Like ons op Facebook

Rondreis Swaziland

Djoser

Maak een rondreis door het kleine Swaziland met Djoser en laat je verrassen door haar unieke cultuur en schitterende natuur. In Swaziland spot je onder meer zwarte neushoorns en kun je raften over de Usutu rivier. Djoser werkt in Swaziland samen met een lokale gids die je graag de mooiste plekken van zijn thuisland laat zien!

FOX, verre reizen van ANWB

Een rondreis door Swaziland zal een unieke indruk bij je achterlaten. Swaziland heeft een levendige cultuur, natuurparken en is zeer geschikt om wild te spotten. Bezoek de website als u benieuwd bent welke rondreizen in Swaziland FOX te bieden heeft. Je kunt zelf kiezen of je een individuele rondreis wilt maken, of dat je Swaziland in groepsverband bezoekt.

Afrika Online

Swaziland is een van de bijzondere Afrikaanse bestemmingen uit het ruime aanbod van Afrika Online. Wij bieden u de mogelijkheid om een volledig op maat gemaakte rondreis naar Swaziland te boeken. Met uw budget en reiswensen als uitgangspunt gaan onze reisspecialisten aan de slag om uw droomreis naar Swaziland te organiseren. 

Sawadee

Spot giraffen, zebra’s, krokodillen en nijlpaarden tijdens een safari, bezoek authentieke Afrikaanse dorpjes en geniet aan het eind van de dag van een knapperend kampvuur tijdens een heerlijke braai. Een rondreis naar Swaziland, het kleine Afrikaanse landje dat ingesloten ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique, maakt diepe indruk. Ga mee op reis met Sawadee en beleef het zelf!

bekijk alle reizen van Sawadee Best geboekte reizen
Like deze pagina

Reviews Swaziland

Liefde (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Elza Mureau op 14 december 2017

Swaziland is niet heel bekend bij mensen. Maar wat een prachtig land. De hoofdstad is ook echt prachtig. Het ligt midden in de bergen echt heel tof. We hebben in de periode dat ik er was veel regen en onweer gehad. De wegen waren daardoor niet echt gangbaar. Maar zelfs de regen was daar mooi. We zaten on lidwalalodge wat ook op een berg ligt. En je had een prachtig uitzicht op twee bergen. En achter ons kon je shebas breast beklimmen wat ook echt de moeite waard was. Maar de bliksem kwam soms tussen de twee bergen wat echt een mooi effect gaf. Je had een groot winkelcentrum waar je alles had. Restaurants, bioscoop, clubs en supermarkten. Het was goed te lopen maar je kon ook met het openbaar vervoer. Dat was lekker goedkoop en snel en niet eng.

Al met al is Swaziland echt prachtig! Er zijn veel townships maar je kan van de cultuur en de mensen in Swaziland zo ontzettend veel leren. Iedereen zegt hoi en kent elkaar er os respect en liefde voor iedereen. Maakt niet uit hoe je eruit ziet. Als je maar een goed mens bent!

8,4
9 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • betaalbaar
 • mooi
 • vriendelijk
 • toegankelijk

Minpunten Swaziland

 • slechte wegen
 • door regen geen stroom
 • heeeeel veel armoede
Ultieme tip: Sheba’s breast, lonomba tours, swazicandles en moroelafestival
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voorjaarszon in Swaziland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jacqueline van der Beek op 20 november 2017

In het Mlilwane natuurpark kan je mooie hikes maken. Voordat we een lange dag in de auto gingen zitten hebben we nog even genoten van de rust, de voorjaarskleuren en de krokodillen op het water.
Verder is het Mkhaya Game Reserve een bezoekje waard. Waar neushoorns onder enige bescherming in het wild kan leven. Het park wordt onderhouden door de locals, die worden opgeleid met respect voor natuur. Je overnacht in een stone camp (een hutje zonder deuren, ramen en elektriciteit)

Ultieme tip: Bezoek het Mkhaya Game Reserve.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Muziekbibliotheek opperste extase (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bejo van Mourik op 17 november 2017

Het was geweldig hoe deze mensen leven en opgaan in hun muziek. Zijn erg gastvrij, sociaal en ondanks dat ze weinig hebben zijn ze gelukkig. Ze hebben elkaar en dat uiten ze zeker in hun muziek en hun optreden.
Ga eens kijken net bij de grens zuid Afrika Swaziland

Pluspunten Swaziland

 • hele lieve mensen
 • gastvrij
 • muzikaal
Ultieme tip: Ga er eens geen en beleef het zelf.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gemoedelijk land waar je zeer welkom bent (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Gijs Roozen op 12 november 2017

We zijn met een huurauto vanuit Zuid-Afrika naar Swaziland gereden. Direct merk je dat het een stuk groener is dan het droge Kruger NP. Voor de wildlife moet je echt in Zuid-Afrika zijn, maar de mensen en het landschap zorgen echt voor een unieke Afrika-beleving.

7,6
7 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
8 Natuur
nvt Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • Gemoedelijke Sfeer
 • Fotogeniek

Minpunten Swaziland

 • Veel Nederlandse toeristen
 • Niet zo stoer en spannend als Zuid-Afrika
Ultieme tip: Ezulwini Valley. Zeer groen idyllisch gebied waar je te voet, te paard en met de fiets de omgeving inclusief wildlife kunt ontdekken. Zeer fotogeniek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

"Swati" (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Suus Niessen op 14 mei 2017

We hebben Swaziland op doorreis aangedaan, toen we in 26 dagen van Johannesburg naar Kaapstad zijn gereisd met Nomad tours, een ZuidAfrikaanse avontuurlijke organisatie. Het meest indrukwekkende vond ik een drie uur durende wandeltocht waarin we geweldige natuur hebben gezien, oog in oog met dieren hebben gestaan en fantastische panoramagezichten zagen. Swaziland kent een authentiek volk met een hele eigen cultuur. Het optreden van bewoners die een volksdans uitoefenden was heel tof en leuk om te zien. Ik was er graag nog langer gebleven!

Pluspunten Swaziland

 • het leven is er goedkoop
 • de mensen zijn lief en gastvriij

Minpunten Swaziland

 • de wegen zjn niet al te best.
 • de wachttijdbij de grensovergang
Ultieme tip: Mlilwane wildlife sanctuary, slapen in de bee hives!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Interessant en mooi Swaziland (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Evelien Koot op 15 januari 2017

Al bij de grens van Zuid-Afrika naar Swaziland was het bijzonder, uitchecken uit Zuid-Afrika, inchecken in Swaziland. En toen kwamen we Swaziland in, met prachtige groene bergen om ons heen. We hebben super genoten van de cultural dance in Swaziland Cultural Dance, wat een bizarre bewegingen en wat een mooie stemmen. Daarnaast hebben we de glasfabriek bezocht en de kaarsenmakerij. Vooral dit laatste was super om te zien. Bij de kaarsenmakerij lekker geluncht op het terras en genoten van de souvenirkraampjes. Echt een super leuke dag gehad!

Pluspunten Swaziland

 • Mooi
Ultieme tip: Swaziland Cultural Dance
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bijzonder (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Martine Camp op 16 oktober 2016

De natuur in Swaziland is bijzonder mooi. Wij verbleven in een van de typische bijenkorf-huisjes in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Het mooiste is dat je daar heel erg dicht bij de dieren leeft. Voor je het weet wandel of mountainbike je langs een kudde gnoes, tussen de zebra's, impala's, blesbokken, kudu's en wrattenzwijntjes. Er is daar absoluut geen gebrek aan verschillende soorten vogels: ibissen, wevers, bijeneters, arenden, ijsvogels, koekoek's en nog veel meer!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • mooie wandelingen
 • prachtige natuur
 • mooie wandelroutes

Minpunten Swaziland

 • activiteiten zijn prijzig
Ultieme tip: Sta vroeg op, rond vijf uur, het is dan erg aangenaam om te wandelen. De hippo-trail is een prachtige wandeling met veel afwisseling. Ga daarna pas ontbijten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wie de schoen past... (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sonja Spek op 04 oktober 2016

Dit land heeft deze reis de meeste indruk op me gemaakt. Moeilijk te beschrijven waarom, het is de combinatie van de rode aarde, het zachte licht, de mooie natuur en vooral de mensen. Het heeft me echt heel erg geraakt om te zien hoe weinig die kindjes daar hebben maar hoe ze toch ontzettend vrolijk waren. Een jongetje zat op een stoepje voor het winkeltje waar zijn moeder een project runde om geld te verdienen met zelfgemaakte spulletjes om daarmee schoolspullen te kopen voor de lokale school.
Swaziland is verder een heel mooi land met zeer vriendelijke mensen.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • aardige locals
 • betaalbaar
 • natuur

Minpunten Swaziland

 • gezondheidzorg
Ultieme tip: Shewula Mountaincamp, verblijf in ronde stenen huisjes, bovenop een rotsplateau met adembenemend uitzicht
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onder de indruk (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Sonja Spek op 03 oktober 2016

Meteen bij het binnenrijden van Swaziland werd ik geraakt door de sfeer. De rode aarde, het zachte licht en de prachtige natuur, een geweldige combinatie voor mooie foto's en vooral om heel erg te genieten van rust en het back-to-your-roots gevoel. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wij zijn naar Shewula gereisd, een kleine gemeenschap boven op een bergtop en ons verblijf lag op een rotsplateau met fenomenaal uitzicht.
Daarna zijn we doorgereisd naar Mlilwane waar we in een reservaat verbleven en in beehives sliepen. Ook hier behulpzame vriendelijke mensen en prachtige natuur.
Het eten was vers en lekker.
In Manzini is het de moeite om naar de plaatselijke markt te gaan waar je vers fruit koopt voor een prikkie een heel veel mooi handgemaakte houtsnijwerkjes.
Ten slotte is het een aanrader om naar de bushmanpaintings te gaan kijken in Sanering. Een tocht van ongeveer twintig minuten heen over rotsblokken de berg af en ongeveer dertig minuten om weer omhoog te klauteren, maar zeker de moeite waard.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
nvt Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Swaziland

 • betaalbaar
 • natuur
 • vriendelijke mensen

Minpunten Swaziland

 • gezondheidszorg
Ultieme tip: Shewula mountaincamp, slapen in ronde stenen hutjes op een rotsplateau
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dicht bij de natuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Susanne Vermeer op 02 oktober 2016

De bevolking is erg vriendelijk. Wij verbleven in een zogenaamde bee-hive in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. De wilde dieren komen hier erg dichtbij de mens! Zo staan er 's morgens impala's voor je deur, slapen er wrattenzwijnen bij het kampvuur, kan je wandelen tussen blesbokken en langs de krokodillenvijver, en mountainbiken langs zebra's. Swaziland is een prachtig land met veel grote wildlife parken. Als je een rondreis door Zuid-Afrika maakt, kan je Swaziland niet overslaan!

Pluspunten Swaziland

 • Aardige bevolking.
 • Lekker en betaalbaar eten.

Minpunten Swaziland

 • Enkele onverharde wegen.
Ultieme tip: Probeer enkele overnachtingen te regelen in het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Een geweldig verblijf vlakbij de wilde dieren van Afrika.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Praktische tips

Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Afrika.nl kenner
Reis van de maand
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie - va € 1619
Leeuwen en Zuid-Afrikaanse Magie

Tijdens de reis beleeft u de immense schoonheid, het bijzondere dierenrijk en de cultuur van Zuid-Afrika en traditioneel Swaziland

 • U reist uiteraard ook naar het beroemdste wildpark van Zuidelijk-Afrika, Kruger National park
 • Maak kennis met de Venda's in de Soutpansbergen!
Bekijk reis
Sponsors