Groepsreizen Swaziland

Djoser

Dompel je onder in de unieke cultuur en natuur van Swaziland tijdens een rondreis van Djoser. Onze groepsreizen zijn van alle gemakken voorzien, maar bestaan niet uit een strak vastgesteld reisprogramma. Je kiest zelf of je deelneemt aan alle delen en excursies van het reisschema. Je hebt alle vrijheid om zelf op pad te gaan. Onze reisbegeleiding voorziet je graag van tips!

bekijk alle reizen van Djoser Best geboekte reizen

ANWB Vakantie

Tijdens één van onze groepsreizen naar Swaziland komt u langs hoogtepunten als Ezulweni valley, wildreservaten en brengt u een bezoek aan een glasfabriek. Ontdek Swaziland samen met de andere reizigers en bekijk voor vertrek de groepssamenstelling bij uw desbetreffende reis.

Sawadee

Wil jij liever niet alleen op reis naar Afrika, maar houd je wel van avontuurlijke reizen, dan zijn de actieve groepsreizen van Sawadee perfect voor jou! We bieden diverse combinatiereizen door Afrika aan waarbij we verschillende landen bezoeken. Zo kun je een bezoek aan het kleine Swaziland combineren met een reis door Zuid-Afrika en/of Lesotho.

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen

Reviews eSwatini (voorheen Swaziland)

Swaziland (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Simone van der Wilt op 15 december 2019

Swaziland één van de mooiste Afrikaanse landen die ik tot zo ver heb mogen zien, prachtige natuur, rood gekleurd zand, prachtige rivieren en ontzettend aardige locals. Swaziland geeft een groter gevoel van veiligheid dan zuid Afrika.

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Aardige locals
 • Veilig
 • Natuur

Minpunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Relatief duur
Ultieme tip: Slaap er in de zogenaamde beehives
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Shanice Kampen op 11 november 2018

Bijzonder om een keer te zijn geweest. 2 daagjes zonder WiFi en elektriciteit was even wennen maar uiteindelijk heel leuk. Veel dieren gezien tijdens de safari’s! Is een aanrader voor de hele familie!

7,6
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
7 Locals
5 Veilig
9 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Neushoorns spotten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Swaziland, een land om van te houden (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Ingrid Van dijck op 30 maart 2018

Dit jaar was ik voor de derde keer in Swaziland. Vier jaar geleden met vrienden, vorig jaar met zoon en dit jaar met echtgenoot. Volgend jaar ga ik met de oudste kleinzoon. Doordat een vriendin van mij in Swaziland woont zie ik dingen die een toerist niet ziet. De meeste mensen rijden er in een of twee dagen door. We slapen telkens een nacht in Hlane en een nacht in Mkhaya. We bezoeken ook telkens een aantal schooltjes die door vriendin en andere zijn opgericht. En ons sponsorkindje bezoeken we ook. De mensen zijn vriendelijk en niet opdringerig. Swaziland heeft een vijftal parken en die hebben elk hun eigenheid. Swaziland, een land om van te houden.

Ultieme tip: Mkhaya is zeker een aanrader net zoals de andere parken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig mooi land met prachtige natuur. (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ilse van den Dungen op 30 december 2017

Met drie vriendinnen in een echt Swaziland hutje verbleven. Erg authentiek land. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. We hebben paardgereden tussen de bergen en een prachtige hike gemaakt. Veel mooie dieren gezien! Ik zou hier graag ooit terug willen gaan.

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Veilig
 • prachtige natuur
 • mooie cultuur
Ultieme tip: Paardrijden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Liefde (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Elza Mureau op 14 december 2017

Swaziland is niet heel bekend bij mensen. Maar wat een prachtig land. De hoofdstad is ook echt prachtig. Het ligt midden in de bergen echt heel tof. We hebben in de periode dat ik er was veel regen en onweer gehad. De wegen waren daardoor niet echt gangbaar. Maar zelfs de regen was daar mooi. We zaten in lidwala lodge wat ook op een berg ligt. En je had een prachtig uitzicht op twee bergen. En achter ons kon je sheba's breast beklimmen wat ook echt de moeite waard was. Maar de bliksem kwam soms tussen de twee bergen wat echt een mooi effect gaf. Je had een groot winkelcentrum waar je alles had. Restaurants, bioscoop, clubs en supermarkten. Het was goed te lopen maar je kon ook met het openbaar vervoer. Dat was lekker goedkoop en snel en niet eng. Al met al is Swaziland echt prachtig! Er zijn veel townships maar je kan van de cultuur en de mensen in Swaziland zo ontzettend veel leren. Iedereen zegt hoi en kent elkaar er is respect en liefde voor iedereen. Maakt niet uit hoe je eruit ziet. Als je maar een goed mens bent!

8,4
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • betaalbaar
 • mooi
 • vriendelijk
 • toegankelijk

Minpunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • slechte wegen
 • door regen geen stroom
 • heeeeel veel armoede
Ultieme tip: Sheba’s breast, lonomba tours, swazi candles en maroela festival.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voorjaarszon in Swaziland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jacqueline van der Beek op 20 november 2017

In het Mlilwane natuurpark kan je mooie hikes maken. Voordat we een lange dag in de auto gingen zitten hebben we nog even genoten van de rust, de voorjaarskleuren en de krokodillen op het water.
Verder is het Mkhaya Game Reserve een bezoekje waard. Waar neushoorns onder enige bescherming in het wild kan leven. Het park wordt onderhouden door de locals, die worden opgeleid met respect voor natuur. Je overnacht in een stone camp (een hutje zonder deuren, ramen en elektriciteit).

Ultieme tip: Bezoek het Mkhaya Game Reserve.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gemoedelijk land waar je zeer welkom bent (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Gijs Roozen op 12 november 2017

We zijn met een huurauto vanuit Zuid-Afrika naar Swaziland gereden. Direct merk je dat het een stuk groener is dan het droge Kruger NP. Voor de wildlife moet je echt in Zuid-Afrika zijn, maar de mensen en het landschap zorgen echt voor een unieke Afrika-beleving.

7,6
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Gemoedelijke Sfeer
 • Fotogeniek

Minpunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Veel Nederlandse toeristen
 • Niet zo stoer en spannend als Zuid-Afrika
Ultieme tip: Ezulwini Valley. Zeer groen idyllisch gebied waar je te voet, te paard en met de fiets de omgeving inclusief wildlife kunt ontdekken. Zeer fotogeniek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

"Swati" (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Suus Niessen op 14 mei 2017

We hebben Swaziland op doorreis aangedaan, toen we in 26 dagen van Johannesburg naar Kaapstad zijn gereisd met Nomad tours, een ZuidAfrikaanse avontuurlijke organisatie. Het meest indrukwekkende vond ik een drie uur durende wandeltocht waarin we geweldige natuur hebben gezien, oog in oog met dieren hebben gestaan en fantastische panoramagezichten zagen. Swaziland kent een authentiek volk met een hele eigen cultuur. Het optreden van bewoners die een volksdans uitoefenden was heel tof en leuk om te zien. Ik was er graag nog langer gebleven!

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • het leven is er goedkoop
 • de mensen zijn lief en gastvriij

Minpunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • de wegen zjn niet al te best.
 • de wachttijdbij de grensovergang
Ultieme tip: Mlilwane wildlife sanctuary, slapen in de bee hives!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Interessant en mooi Swaziland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 15 januari 2017

Al bij de grens van Zuid-Afrika naar Swaziland was het bijzonder, uitchecken uit Zuid-Afrika, inchecken in Swaziland. En toen kwamen we Swaziland in, met prachtige groene bergen om ons heen. We hebben super genoten van de cultural dance in Swaziland Cultural Dance, wat een bizarre bewegingen en wat een mooie stemmen. Daarnaast hebben we de glasfabriek bezocht en de kaarsenmakerij. Vooral dit laatste was super om te zien. Bij de kaarsenmakerij lekker geluncht op het terras en genoten van de souvenirkraampjes. Echt een super leuke dag gehad!

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • Mooi
Ultieme tip: Swaziland Cultural Dance
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Martine Camp op 16 oktober 2016

De natuur in Swaziland is bijzonder mooi. Wij verbleven in een van de typische bijenkorf-huisjes in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Het mooiste is dat je daar heel erg dicht bij de dieren leeft. Voor je het weet wandel of mountainbike je langs een kudde gnoes, tussen de zebra's, impala's, blesbokken, kudu's en wrattenzwijntjes. Er is daar absoluut geen gebrek aan verschillende soorten vogels: ibissen, wevers, bijeneters, arenden, ijsvogels, koekoek's en nog veel meer!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • mooie wandelingen
 • prachtige natuur
 • mooie wandelroutes

Minpunten eSwatini (voorheen Swaziland)

 • activiteiten zijn prijzig
Ultieme tip: Sta vroeg op, rond vijf uur, het is dan erg aangenaam om te wandelen. De hippo-trail is een prachtige wandeling met veel afwisseling. Ga daarna pas ontbijten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Safari Discover Kenia - va € 4409
Safari Discover Kenia

11-daagse privé rondreis

 • Ontdek de Big Five en de uitgestrekte savannes in de Masai Mara
 • Bezoek het schitterende Amboseli National Park
Bekijk reis
Sponsors