Vervoer Swaziland

Vervoer Swaziland

Wat zijn de vervoersmiddelen in Swaziland?

Swaziland is een klein landje, ruim twee keer zo klein als Nederland. Alles is dus relatief dichtbij. Maar zoals op meer plaatsen in Afrika telt niet zozeer de geografische afstand, maar de reistijd. Die kan zelfs in het kleine Swaziland stevig oplopen, zeker als je geen eigen auto hebt. Het openbaar vervoer is niet best. En ook de wegen laten hier en daar te wensen over.

Vliegtuig

Binnenlandse vluchten in Swaziland zijn een beetje als een hogesnelheidstrein in een dorp. Voor je goed en wel bent opgestegen, ben je de landsgrenzen alweer over. Binnenlandse vluchten bestaan dus ook niet.

ZELF NAAR eSwatini (voorheen Swaziland)?

Bekijk alle 14 reizen naar eSwatini (voorheen Swaziland)

Wel is er een piepklein vliegveldje voor internationale vluchten, vooral vanuit Maputo in Mozambique en Johannesburg in Zuid-Afrika. Het schattige luchthaventje ligt precies tussen Manzini en Mbabane in.

Treinen in Swaziland

Reizen met de trein kan niet in Swaziland. Er zijn geen goede spoorverbindingen in het land.

Bus

De bus is, na de auto, het meest voor de hand liggende vervoersmiddel om Swaziland te bereiken. Vanuit Mozambique en Zuid-Afrika rijden bussen van verschillende operators naar het busstation in Mbabane. Vanuit Maputo is het ongeveer anderhalf uur. Vanuit Johannesburg doe je er zo'n zes uur over.

Ook kun je er voor kiezen om naar Swaziland te rijden met de zogenaamde Baz bus uit Zuid-Afrika, een speciale backpacker bus die reizigers bij specifieke hostels in Mozambique en Zuid-Afrika oppikt en hen dropt bij aangesloten goedkope hotels in Manzini en Mbabane.

Minibusjes

Verreweg het meest logische en frequente vervoer naar en in Swaziland zijn de vele minibusjes die je voor een habbekrats over vaste routes door het land rijden.

Deze minibusjes zijn het werkelijk openbaar vervoer in het land. Ze rijden wel meestal kortere routes dan de officiële maar erg onregelmatige grote bussen.

Bereid je wel voor op weinig zitruimte. In de busjes, bestemd voor tien passagiers, gaan meestal wel zestien. En ze vertrekken pas wanneer zij afgeladen vol zijn. Ook rijden de chauffeurs niet altijd even veilig.

Huurauto

In Manzini en Mbabane kun je uiteraard auto's huren. De meeste reizigers zullen hun bolide echter al in Zuid-Afrika op de kop hebben getikt. De rit naar Swaziland is namelijk erg mooi.

Mocht je in Swaziland willen huren, ga dan bij voorkeur voor de bekende namen als Avis en Europcar, zodat je zeker weet dat je niet voor vervelende verrassing komt te staan.

Reizen eSwatini (voorheen Swaziland)

Specialisten Swaziland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Madagaskar kenner
Sponsors