Accommodaties Swaziland

Accommodaties Swaziland

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Swaziland?

Accommodatie is in Swaziland doorgaans iets eenvoudiger dan in Zuid-Afrika. Al vind je ook in Swaziland prachtige resorts met een pittig prijskaartje. Je kunt kiezen uit chalets in een resort, hotels, kamperen en backpacker hostels.

Chalets

De meeste duurdere resorts werken met kleine tot zeer ruime en luxe chalets, meestal in de bossen of gecentreerd rond een zwembad. Je hebt hier veel privacy en waant je vaak midden in de natuur. Al is het pad naar je bungalow natuurlijk keurig aangelegd.

ZELF NAAR eSwatini (voorheen Swaziland)?

Bekijk alle 11 reizen naar eSwatini (voorheen Swaziland)

Voor dergelijke paradijselijke stulpjes moet je voor Swaziland begrippen wel diep in de buidel tasten. Toch is hun prijs vaak niet veel hoger dan een middenklasse hotel in Amsterdam.

Hotel

Hotels zijn er in Swaziland volop, vooral bij de wildparken in steden Mbabane en Manzini en in de Ezulwini Vallei daartussen in. Hun prijs varieert sterk, maar doet dat doorgaans wel in verhouding tot hun luxe.

De meeste hotels zijn echter relatief prijzig, want de toeristische sector in Swaziland richt zich bijna volledig op de bovenklasse van buurland Zuid-Afrika.

Toch zijn er met een beetje speurwerk ook zeker betaalbare hotels en bed and breakfasts te vinden. Zij zijn in de regel wel wat soberder dan hotels in dezelfde prijsklasse in Zuid-Afrika.

Backpackerhostel

Zuidelijk Afrika is erg populair onder backpackers en dat merk je ook in Swaziland. In Mbabane en Manzini heb je echte hostels, volledig in de bekende sfeer met hangmatten en Jack Johnson op de achtergrond. Prijzen voor een dorm bed of een tweepersoons kamer zijn vergelijkbaar met die van Zuid-Afrikaanse hostels.

Camping

Kamperen is niet heel gebruikelijk in Swaziland, maar het kan uiteraard wel. En het is een goedkoop alternatief. De meeste kans om een tentje op te zetten heb je bij de backpackers hostels, indien die een tuin hebben, en bij de goedkopere chalet resorts.

Ook is het doorgaans veilig om wild te kamperen. Vraag dan wel altijd toestemming aan de eigenaar van het stukje grond. Weet je niet wie dat is, vraag dan in het dichtstbijzijnde dorpje naar de lokale chief.

Reizen eSwatini (voorheen Swaziland)

Specialisten Swaziland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors