Accommodaties Gambia

Accommodaties Gambia

Wat voor soorten accommodaties zijn er in Gambia?

Gambia is een populaire reisbestemming in Afrika. Vooral langs de Atlantische kust is daardoor een overschot aan accommodatie in alle prijscategorieën.

Meer landinwaarts is de keuze beperkter en zul je al snel in kleine bungalowparken en kampementen langs de rivier de Gambia. Veel van dergelijke kampen noemen zich ecolodges. Slechts een aantal zijn ook echt natuurvriendelijk. Let dus op.

Resorts langs de stranden

De strook Atlantische kust die ook wel de Senegambia heet, in het noordwesten van Gambia, is een plek waar je je soms in Griekenland of Spanje aan de kust waant.

Het fijne van deze toeristische hotspot is dat er accommodatie in alle soorten en maten - lees: prijzen - te vinden is, van een paar tot over de honderd euro per nacht.

De kwaliteit van de accommodatie stijgt uiteraard met de prijs. Veel van de duurdere resorts zijn all-in. Dit betekent dat ontbijt, lunch, diner en soms ook de drankjes bij de nachtprijs in zitten.

Kampementen in de binnenlanden

In de binnenlanden van Gambia is het aanbod aan accommodatie een stuk minder. Verwacht daar geen luxe resorts, maar vooral kampementen langs de oevers van de Gambia rivier.

Voordeel van de kampementen is dat zij niet zo duur zijn. Er zit bovendien een aantal tussen dat prachtig gelegen is.

Er hangt in de kampementen vaak een echt bush-sfeertje. Je voelt je er werkelijk midden in de jungle. Een gevoel dat geweld zou zijn aangedaan door al te veel glimmende luxe.

Ecolodges

Het woord ecolodge is in Gambia in rap tempo een modeterm geworden. Bijna alles buiten de Senegambia strandstrook is naar eigen zeggen 'eco'.

Helaas klopt deze bewering lang niet altijd. Dat is vooral erg vervelend voor deze resorts die juist wel milieuvriendelijk zijn.

Wat je het best kunt doen, is bij aankomst vragen hoe de resorts precies het milieu proberen te sparen en of je de ecotoiletten en zonnepanelen zelf even mag zien.

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Ghana kenner
Sponsors