer Busrit Tunis - Djerba 35
Alcohol Biertje 2
Drank Liter mineraalwater 3
Eten Couscous 4
Museum Gemiddeld museum 8
Mobiele telefoon Simkaart 9
Internet Internet per uur 3
Souvenir Krant 2

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereiding vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Tunesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Tanzania kenner
Sponsors