Recept Domoda

Recept Domoda

door Koen de Bruijn

Dat je in Gambia lekker kunt eten, is niet bij iedereen bekend. Een rasecht Gambiaans gerecht dat je zeker tegenkomt tijdens je reis is dodoma. De pinda's in de basis van dit recept maken het typisch Gambiaans, aangezien pinda's het belangrijkste exportproduct zijn van dit minuscule Afrikaanse landje.

Kort uitgelegd is domoda de Afrikaanse versie van vlees met pindasaus en rijst. In Gambia wordt vaak kip gebruikt, maar de kip vervangen door rund of vis kan natuurlijk ook. Een simpel en heerlijk gerecht voor elk seizoen! Domooro Diemaa!

Kip Domoda

2 uien, middelgroot en fijngehakt

3 tomaten, middelgroot en fijngehakt

1 kilo kip in stukken, ontveld

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel zout

2 theelepels chilipoeder of 4 verse chilipepers

4 eetlepels arachideolie of palmolie

200 g pindakaas met stukjes noot

1 dl lauwwarm water

Bereidingswijze

· Pureer de uien, tomaten, het zout en helft van de chilipoeder (of pepers) in keukenmachine of vijzel.

· Laat hierin de stukken kip enkele uren marineren.

· Verhit olie in pan.

· Veeg de stukken kip droog en braad ze afgedekt in de hete olie.

· Voeg de marinade toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.

· Roer de pindakaas los met het lauwwarme water en voeg dit toe.

· Voeg zo nodig wat extra water toe en de resterende chilipoeder.

· Laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar stoven.

· Serveer met rijst.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Afrika.nl maakte een rondreis door de winterzon bestemming Gambia met Corendon & Ontdek Gambia. Hierbij werden we o.a. getrakteerd op dit heerlijke gerecht.

Like deze pagina
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Marokko kenner
Sponsors