Inentingen & vaccinaties Gambia

Inentingen & vaccinaties Gambia

In Gambia komen een aantal infectieziekten voor die je vakantie of reis behoorlijk kunnen verpesten. Dus reis jij binnenkort naar Gambia? Vergeet dan niet om je tijdig te laten vaccineren. Tegenwoordig kun je dit ook gewoon thuis laten doen. Hieronder lees je hoe je dit via Thuisvaccinatie.nl doet.

Vaccinatie aan huis

Thuisvaccinatie.nl is een gerenommeerde organisatie die inentingen aan huis aanbiedt. Je kunt ook 's avonds of in weekenden een afspraak maken om thuis je reisvaccinaties te laten zetten. In de meeste gevallen vergoedt je zorgverzekering de vaccins en de verdere dienstverlening. Meer weten? Lees verder op Thuisvaccinatie.nl en bekijk het filmpje hieronder!

ZELF NAAR Gambia?

Bekijk alle 1 reizen naar Gambia

Welke vaccinatie en inentingen zijn verplicht in Gambia?

Gambia kent geen verplichte vaccinaties. Wel worden inentingen tegen hepatitis A en DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden.

Welke vaccinatie en inentingen zijn extra aan te raden?

Vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B, tuberculose en rabiës zijn optioneel, maar niet verplicht. In Gambia komt gele koorts voor. Het is daarom vaak aan te raden ook deze inenting te halen. Overleg dit voor je reis met een gespecialiseerde arts.

Voor welke specifieke ziektes moet je oppassen in Gambia?

Gele koorts komt voor in Gambia. Muggen verspreiden er bovendien het ziek makende dengue-virus. Ook loop je gedurende het hele jaar in Gambia kans op malaria.

Het is dan ook ten stelligste aan te raden malariatabletten te slikken tijdens een reis in het land. Malaria is een gevaarlijke ziekte en kan zelfs dodelijk zijn.

Voor een kort verblijf kun je kiezen voor het middel Malarone. Het middel Lariam is goedkoper, maar dat kent heftige bijwerkingen. Laat je door een arts voorlichten over de mogelijkheden.

Zorg bovendien altijd dat je met DEET-muggenspray goed beschermd bent tegen muggenbeten in Gambia. Malariatabletten bieden namelijk geen honderd procent bescherming.

Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Wat zijn risicogebieden voor de gezondheid?

Malaria komt in heel Gambia voor. Gele koorts kun je ook in het hele ministaatje oplopen. Vraag hier meer informatie over op bij een tropenarts of GGD bij jou in de buurt.

Dengue is ook een virus dat geen afgebakend besmettingsgebied kent in Gambia. Smeer je dus altijd en overal goed in met antimuggenspray.

Pas ook bij zoetwatermeertjes of slecht doorstromen rivieren altijd op. Zwemmen is in Gambia lang niet overal een goed idee. In stilstaand water kun je de wormziekte Bilharzia oplopen. Deze ziekte kan je organen aantasten en kan chronisch worden.

Is het water uit de kraan drinkbaar in Gambia?

Je kunt beter geen water uit de kraan drinken in Gambia. Ook ijsblokjes dien je uit je cola te vissen. Je kunt er ziek van worden. Gelukkig zijn er op veel plekken flessen mineraalwater te koop.

Like deze pagina

Reizen Gambia

Specialisten Gambia

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Egypte kenner
Sponsors