Like ons op Facebook

Rondreis Swaziland

Djoser

Maak een rondreis door het kleine Swaziland met Djoser en laat je verrassen door haar unieke cultuur en schitterende natuur. In Swaziland spot je onder meer zwarte neushoorns en kun je raften over de Usutu rivier. Djoser werkt in Swaziland samen met een lokale gids die je graag de mooiste plekken van zijn thuisland laat zien!

FOX, verre reizen van ANWB

Een rondreis door Swaziland zal een unieke indruk bij je achterlaten. Swaziland heeft een levendige cultuur, natuurparken en is zeer geschikt om wild te spotten. Bezoek de website als u benieuwd bent welke rondreizen in Swaziland FOX te bieden heeft. Je kunt zelf kiezen of je een individuele rondreis wilt maken, of dat je Swaziland in groepsverband bezoekt.

Afrika Online

Swaziland is een van de bijzondere Afrikaanse bestemmingen uit het ruime aanbod van Afrika Online. Wij bieden u de mogelijkheid om een volledig op maat gemaakte rondreis naar Swaziland te boeken. Met uw budget en reiswensen als uitgangspunt gaan onze reisspecialisten aan de slag om uw droomreis naar Swaziland te organiseren. 

Sawadee

Spot giraffen, zebra’s, krokodillen en nijlpaarden tijdens een safari, bezoek authentieke Afrikaanse dorpjes en geniet aan het eind van de dag van een knapperend kampvuur tijdens een heerlijke braai. Een rondreis naar Swaziland, het kleine Afrikaanse landje dat ingesloten ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique, maakt diepe indruk. Ga mee op reis met Sawadee en beleef het zelf!

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Swaziland

"Swati" (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Suus Niessen op 14 mei 2017

We hebben Swaziland op doorreis aangedaan, toen we in 26 dagen van Johannesburg naar Kaapstad zijn gereisd met Nomad tours, een ZuidAfrikaanse avontuurlijke organisatie. Het meest indrukwekkende vond ik een drie uur durende wandeltocht waarin we geweldige natuur hebben gezien, oog in oog met dieren hebben gestaan en fantastische panoramagezichten zagen. Swaziland kent een authentiek volk met een hele eigen cultuur. Het optreden van bewoners die een volksdans uitoefenden was heel tof en leuk om te zien. Ik was er graag nog langer gebleven!

Pluspunten Swaziland

 • het leven is er goedkoop
 • de mensen zijn lief en gastvriij

Minpunten Swaziland

 • de wegen zjn niet al te best.
 • de wachttijdbij de grensovergang
Ultieme tip: Mlilwane wildlife sanctuary, slapen in de bee hives!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Interessant en mooi Swaziland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 15 januari 2017

Al bij de grens van Zuid-Afrika naar Swaziland was het bijzonder, uitchecken uit Zuid-Afrika, inchecken in Swaziland. En toen kwamen we Swaziland in, met prachtige groene bergen om ons heen. We hebben super genoten van de cultural dance in Swaziland Cultural Dance, wat een bizarre bewegingen en wat een mooie stemmen. Daarnaast hebben we de glasfabriek bezocht en de kaarsenmakerij. Vooral dit laatste was super om te zien. Bij de kaarsenmakerij lekker geluncht op het terras en genoten van de souvenirkraampjes. Echt een super leuke dag gehad!

Pluspunten Swaziland

 • Mooi
Ultieme tip: Swaziland Cultural Dance
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Martine Camp op 16 oktober 2016

De natuur in Swaziland is bijzonder mooi. Wij verbleven in een van de typische bijenkorf-huisjes in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Het mooiste is dat je daar heel erg dicht bij de dieren leeft. Voor je het weet wandel of mountainbike je langs een kudde gnoes, tussen de zebra's, impala's, blesbokken, kudu's en wrattenzwijntjes. Er is daar absoluut geen gebrek aan verschillende soorten vogels: ibissen, wevers, bijeneters, arenden, ijsvogels, koekoek's en nog veel meer!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • mooie wandelingen
 • prachtige natuur
 • mooie wandelroutes

Minpunten Swaziland

 • activiteiten zijn prijzig
Ultieme tip: Sta vroeg op, rond vijf uur, het is dan erg aangenaam om te wandelen. De hippo-trail is een prachtige wandeling met veel afwisseling. Ga daarna pas ontbijten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wie de schoen past... (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sonja Spek op 04 oktober 2016

Dit land heeft deze reis de meeste indruk op me gemaakt. Moeilijk te beschrijven waarom, het is de combinatie van de rode aarde, het zachte licht, de mooie natuur en vooral de mensen. Het heeft me echt heel erg geraakt om te zien hoe weinig die kindjes daar hebben maar hoe ze toch ontzettend vrolijk waren. Een jongetje zat op een stoepje voor het winkeltje waar zijn moeder een project runde om geld te verdienen met zelfgemaakte spulletjes om daarmee schoolspullen te kopen voor de lokale school.
Swaziland is verder een heel mooi land met zeer vriendelijke mensen.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • natuur

Minpunten Swaziland

 • gezondheidzorg
Ultieme tip: Shewula Mountaincamp, verblijf in ronde stenen huisjes, bovenop een rotsplateau met adembenemend uitzicht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onder de indruk (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sonja Spek op 03 oktober 2016

Meteen bij het binnenrijden van Swaziland werd ik geraakt door de sfeer. De rode aarde, het zachte licht en de prachtige natuur, een geweldige combinatie voor mooie foto's en vooral om heel erg te genieten van rust en het back-to-your-roots gevoel. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wij zijn naar Shewula gereisd, een kleine gemeenschap boven op een bergtop en ons verblijf lag op een rotsplateau met fenomenaal uitzicht.
Daarna zijn we doorgereisd naar Mlilwane waar we in een reservaat verbleven en in beehives sliepen. Ook hier behulpzame vriendelijke mensen en prachtige natuur.
Het eten was vers en lekker.
In Manzini is het de moeite om naar de plaatselijke markt te gaan waar je vers fruit koopt voor een prikkie een heel veel mooi handgemaakte houtsnijwerkjes.
Ten slotte is het een aanrader om naar de bushmanpaintings te gaan kijken in Sanering. Een tocht van ongeveer twintig minuten heen over rotsblokken de berg af en ongeveer dertig minuten om weer omhoog te klauteren, maar zeker de moeite waard.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • betaalbaar
 • natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten Swaziland

 • gezondheidszorg
Ultieme tip: Shewula mountaincamp, slapen in ronde stenen hutjes op een rotsplateau
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dicht bij de natuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Susanne Vermeer op 02 oktober 2016

De bevolking is erg vriendelijk. Wij verbleven in een zogenaamde bee-hive in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. De wilde dieren komen hier erg dichtbij de mens! Zo staan er 's morgens impala's voor je deur, slapen er wrattenzwijnen bij het kampvuur, kan je wandelen tussen blesbokken en langs de krokodillenvijver, en mountainbiken langs zebra's. Swaziland is een prachtig land met veel grote wildlife parken. Als je een rondreis door Zuid-Afrika maakt, kan je Swaziland niet overslaan!

Pluspunten Swaziland

 • Aardige bevolking.
 • Lekker en betaalbaar eten.

Minpunten Swaziland

 • Enkele onverharde wegen.
Ultieme tip: Probeer enkele overnachtingen te regelen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Een geweldig verblijf vlakbij de wilde dieren van Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Madagaskar kenner
Reis van de maand
Discovery of South Africa - va € 982
Discovery of South Africa

Deze rondreis brengt u, geheel over land, van Johannesburg naar Kaapstad

 • In het Krugerpark gaat u vast en zeker wilde dieren zien!
 • Er is voldoende tijd voor de Panorama-route, waarbij u geen natuurwonder hoeft te missen
Bekijk reis
Sponsors