Klimaat Swaziland

Klimaat Swaziland

Wat voor klimaat heeft Swaziland?

Swaziland is een warm land. Vooral in de zomer, die tegengesteld is aan de Nederlandse en dus tussen november en april valt, is het heet.

Van half oktober tot begin april kent het weer in Swaziland een regenseizoen waarin behoorlijk wat neerslag naar beneden komt. Over het hele jaar valt in Swaziland zo'n 1.300 millimeter neerslag, bijna twee keer zo veel als in Nederland.

Temperaturen liggen in de zomer rond de dertig graden. De winters zijn aanzienlijk droger. In de maanden juni tot augustus regent het bijna nooit in Swaziland. Dan is het ook het zonnigst. Al tellen zelfs dagen in de regenachtige zomer nog altijd zeven zonuren per dag - op een theoretisch maximum van elf op een volledig stalend zonnige dag. Dat komt omdat de regen vaak valt in kort maar pittige buien. Daarna klaart het vaak snel weer op.

Alleen in de wintermaanden juni en juli zakt de temperatuur in het warme Swaziland gemiddeld net onder de twintig graden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Swaziland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Namibië kenner
Sponsors