Religie & Tradities Swaziland

Religie & Tradities Swaziland

Wat zijn de belangrijkste religies in Swaziland?

Zo'n zeventig procent van de mensen in Swaziland is zionist, een mix van christendom en traditionele animistische geloven. Ook zijn er rooms-katholieken, anglicanen en methodisten. De islam en het jodendom hebben beiden een zeer kleine aanhang in het land.

Wat zijn belangrijke tradities in Swaziland?

Polygamie is nog altijd zeer gebruikelijk in Swaziland. Sommige mannen hebben zo veel vrouwen dat zij niet op één hand zijn te tellen. De vader van de huidige koning had er zelfs meer dan honderd.

ZELF NAAR eSwatini (voorheen Swaziland)?

Bekijk alle 11 reizen naar eSwatini (voorheen Swaziland)

Elk jaar in september komen de mooiste jonge meisjes van het land bijeen bij het paleis van de Koningin moeder om daar voor de huidige koning te dansen. Hij kiest tijdens dit evenement jaarlijks een nieuwe, extra vrouw uit.

Overigens rukt het principe van monogamie wel steeds verder op. Veel mannen vinden meerdere vrouwen simpelweg te duur. De man wordt immers geacht al zijn vrouwen en kinderen te onderhouden.

Ook het enorme aantal hiv-geïnfecteerden in het land, het hoogste percentage ter wereld, maakt het hebben van veel vrouwen en frequente wisselende seksuele contacten minder aantrekkelijk.

Met welke gewoonten en gebruiken dien je rekening te houden?

De koning heeft in Swaziland nog altijd enorme status. Grapjes over de man of kritische opmerkingen over de monarchie worden niet op prijs gesteld. Sterker nog, je kunt er de gevangenis voor invliegen.

Het maakt dus niet uit hoe republikeins gezind je bent, je kunt je overtuigingen op dit vlak dus maar beter voor je houden tijdens je bezoek aan Swaziland.

Reizen eSwatini (voorheen Swaziland)

Specialisten Swaziland

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Afrika.nl kenner
Sponsors